Ότι χρειάζεται για να φαίνεται «άριστη» η «γαλάζια» διακυβέρνηση

Τις τελευταίες ημέρες παρατηρούνται κινήσεις «ωραιοποίησης» της πραγματικότητας λίγο πριν τις εκλογές σε βασικούς δείκτες που κάνουν τους πολίτες διστακτικούς στο να ψηφίσουν ξανά ένα κυβερνών κόμμα, εάν αυτοί δεν πηγαίνουν καλά.

Έτσι λοιπόν, με βάση τα «στατιστικά» στοιχεία «μειώθηκε» η ανεργία και «έπεσε» η τιμή της βενζίνης.

Σε σοβαρή καταγγελία κατά του διοικητή της ΔΥΠΑ -πρώην ΟΑΕΔ- Σπύρου Πρωτοψάλτη προχώρησε η Ομοσπονδία Υπαλλήλων ΟΑΕΔ, σύμφωνα με την οποία ο «γαλάζιος» διοικητής έδωσε στη δημοσιότητα ψεύτικα στοιχεία για τους ανέργους. 

Συγκεκριμένα, ο κ. Πρωτοψάλτης λίγες ημέρες πριν από τις εκλογές, σε επίσημο δελτίο Τύπου έλεγε ότι οι άνεργοι στη χώρα έπεσαν στους 859.626. Ωστόσο, οι πανηγυρισμοί του «γαλάζιου» διοικητή της ΔΥΠΑ δεν προκύπτουν από πουθενά.

Αντίθετα σύμφωνα με τα τελευταία επίσημα και δημοσιευμένα στοιχεία της ΔΥΠΑ, (Μάρτιος 2023) οι άνεργοι φτάνουν τους 1.035.580, ποσοστό που αντιστοιχεί στο 20,6%, του εργατικού δυναμικού.

Όπως καταγγέλλουν οι εργαζόμενοι στον ΟΑΕΔ, «για πρώτη φορά στην ιστορία, χωρίς να δημοσιευθούν τα αναλυτικά στατιστικά στοιχεία του ΟΑΕΔ για τον Απρίλιο του 2023, ο Διοικητής με δελτίο τύπου ανακοινώνει ως αριθμό ανέργων τις 859.626, αριθμός που δεν προκύπτει από πουθενά. Σαν να μη φτάνει αυτό, προχωράει και σε μια αυθαίρετη σύγκριση των στοιχείων με αυτά του Οκτωβρίου του 2011, που σύμφωνα με τα επίσημα δημοσιευμένα στοιχεία  οι εγγεγραμμένοι άνεργοι ήταν 813.442».

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο κ. Πρωτοψάλτης παρόμοια ψεύδη αναφέρει και για τους μακροχρόνια ανέργους που δήθεν μειώθηκαν στους 492.200 και που δήθεν αποτελούν τον μικρότερο αριθμό από τον Ιανουάριο του 2014 (τότε οι μακροχρόνιοι άνεργοι ήταν 483.548).

«Ρωτάμε τον κ. Διοικητή, ο οποίος συνεχίζει την προεκλογική εκστρατεία με χρήματα των ανέργων: Από που αντλεί τα στοιχεία που παρουσιάζει ανακριβώς; Ποιο σκοπό εξυπηρετεί ένα fake δελτίο Τύπου μια εβδομάδα πριν τις εκλογές; Σε κάθε περίπτωση, ο αριθμός των ανέργων στη χώρα μας παραμένει τεράστιος», τονίζει η Ομοσπονδία Υπαλλήλων ΟΑΕΔ.

Παρομοίως όμως, παράξενα πράγματα συμβαίνουν και με την τιμή της βενζίνης που για κάποιον «μαγικό» λόγο, άρχισε να πέφτει πριν τις εκλογές χωρίς να έχει αλλάξει τίποτε προς το καλύτερο στους παράγοντες που υποτίθεται πως επηρεάζουν το κόστος.

Ο πόλεμος στην Ουκρανία παραμένει και η Ελλάδα έχει την ακριβότερη βενζίνη στην Ευρώπη κυρίως λόγω του ΦΠΑ που είναι στο 24% και στον ΕΦΚ, δύο φόρους που η κυβέρνηση αρνούνταν πεισματικά όλο το προηγούμενο χρονικό διάστημα να τους μειώσει.

Το 60% της τιμής της βενζίνης είναι… φόροι.

Στο Twitter πάντως έγινε σχετικός «χαμός» με αυτό το ζήτημα καθώς η πλειοψηφία των χρηστών σκέφτονται το αυτονόητο.

Πώς αφού δεν άλλαξε τίποτε στην παγκόσμια κατάσταση και αφού η κυβέρνηση ισχυρίζονταν πως «έχουμε ακριβά καύσιμα εξαιτίας του Πούτιν» και τώρα η τιμή τους πέφτει λίγο πριν τις εκλογές, άρα κάποιοι αισχροκερδούν και κατεβάζουν τώρα τις τιμές με το σκεπτικό πως… θα βοηθηθεί η κυβέρνηση να… παραμείνει κυβέρνηση δημιουργώντας ένα τεχνητό κλίμα «ευφορίας»

Σε όλες τις χώρες την τιμή της βενζίνης επηρεάζει συνήθως η τιμή του βαρελιού, οι φόροι, τα μεταφορικά, το ποσοστό κέρδους κλπ.
Για ένα περίεργο λόγο που θα πρέπει να μας εξηγήσουν οι αρμόδιοι στην Ελλάδα η τιμή των καυσίμων φαίνεται να επηρεάζεται από το αν έρχονται εκλογές.
Nα σημειωθεί ότι ενάντια στην επίσημη γραμμή της κυβέρνησης Μητσοτάκη, πηγαίνει η υποψηφία βουλευτής της ΝΔ στο νότιο Τομέα της Αθήνας, Μαρία Ζάγκα, η οποία είναι και η πρόεδρος των βενζινοπωλών Αττικής, καθώς τοποθετούμενη δημοσίως σε τηλεοπτική εκπομπή προ δύο ημερών, ζήτησε την άμεση μείωση του ΦΠΑ στα καύσιμα και του ΕΦΚ.Eπί της ουσίας αντιτίθεται στην κυβερνητική γραμμή που ο ίδιος  ο Κ.Μητσοτάκης εξέφρασε μόλις πριν από 10 ημέρες όπου παρουσιάστηκε κάθετα ενάντιος σε ένα τέτοιο ενδεχόμενο.

Το πρωί της περασμένης Τετάρτης σε τοποθέτησή της στον ΑΝΤ1, η Μαρία Ζάγκα είπε: «Το θέμα των καυσίμων είναι μια πολύ μεγάλη ιστορία, στην οποία εμπλέκεται το κράτος και ο ΣΕΕΠΕ. Πάρα πολλές φορές έχω πει ότι τα ποσά που διακινούνται είναι τεράστια. Και υπάρχει ο κλάδος ο επίσημος και το παρακράτος το οποίο πλέον είναι επίσημο παρακράτος.

Άρα, όσο είναι ακριβή η βενζίνη, και ακριβή είναι η βενζίνη λόγω του ΕΦΚ και του ΦΠΑ που πάει 60% επιβάρυνση πάνω στην τιμή, ποιος κερδίζει; Κερδίζει το παρακράτος».

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Translate »