Η πόλωση που επικρατεί αυτή τη στιγμή στην Τουρκία είναι τεράστια
ΗΤουρκία είναι βαθιά διαιρεμένη. Παραθέτουμε δημοσίευμα από τουρκικό site, μετά την αναφορά καταπέλτη 103 αποστράτων Ναυάρχων σε βάρος του καθεστώτος Ερντογάν. Αυτό έχει ως εξής:

”Η εφημερίδα Cumhuriyet, υποστηρικτής των συνωμοτών του πραξικοπήματος, δείχνει ότι δεν μπορεί να “χωνέψει” την επιτυχία του στρατού στην καταστολή του.

Το Κίεβο στέλνει άρματα μάχης στο Ντονμπάς – ΗΠΑ & Τουρκία στέλνουν ενισχύσεις στην Ουκρανία
‘Ετσι φιλοξένησε σε άρθρο της φραστική επίθεση του απόστρατου Ναυάρχου Türker Ertürk. σε βάρος του ήρωα της 15ης Ιουλίου 2016, Στρατηγού Davut Ala, σε μια προσπάθεια να πληγεί το κύρος του τουρκικού στρατού.

Συγκεκριμένα στο άρθρο επικρινόταν το θρησκευτικό συναίσθημα του εν λόγω Στρατηγού, προβάλλοντας το ως κριτήριο για την άνοδο του στην κλίμακα της στρατιωτικής ιεραρχίας επί κυβερνήσεως ΑΚΡ, στο βαθμό του Στρατηγού.

Επισημαίνεται δε ότι αυτό δεν συμβιβάζεται με τον κοσμικό χαρακτήρα του στρατού.

Ο συνταξιούχος Ναύαρχος Türker Ertürk συμμετείχε επίσης στην προσπάθεια δυσφήμισης της Ala, που ήταν διοικητής των Στρατοπέδων του Kartaltepe στην Κωνσταντινούπολη κατά τη διάρκεια της απόπειρας πραξικοπήματος στις 15 Ιουλίου 2016 και δεν παρέδωσε τα Στρατόπεδά του σε πραξικοπηματίες στρατιώτες παρά το ότι πυροβολήθηκε με 7 σφαίρες στη σύγκρουση.
Ο Ερτούρκ, στην ανάρτησή του στο λογαριασμό του στο Twitter ανέφερε ότι, “Δεν ξέρω αν αυτό είναι αλήθεια.”

Από την άλλη πλευρά, ο Ertürk, δεν είδε τίποτα λάθος για τον εορτασμό του Εβραϊκού Φεστιβάλ του Πάσχα, ενώ
υπέγραψε τη “σκανδαλώδη δήλωση” μαζί με άλλους 103 απόστρατους Ναυάρχους κατά του Ερντογάν.
Επιπλέον, ο Πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν θα πραγματοποιήσει συνάντηση αξιολόγησης αύριο στις 15:00 στο Προεδρικό Μέγαρο, αναφέρει η cumhuriyet.

Όπως αναφέρει το δημοσίευμα, ξεκίνησε έρευνα από τον Γενικό Εισαγγελέα της Άγκυρας σχετικά με τη δήλωση των 103 αποστράτων ναυάρχων, αφού πολλά ονόματα από το AKP και το Παλάτι παρομοιάστηκαν με “δήλωση πραξικοπήματος”.

Από τα παραπάνω φαίνεται διάχυτα η πόλωση που επικρατεί στην Τουρκία, αφού το φιλοκυβερνητικό site βάλει ανοικτά κατά εφημερίδας και κατά του απόστρατου Ναυάρχου Ερούκ, λέγοντας ουσιαστικά ότι προσπαθούν να μειώσουν το κύρος του τουρκικού στρατού.

Ένα είναι βέβαιο, τα μαχαίρια βγήκαν από τη θήκη τους στην Τουρκία και θα αργήσουν αυτή τη φορά να ξαναμπούν στη θέση τους. Ουσιαστικά μιλάμε ότι είναι όλοι εναντίον όλων.

Αναμένονται περαιτέρω εξελίξεις.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Translate »