Η απάντηση του Ρώσου πολιτικού στις εκκλήσεις του Ζ.Μπορέλ για αποστολή επιπλέον όπλων στην Ουκρανία

O Μπορέλ παραδέχθηκε τις ήττες Ναπολέοντα και Χίτλερ από Ρωσία και ο Μεντβέντεφ του υπενθύμισε επιπλέον ότι οι Ουκρανοναζί και η Δ Ευρώπη θα ηττηθούν στο νέο Πατριωτικό Πόλεμο όπως ηττήθηκαν το 1812 και το 1945. ”Η νίκη θα είναι δική μας”.

Ο Επίτροπος Εξωτερικής Πολιτικής της ΕΕ Josep Borrell δήλωσε την Παρασκευή ότι η Δύση πρέπει να συνεχίσει να στέλνει όπλα στο Κίεβο, προειδοποιώντας όσους πιστεύουν ότι η Ρωσία έχει χάσει ή δεν τα πάει καλά ότι η Μόσχα έχει συνηθίσει να κερδίζει μακροχρόνιους πολέμους.

Ο τ. Πρόεδρος της Ρωσίας και νυν Αντιπρόεδρος του Συμβουλίου Ασφαλείας της χώρας απευθυνόμενος στον Αντιπρόεδρο της Κομισιόν τον Josep Borrell αναφέρθηκε σε αυτό το ζήτημα σήμερα: Ο (Ζοζέπ) Μπορέλ  θυμήθηκε ότι η χώρα μας νίκησε τον Ναπολέοντα και τον Χίτλερ. Δηλαδή, οι Ukronazis και η Δυτική Ευρώπη είναι οι άμεσοι κληρονόμοι εκείνων που πολέμησαν εναντίον της Ρωσίας. Και ο πόλεμος εναντίον τους είναι ο νέος Πατριωτικός. Η νίκη θα είναι δική μας. όπως το 1812 και το 1945.

 

Η σημερινή τοποθέτηση του Μεντβέντεφ αναφέρεται στη χθεσινή δήλωση του Μπορέλ του κορυφαίου διπλωμάτη της ΕΕ ότι η Δύση πρέπει να συνεχίσει να εξοπλίζει την Ουκρανία γιατί η Μόσχα νίκησε τον Ναπολέοντα και τον Χίτλερ.

«Η Ρωσία είναι μια μεγάλη χώρα, ένα μεγάλο έθνος που έχει συνηθίσει να παλεύει μέχρι το τέλος, σχεδόν να χάνει και μετά να ανακάμπτει», είπε ο Μπορέλ σε ομιλία του στη Μαδρίτη, αναφερόμενος στην εισβολή του 1812 από τη γαλλική αυτοκρατορία του Ναπολέοντα Βοναπάρτη και την εισβολή του Αδόλφου Χίτλερ το 1941. της Γερμανίας ως ιστορικά παραδείγματα αυτού.

«Θα ήταν παράλογο να πιστεύουμε ότι η Ρωσία έχασε τον πόλεμο ή ότι ο στρατός της είναι ανίκανος», πρόσθεσε ο Μπορέλ.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Translate »