Επιβεβαιώνονται οι πληροφορίες ότι υπάρχον «σκέψεις» στην κυβέρνηση να μην άρει την καραντίνα: Ο καθηγητής Παθολογίας και Λοιμωξιολογίας, Χαράλαμπος Γώγος δήλωσε σχετικά ότι «Εάν τα υπάρχοντα δεδομένα δεν βελτιωθούν μετά τις 15 Δεκεμβρίου, ούτε τότε θα μπορέσουμε να προχωρήσουμε σε άνοιγμα και θα πρέπει να περιμένουμε κάνοντας πολύ προσεκτικά βήματα».

«Δεν μπορούμε να αποφασίσουμε να ανοίξουμε καταστήματα και λιανεμπόριο γιατί πρέπει να υπάρχει ένα μαξιλάρι για τους νοσηλευόμενους στο Σύστημα Υγείας», υπογράμμισε στον ΣΚΑΙ ο κ. Γώγος.

«Το να ανοίξουμε ξαφνικά δεν γίνεται, θα είναι πάρα πολύ βαρύ για το Σύστημα Υγείας, δεν το αντέχουμε», τόνισε.

«Αυτή τη στιγμή είναι γεμάτο το ποτήρι, εάν θα το πιέσουμε θα ξεχειλίσει, κι όταν ξεχειλίσει το ποτήρι αυτό θα θρηνήσουμε θύματα» είπε συγκεκριμένα επισημαίνοντας πως αυτή τη στιγμή ανοίγουν συνεχώς καινούριες μονάδες οι οποίοι γεμίζουν επιβεβαιώντας την αποτυχία της καραντίνας.

Σύμφωνα με τα όσα δήλωσε ο κ.Γώγος για την πολυπλοκότητα του προβλήματος αναφορικά με την νόσο του κορωνοιού δείχνει και το περιεχόμενο της ανακοίνωσης του Ευρωπαικού Κέντρου Πρόληψης Νόσων, το οποίο επισημαίνει μελλοντικούς κινδύνους τόσο από ένα πρόωρο όσο και από ένα μεταγενέστερο άνοιγμα.

Αναλυτικότερα, όπως επεσήμανε ο καθηγητής ο κορωνοιός , πέραν των υγειονομικών του επιδράσεων έχει σοβαρότατες κοινωνικοοικονομικές επιδράσεις .

«Η ζωή του κόσμου έχει αλλάξει, το βλέπουμε όλοι μέχρι και σε κατάθλιψη μπορεί να οδηγήσει» είπε συγκεκριμένα.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Translate »