Θα επιστρέψει για λίγο στις ΗΠΑ, αυτή την εβδομάδα, ο Αμερικανός πρέσβης στη Ρωσία, Τζον Σάλιβαν.

«Ο πρέσβης Σάλιβαν θα επιστρέψει στις ΗΠΑ αυτή την εβδομάδα για να επισκεφθεί την οικογένειά του και να συναντηθεί με μέλη της νέας κυβέρνησης με τα οποία δεν είχε την ευκαιρία να συσκεφθεί από όταν συμφώνησε να συνεχίζει να υπηρετεί στο πόσο του επ’ αόριστον» σημείωσε εκπρόσωπος του Στέιτ Ντιπάρτμεντ στο Axios.

«Θα επιστρέψει στη Μόσχα τις επόμενες εβδομάδες» ξεκαθάρισε ο ίδιος εκπρόσωπος.

Νωρίτερα σήμερα το μέσο ενημέρωσης είχε επισημάνει πως ο Σάλιβαν αρνήθηκε να φύγει από τη Μόσχα παρά τη σύσταση του ρωσικού υπουργείου Εξωτερικών να πάει στην Ουάσινγκτον για διαβουλεύσεις.

Στο ίδιο δημοσίευμα επισημαίνεται πως αν η Ρωσία θέλει ο Τζον Σάλιβαν να φύγει από τη Μόσχα, «θα πρέπει να εξαναγκαστεί».

Σημειώνεται πως ο υπουργός Εξωτερικών της Ρωσίας, Σεργκέι Λαβρόφ, είχε δηλώσει προ ημερών η χώρα του έχει συστήσει στον Αμερικανό πρέσβη «να πάει στην πρωτεύουσά του και να πραγματοποιήσει λεπτομερείς και σοβαρές διαβουλεύσεις εκεί»

Η νέα ένταση στις σχέσεις των δύο χωρών

Νέα ένταση στις σχέσεις Ρωσίας – ΗΠΑ υπήρξε, να υπενθυμιστεί μετά τις νέες αμερικανικές κυρώσεις που επηρέασαν 32 άτομα και οργανισμούς, καθώς και την άμεση αγορά ρωσικών κρατικών ομολόγων.

Επιπλέον, δέκα Ρώσοι διπλωμάτες εκδιώχθηκαν από τη χώρα και το ρωσικό Υπουργείο Εξωτερικών σημείωσε ότι τα μέτρα των ΗΠΑ δεν συμβάλλουν ως προς τα συμφέροντα των λαών των δύο κρατών.

Η Μόσχα απάντησε, καλώντας δέκα Αμερικανούς διπλωμάτες να φύγουν από τη Ρωσία, ενώ ακυρώθηκαν και τα βραχυπρόθεσμα ταξίδια υπαλλήλων της διπλωματικής αποστολής των ΗΠΑ και η κυκλοφορία τους σε όλη τη χώρα είναι πλέον περιορισμένη.

Ακόμα, οι ρωσικές Αρχές απαγόρευσαν την είσοδο στη χώρα οκτώ νυν και πρώην αξιωματούχων της αμερικανικής κυβέρνησης.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Translate »