Διάφορες μορφές γρύλων πωλούνται πλέον για ανθρώπινη κατανάλωση στο πλαίσιο της ανειλικρινούς παραφροσύνης της “κλιματικής λατρείας” που προσποιείται ότι αν αρκετοί άνθρωποι τρώνε έντομα, θα αλλάξουμε τον καιρό. 

Ενώ η αλυσίδα εφοδιασμού κρέατος καταστρέφεται από κυβερνήσεις που ισχυρίζονται ότι το άζωτο είναι κακό – ναι, οι ίδιες κυβερνήσεις που εξακολουθούν να ισχυρίζονται ότι το διοξείδιο του άνθρακα είναι ρύπος, παρόλο που είναι ο πυλώνας της φωτοσύνθεσης – μας λένε να τρώμε γρύλους και αλευρώδεις για να σώσουμε τον πλανήτη.

Αυτή τη στιγμή, διάφορες μορφές γρύλων – σνακ γρύλου “τυρί ranch”, σκόνη γρύλου και σκόνη πρωτεΐνης γρύλου – πωλούνται στο Amazon.com και επισημαίνονται για ανθρώπινη κατανάλωση.

Η ΕΕ Δίνει Το Πράσινο Φως Για Τη Χρήση Δύο Ακόμη Εντόμων Στα Ανθρώπινα Τρόφιμα
Μετάφραση: Απολλόδωρος 25 Ιανουαρίου 2023 | Niamh Harris – News Punch | Διαβάστε το εδώThanks for reading Apollodoros’s Newsletter! Subscribe for free to receive new posts and support my work…
Read more

Αγοράσαμε τρεις μάρκες γρύλων για ανθρώπινη κατανάλωση – Cricket Bites, Entomo και Bud’s – καθώς και μια μάρκα που επισημαίνεται για κατανάλωση από ερπετά: Fluker’s.

Ακολουθεί μια πιο προσεκτική ματιά στις μάρκες που αγοράσαμε και στη διάταξη του βιντεομικροσκοπίου που χρησιμοποιούμε στο εργαστήριο επιστήμης τροφίμων:

  

Προχωρήσαμε στη λήψη μικροσκοπικών φωτογραφιών σε μεγεθύνσεις που κυμαίνονται από 50Χ έως 300Χ.

Ακολουθούν μερικές φωτογραφίες μικροσκοπίας του Cricket Protein Powder της Entomo Farms, το οποίο χαρακτηρίζεται ως: “Η πιο βιώσιμη υπερτροφή του πλανήτη”. Πολλά προϊόντα κρίκετ χαρακτηρίζονται επίσης ως απαλλαγμένα από γαλακτοκομικά, μη ΓΤΟ, φιλικά προς το παλεό και απαλλαγμένα από γλουτένη.

Ωστόσο, κανένα από αυτά δεν χαρακτηρίζεται ως απαλλαγμένο από χιτίνη, καθώς είναι φορτωμένα με χιτίνη, μέρος του εξωσκελετού των γρύλων και των ζωυφίων. Η κατανάλωση χιτίνης ενέχει τους δικούς της κινδύνους για τους ανθρώπους και τους σκύλους, αλλά δεν το καλύπτουμε αυτό σε αυτό το άρθρο.

  

Εδώ, παρατηρήστε πώς αυτή η σκόνη πρωτεΐνης γρύλου περιέχει όλα τα μέρη των γρύλων: Τα πόδια, τις τρίχες, τα τμήματα των ματιών, τα όργανα απέκκρισης, τα φτερά και πολλά άλλα:

  
  
  
  

Στη συνέχεια, παρουσιάζουμε φωτογραφίες μικροσκοπίας των Freeze Dried Crickets της Fluker’s, τα οποία φέρουν σήμανση για κατανάλωση από ερπετά. Ωστόσο, φαίνεται ότι πρόκειται για τους ίδιους γρύλους που χρησιμοποιούνται σε φόρμουλες ανθρώπινης κατανάλωσης που πωλούνται με άλλες μάρκες.

  

Γνωρίστε το νέο σας γεύμα με έντομα:

  
  
  
  
  
  
  
  

Το μέρος του γρύλου που ανοίγει και κλείνει το πίσω άκρο του γρύλου για να απορρίψει τα κόπρανα ονομάζεται “ραχιαία βαλβίδα” (στο πάνω μέρος) και “κοιλιακή βαλβίδα” (στο κάτω μέρος). Θα μπορούσατε επίσης να το αποκαλέσετε “νύχι του αγωγού για τα κόπρανα”, επειδή κλείνει με νύχια αφού ο γρύλος κάνει κόπρανα.

Εδώ είναι ένα κοντινό πλάνο του νυχιού του αγωγού για τα κόπρανα, το οποίο επίσης τρώτε αν τρώτε γρύλους:

  
  
  

Κάποια μέρη των γρύλων ήταν αγνώστου ταυτότητας αλλά με ανατριχιαστική εμφάνιση, που έμοιαζαν με πλάσματα από την κινηματογραφική σειρά Aliens:

  
  

Μην ξεχνάτε τις τραγανές φτερούγες σας:

  
  
  

Νόστιμες υποδοχές ποδιών…

  
  
  

“Cricket Bites” Γρύλοι Ranch με τυρί για ανθρώπινη κατανάλωση

Οι εταιρείες τροφίμων για γρύλους έχουν προσπαθήσει να κάνουν τους τραγανούς γρύλους τους πιο νόστιμους προσθέτοντας αλάτι και αρωματικές ουσίες. Η μάρκα Cricket Bites προσθέτει διάφορα μπαχαρικά και αρωματικά τυριού για να παράγει τη γεύση “Cheesy Ranch”. Προσφέρουν επίσης γρύλους με “καπνιστό μπέικον Hickory”, το οποίο φαίνεται λίγο ξεκαρδιστικό, δεδομένου ότι το νόημα της κατανάλωσης γρύλων είναι να αποφεύγεις την κατανάλωση προϊόντων κρέατος όπως το μπέικον.

Αυτή η μάρκα χρησιμοποιεί επίσης εκχύλισμα αυτόματης μαγιάς, ένα ενισχυτικό γεύσης που είναι γνωστό ότι περιέχει γλουταμινικό οξύ:

  

Δείτε πώς μοιάζουν οι γρύλοι Cheesy Ranch από κοντά:

  
  
  
  
  
  
  
  
  

Λαχταριστά μάτια, πλήρως άθικτα:

  
  
  
  
  

Δύναμη γρύλων της Bud

Όταν πρόκειται για προϊόντα τροφής γρύλων, ένα πράγμα που πρέπει να αναγνωρίσετε στη βιομηχανία είναι το γεγονός ότι οι περισσότεροι πάροχοι τροφής γρύλων δεν λένε ψέματα για το τι περιέχει το προϊόν τους. Μια μάρκα που ονομάζεται Bud’s Cricket Power χαρακτηρίζεται ως “100% Pure Cricket Powder”.

Χωρίς ψέματα. Καμία εξαπάτηση. Είναι απλά αλεσμένος γρύλος, απλά και καθαρά. Το αν θα πρέπει να τρώτε πραγματικά τριμμένους γρύλους εξαρτάται από εσάς, αλλά τουλάχιστον δεν υπάρχει ανέντιμη επισήμανση εδώ, σε αντίθεση με πολλά επεξεργασμένα προϊόντα πρόχειρου φαγητού που είναι άγρια παραπλανητικά.

  

Να πώς μοιάζει από κοντά η “100% καθαρή σκόνη γρύλου” της Bud’s Cricket Power:

  
  
  
  
  
  
  
  
  

Περιλαμβάνονται νόστιμες ίνες που μοιάζουν με τρίχες χωρίς επιπλέον χρέωση:

  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  

Έχω ένα πλήρες podcast για όλα αυτά, που δημοσιεύεται την Παρασκευή αργά το πρωί στο κανάλι μου στο Brighteon.com:

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Translate »