Στηρίζουν τους 104 ναυάρχους!
Ηπεριβόητη τουρκική ένωση αποστράτων αξιωματικών (TESUD), στηρίζει μέσω του διοικητικού Συμβουλίου της, όχι μόνο την επιστολή των 104 Τούρκων ναυάρχων αλλά και το πνεύμα αυτής, αφού για αυτήν κινδυνεύει το σύστημα των τουρκικών ενόπλων δυνάμεων, το οποίο υπάρχει από το 1923 και μετά.

Μάλιστα, η ένωση, έστειλε μανιφέστο κατά Ερντογάν!

Για το θέμα της ηγεσίας του συνδέσμου και σχετικής ανακοίνωσης του, έχει ξεκινήσει έρευνα ο Γενικός Εισαγγελέας της Άγκυρας, επικαλούμενος το πλαίσιο του νόμου 316/1 του τουρκικού Ποινικού Κώδικα.
Έτσι αποκαλύπτεται ότι σχεδόν το μεγαλύτερο μέρος των εν ενεργεία και εν αποστρατεία Τούρκων αξιωματικών, κατηγορούν τον Ερντογάν, για ισλαμοποίηση των τουρκικών ενόπλων δυνάμεων, μαζί με προθέσεις ακύρωσης της συνθήκης του Μοντρέ, τις οποίες επιβεβαιώνουν οι διφορούμενες δηλώσεις του Τούρκου προέδρου για το θέμα αυτό.

Μιλάμε για αρκετές χιλιάδες ανθρώπους που έχουν υπηρετήσει στον τουρκικό στρατό και οι οποίοι ακόμα και σήμερα έχουν προσβάσεις σε αυτόν, ελέγχοντας κρίσιμους τομείς του.
Η ουσία αυτής της κίνησης δείχνει μια μεγάλη δυσαρέσκεια στον τουρκικό στρατό, ειδικά στο σώμα των αξιωματικών, εν ενεργεία ή εν αποστρατεία, φέρνοντας στην επιφάνεια πιθανά σενάρια “παρεμβάσεων”, αφού οι ίδιοι βλέπουν ότι ο Τούρκος πρόεδρος οδηγεί την χώρα στο “γκρεμό” με τις πράξεις του.

Έκθεση που κυκλοφόρησε από την αμερικανική ΜΚΟ Rand Corporation (έχει τη στήριξη της κυβέρνησης των ΗΠΑ και άλλων ιδιωτικών οργανισμών), περιέγραφε διάφορα πιθανά σενάρια για τη συνεργασία της Τουρκίας με τη Δύση, τα οποία ένας πολιτικός αναλυτής, ο Abdülkadir Selvi είδε σαν «προσπάθεια των ΗΠΑ να ξεκινήσουν ένα πραξικόπημα εναντίον του κυβερνώντος κόμματος της Τουρκίας».

Υπενθυμίζουμε ότι η νέα έκθεση της Rand Corporation, έχει θεωρηθεί ως σαφές “μήνυμα” των Ηνωμένων Πολιτειών σε κάποιους πιθανόν εντός Τουρκίας, ώστε αυτοί να προβούν κινήσεις και δράσεις.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Translate »