Το σχέδιο της ΕΛ.ΑΣ. για τη σύλληψη των καταδικασθέντων Ομάδες συλλήψεων έχουν σχηματιστεί από την ΕΛ.ΑΣ., ούτως ώστε οι Αρχές να είναι έτοιμες όταν τους ζητηθεί να περάσουν χειροπέδες στα στελέχη της Χρυσής Αυγής που θα περάσουν το κατώφλι της φυλακής.
Το δικαστήριο ακόμα και σήμερα Τετάρτη έχει δικαίωμα, μετά την ανακοίνωση των ποινών, να ζητήσει την παρουσία των καταδικασθέντων στο δικαστήριο. Εάν αυτό δε συμβεί, που είναι και το πιθανότερο σενάριο, τότε οι συλλήψεις θα γίνουν μετά την ανακοίνωση των αναστολών, δηλαδή των ανακοινώσεων για το ποιοι καταδικασθέντες δεν θα δικαιούνται αναστολή της ποινής τους μέχρι το Εφετείο.

Σε εφαρμογή θα θέσει άμεσα η ΕΛ.ΑΣ. το σχέδιο για να προσέλθουν στις φυλακές οι καταδικασθέντες της Χρυσής Αυγής, μετά και την απόφαση του δικαστηρίου επί των ποινών.

Σε λιγότερο από μια ώρα – λένε οι πληροφορίες – οι αστυνομικοί που αποτελούν την ειδική ομάδα δράσης της ΕΛ.ΑΣ, θα ενεργοποιηθούν, θα εντοπίσουν και θα οδηγήσουν στον εισαγγελέα εκτελέσεως ποινών όσα από τα μέλη της Χ.Α πρέπει να οδηγηθούν στις φυλακές της χώρας για να εκτίσουν την ποινή τους.

Για τον λόγο αυτό, 100 αστυνομικοί από την Ασφάλεια, την Αντιτρομοκρατική και την ΕΚΑΜ, θα κινηθούν ταυτόχρονα σε διαφορετικά σημεία προκειμένου να περάσουν χειροπέδες στα μέλη της εγκληματικής οργάνωσης.

Εκτιμάται ότι θα πρέπει σε μια ώρα να έχουν συλλάβει περισσότερα από 30 άτομα ανάμεσα στους οποίους εκτιμάται ότι θα είναι οι έξι του ηγετικού πυρήνα (σ.σ ο Γιάννης Λαγός έχει φύγει στις Βρυξέλλες, οπότε είναι διαφορετική η διαδικασία), περίπου δέκα άτομα από την ομάδα των πρώην βουλευτών αλλά και στελεχών της εγκληματικής οργάνωσης, κάποιοι από τους 11 που έχουν καταδικαστεί για τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα και των Αιγύπτιων ψαράδων στο Πέραμα και φυσικά κάποιοι από τους κατηγορούμενους που δεν έχει διευκρινιστεί ακόμη αν η ποινή τους θα έχει ανασταλτικό χαρακτήρα.

Μεταγωγές-“αστακός” και σκοπιές εξω από τα σπίτια
Συγκεκριμένα, από τη Δευτέρα 12 Οκτωβρίου:

Είχαν στηθεί σκοπιές στα σπίτια καταδικασμένων
Γίνονταν περιπολίες αποτροπής ακτιβιστικών-τρομοκρατικών ενεργειών
Υπάρχει ένα πλέγμα ασφαλείας για ενίσχυση του πληροφοριακού δικτύου σε «ακραίους» χώρους
Θα γίνουν μεταγωγές-«αστακός» προς τις φυλακές
Οι καταδικασθέντες θα μεταφερθούν σε διαφορετικές φυλακές, πτέρυγες και κελιά για να αποφευχθούν οι επιθέσεις εναντίον τους, ή και οι μεταξύ τους αντιπαραθέσεις.
Επίσης, θα υπάρχουν προπομποί ανίχνευσης κινήσεων και οπισθοφυλακή κατά τη μεταφορά των καταδικασθέντων.
Σημειώνεται ότι, η αστυνομία έχει προσδιορίσει την πιθανότητα συλλήψεων από την Πέμπτη και έπειτα.
Πόσα θα είναι τα πραγματικά χρόνια που θα μείνουν στην φυλακή
Ο δικηγόρος παρ’ αρείω πάγω Θεόδωρος Μαντάς εξηγεί στο πόσα θα είναι τα πραγματικά χρόνια που θα μείνουν στην φυλακή οι καταδικασθέντες στην δίκη της Χρυσής Αυγής.

«Με βάση τις ποινές που έχουν επιβληθεί και επειδή το δικαστήριο είναι υποχρεωμένο να πάρει και να εφαρμόσει τον ευμενέστερο για τους καταδικασθέντες νόμο, ενώ οι ποινές επιβάλλονται με το νέο ποινικό κώδικα, ο τρόπος έκτισης των ποινών καθορίζεται από τον προηγούμενο ποινικό κώδικα γιατί ήταν σ’ αυτό το σκέλος ευμενέστερος από τον κώδικα που ισχύει σήμερα», λέει ο γνωστός ποινικολόγος.

Και συνεχίζει: «Με αυτό τον τρόπο μπορούμε να πούμε ότι για τους διευθύνοντες την εγκληματική οργάνωση στους οποίους επιβλήθηκε ποινή καθείρξεως 13 ετών, ο μικτός χρόνος για την έκτιση της ποινής είναι κάτι λιγότερα από τα 8 χρόνια και σε καμία περίπτωση η πραγματική έκτιση ποινής όσα ευεργετήματα και αθροιστικά σωρευτούν δεν μπορούν να μείνουν πραγματικά στη φυλακή λιγότερο από 4,5 χρόνια».

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Translate »