Τι αναφέρθηκε στην επικοινωνία
Όσο πλησιάζει η ημερομηνία της Συνόδου κορυφής, στις 24 και 25 Σεπτεμβρίου, τόσο αυξάνονται οι πιέσεις για να βρεθεί μία πιο “αναίμακτη” λύση από τη Γερμανία για την ένταση της Άγκυρας στην Α. Μεσόγειο.

Σύμφωνα με την ενημέρωση από την τουρκική κυβέρνηση, κατά την τηλεδιάσκεψη, ο πρόεδρος της Τουρκίας εμφανίστηκε ανυποχώρητος στις θέσεις του, τονίζοντας πως η χώρα του θα συνεχίσει να υπερασπίζεται μέχρι τέλους τα δικαιώματα της στην περιοχή και πως οι διαφορές μπορούν να επιλυθούν μέσω διαπραγματεύσεων αρκεί να υπάρχει δίκαιη προσέγγιση στο θέμα της Ανατολικής Μεσογείου.

Στη συζήτηση πήραν μέρος και ο υπουργός Αμυνας της Τουρκίας, Χουλουσί Ακάρ, ο υπουργός Εξωτερικών, Μεβλούτ Τσαβούσογλου, ο επικεφαλής των μυστικών υπηρεσιών.

Η Άγκελα Μέρκελ είχε “υποσχεθεί” αυτή την επικοινωνία, καθώς όπως είχε αναφέρει σε προηγούμενη τηλεδιάσκεψη, θα επικοινωνούσε με τα υπόλοιπα μέλη που εμπλέκονται και μετά θα ενημέρωνε τον τούρκο πρόεδρο για το τι είχε ειπωθει.

Πρόκειται για τη δεύτερη επικοινωνία που έχουν οι δύο ηγέτες μέσα σε διάστημα λίγων ημερών. Στις αρχές Σεπτεμβρίου κατά την τηλεφωνική τους επικοινωνία ο Τούρκος Πρόεδρος έστρεψε τα πυρά του εναντίον της Αθήνας, τονίζοντας πως «είναι απαράδεκτο το ότι η εγωιστική και άδικη στάση της Ελλάδας υποστηρίζεται από ορισμένες χώρες».

Στη συνέχεια μάλιστα, σύμφωνα με το Anadolu, πρόσθεσε πως η ελληνική πλευρά και οι χώρες που την υποστηρίζουν «έχουν λάβει μέτρα για να κλιμακώσουν την ένταση στην Ανατολική Μεσόγειο».

Υπενθυμίζεται ότι, χθες το απόγευμα η Γερμανίδα Καγκελάριος είχε τηλεφωνική συνομιλία με τον Πρωθυπουργό, Κυριάκο Μητσοτάκη.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Translate »