Τουλάχιστον ένα αεροσκάφος E-3C AWACS και δύο αεροσκάφη τάνκερ KS-135R της Αεροπορίας των ΗΠΑ συνοδεύουν τον Β.Ζελένσκι

Υπό πανικό βρίσκεται ο Ουκρανός πρόεδρος Βολοντίμιρ Ζελένσκι, μετά την αποτυχημένη απόπειρα δολοφονίας του Βλαντιμίρ Πούτιν, καθώς η Μόσχα έχει τονίσει ότι θα υπάρχουν αντίποινα. 

Ήδη η ρωσική Αεροπορία, λίγες ώρες μετά την επίθεση στο Κρεμλίνο, έστειλε ρωσικά μαχητικά Su-35S στην ανατολική Ουκρανία, τα οποία… έψαχναν τον Ουκρανό πρόεδρο, ο οποίος επέστρεφε από τη Φινλανδία. 

Τελικά ο Β.Ζελένσκι βρήκε καταφύγιο στην Ολλανδία, από εκεί που και ισχυρίστηκε ότι η ουκρανική αντεπίθεση θα είναι επιτυχημένη και ζήτησε για ακόμη μια φορά όπλα από τη Δύση.

Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες ο Β.Ζελένσκι επιστρέφει από την Ολλανδία και ετοιμάζεται να μπει στον πολωνικό εναέριο χώρο, από εκεί είναι άγνωστο το πώς θα επιστρέψει στην Ουκρανία.

 

Τον Β.Ζελένσκι τον συνοδεύουν από Ολλανδία έως Πολωνία αεροσκάφη της αμερικανικής Αεροπορίας και συγκεκριμένα τουλάχιστον ένα αεροσκάφος E-3C AWACS και δύο αεροσκάφη τάνκερ KS-135R.

Μάλιστα και ο ίδιος ο Β.Ζελένσκι πετάει με ένα αμερικανικό στρατιωτικό μεταγωγικό αεροσκάφος C-17A.

Έφερε αναστάτωση στη Γερμανία η επίσκεψη Β.Ζελένσκι 

Ο Βολοντίμιρ Ζελένσκι θα επισκεφτεί μέσα στις επόμενες ημέρες τη Γερμανία, μία επίσκεψη που και οι δύο πλευρές ήθελαν να την κρατήσουν κρυφή.

Ωστόσο διέρρευσε στα ΜΜΕ η πληροφορία ότι θα επισκεφτεί τη Γερμανία, ενώ μάλιστα υπήρχαν και λεπτομέρειες με το πρόγραμμα και αναφορές στα μέτρα ασφαλείας. 

Η επίσκεψη επρόκειτο να κρατηθεί μυστική μέχρι την τελευταία στιγμή και δεν είχε επιβεβαιωθεί από την καγκελαρία, κάτι που προκάλεσε συναγερμό στις αρχές της Γερμανίας, οι οποίες διεξάγουν εσωτερική έρευνα προκειμένου να διαπιστωθεί πώς διέρρευσε η πληροφορία. 

Η Υπηρεσία κατά του Εγκλήματος ερευνά την υπόθεση «με την υποψία της προδοσίας» εμπιστευτικών πληροφοριών, καθώς χθες, πρώτη η Berliner Zeitung, δημοσίευσε λεπτομέρειες του σχεδιασμού επίσκεψης του Ουκρανού προέδρου στο Βερολίνο στις 13 και τις 14 Μαΐου.

Η εφημερίδα επικαλείτο «στέλεχος της αστυνομίας» του Βερολίνου και ανέφερε ακόμη και το ξενοδοχείο στο οποίο επρόκειτο να καταλύσει ο κ. Ζελένσκι. Πολύ γρήγορα οι πληροφορίες αναμεταδόθηκαν από το σύνολο των γερμανικών ΜΜΕ για να προκαλέσουν, σύμφωνα με τον ειδησεογραφικό ιστότοπο t-online, την έντονη δυσαρέσκεια του Κιέβου – ακόμη και σκέψεις για ακύρωση της επίσκεψης. «Αυτή η συμπεριφορά είναι ανεύθυνη και μπορεί να θέσει υπό αμφισβήτηση μια πιθανή επίσκεψη του Ουκρανού προέδρου», δήλωσαν ουκρανικές κυβερνητικές πηγές, σύμφωνα με τον ιστότοπο.

Ο Βολόντιμιρ Ζελένσκι επρόκειτο, σύμφωνα με την αρχική διαρροή, να συναντηθεί στις 14 Μαΐου με τον ομοσπονδιακό πρόεδρο Φρανκ-Βάλτερ Σταϊνμάιερ και τον καγκελάριο Όλαφ Σολτς και κατόπιν να μεταβεί με στρατιωτικό ελικόπτερο στο ‘Ααχεν, προκειμένου να παραλάβει το Βραβείο Καρλομάγνου.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Translate »