Lockdown κάθε φθινόπωρο και χειμώνα και «χαλάρωση» κάθε καλοκαίρι; – Γιατί δεν «τελείωσαν» την πανδημία οι εμβολιασμοί
Προδιαγεγραμμένο φαίνεται πως είναι το μέλλον της Ελλάδας, αλλά και των υπολοίπων χωρών, καθώς όλα δείχνουν πως έχουν μπει σε έναν φαύλο κύκλο με lockdown κάθε φθινόπωρο και χειμώνα και «χαλάρωση» κάθε καλοκαίρι παρά τους εμβολιασμούς.

Αυτό ουσιαστικά υποστήριξε ο γιατρός-ερευνητής στις ΗΠΑ, Γιώργος Παυλάκης (αλλά και άλλοι «ειδικοί»), σύμφωνα με τον οποίο η Ελλάδα θα χρειαστεί υψηλότερο «τείχος» ανοσίας, απ’ αυτό που αρχικώς υπολόγιζαν οι ειδικοί, δηλαδή άνω του 85%, προκειμένου να αντιμετωπίσει την επιστροφή της επιδημίας από τον Σεπτέμβριο εξαιτίας της επικράτησης του στελέχους «Δέλτα» της ινδικής μετάλλαξης.

«Δυστυχώς, μάλλον από το φθινόπωρο, αν όχι νωρίτερα, θα έχουμε επιστροφή της πανδημίας και αυτό δεν το λέω μόνο εγώ αλλά παρατηρείται ήδη σε πολλές χώρες. Όπως π.χ. στην Αγγλία όπου η κυβέρνηση αποφάσισε να επιβραδύνει κατά ένα μήνα το άνοιγμα της κοινωνίας.

Ο λόγος είναι ότι το στέλεχος «Δέλτα», ένα από τα στελέχη που επεκτάθηκε αρχικά στην Ινδία, που έχει επεκταθεί παγκόσμια είναι πολύ επίφοβο να προκαλέσει ένα νέο, καταστροφικό, πανδημικό κύμα», αναφέρει.

Ο κ. Παυλάκης κάνει λόγο για ένα εξαιρετικό μολυσματικό στέλεχος του νέου κορωνοιού και εξηγεί ότι «με το κλασικό στέλεχος, που εμφανίστηκε την πρώτη περίοδο της επιδημίας, ένας ασθενής μπορούσε να μολύνει άλλα 2-3 άτομα.

Με το βρετανικό στέλεχος, που επικράτησε στην Ελλάδα, αλλά και σε άλλες χώρες προκαλώντας τεράστια επιδημικά κύματα, η αναλογία ήταν 1 προς 4-5 άτομα. Τώρα, με το στέλεχος «ΔΕΛΤΑ» που θα έρθει με μαθηματική ακρίβεια και στη χώρα μας, ένας φορέας μπορεί να μολύνει 6-8 ανθρώπους. Πρόκειται για διπλάσια δυναμική».

Οι δηλώσεις του Παυλάκη δημιουργούν μόνο προβληματισμό, καθώς αν επιβεβαιωθούν τότε η Ελλάδα θα αναγκαστεί να μπει για τρίτο (!) χρόνο σε lockdown, παρόλο που έχουν ξεκινήσει οι εμβολιασμοί και η κυβέρνηση διαβεβαίωνε πως δεν θα επιστρέψουμε στα «κλειδώματα». Φυσικά θα πρέπει να σημειώσουμε πως και πέρσι τέτοια εποχή τέτοιες διαβεβαιώσεις έδινε, ήταν η εποχή που ο Κ.Μητσοτάκης έβγαζε πανηγυρικούς λόγους για το πως «νίκησε τον κορωνοϊο»…

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Translate »