”Bόμβα” από την εφημερίδα που στηρίζει τον Νετανιάχου
Επανήλθαν τα ΜΜΕ τα οποία υποστηρίζουν τον Πρωθυπουργό της Μ. Νετανιάχου. Με ένα ξεκάθαρο άρθρο, ”κόβουν” ξανά κάθε συζήτηση με την Τουρκία, ενώ στέλνουν μήνυμα και προς την Ελλάδα.

Με λίγα λόγια, η Ισραηλινή Κυβέρνηση μέσω του γνωστού αρθογράφου Seth Frantzman ”αδειάζει” την Τουρκία και καθησυχάζει Αθήνα-Κύπρο.

Το Ισραήλ και η Jerusalem Post, ”απάντησαν” σε πρώτη φάση στην ”Israelhayom”, η οποία προωθεί την φιλία μεταξύ Τουρκίας-Ισραήλ, εις βάρος Ελλάδας και Κύπρου, όπως πρώτο σας είχε αποκαλύψει το Πενταπόσταγμα.

Μάλιστα η συγκεκριμένη εφημερίδα έφθασε στο σημείο να φιλοξενήσει τις απόψεις του Τούρκου ναυάρχου ε.α. Γιαϊτζί. Μιλάμε για τον ”πατέρα” της περίφημης ”Γαλάζιας Πατρίδας”.

Τι ανέφερε ο Γιαϊτζί:

”Σύμφωνα με την πρόταση του Γιαϊτζί, τα θαλάσσια σύνορα των δύο χωρών πρέπει να συνδεθούν εις βάρος της Κύπρου. Όσον αφορά τους Τούρκους, η προτεινόμενη συμφωνία προς το Ισραήλ αποτελεί άμεση συνέχιση της συμφωνίας για τα θαλάσσια σύνορα που έχτισε ο πρώην ναύαρχος με τη Λιβύη. Η ίδια συμφωνία υπεγράφη με την κυβέρνηση της Τρίπολης στις 27 Νοεμβρίου πέρυσι. Αυτή η συμφωνία είναι η πηγή της τρέχουσας έντασης μεταξύ της Άγκυρας και της Αθήνας.”
Η απάντηση της Jerusalem Post

”Το καθεστώς της Τουρκίας επιδιώκει να απομονώσει το Ισραήλ χρησιμοποιώντας μία ψεύτικη «συμφιλίωση»”.

”Μετά από ένα χρόνο εισβολών, επιθέσεων, εθνοκάθαρσης, χρησιμοποιώντας Σύριους πρόσφυγες ως μισθοφόρους, αγοράζοντας ρωσική αμυντική τεχνολογία και συνεργαζόμενο με το Ιράν για να αντιταχθεί στον ρόλο των ΗΠΑ στη Συρία, το καθεστώς της Τουρκίας προσπαθεί να σαμποτάρει την αυξανόμενη φιλία του Ισραήλ με Ελλάδα και ΗΑΕ.

Όλα ξεκίνησαν από την Israel Hayom. Μεταξύ 5 και 6 Δεκεμβρίου δημοσιεύθηκαν άρθρα στα Εβραϊκά και μετά στα Αγγλικά που υποδηλώνουν ότι η Τουρκία ήθελε συμφιλίωση με το Ισραήλ μετά από μια δεκαετία κατά την οποία το όλο και περισσότερο αντι-Ισραηλινό καθεστώς της Άγκυρας φιλοξένησε τη Χαμάς και συνέκρινε το Ισραήλ με τους Ναζί.

 

Η «συμφιλίωση» αυτή θα περιλαμβάνει την Τουρκία να πάρει ό, τι θέλει και να καταστρέψει τις σχέσεις του Ισραήλ με την Ελλάδα και την Κύπρο. Η Τουρκία προώθησε επίσης αυτήν την αφήγηση μέσω του Al-Monitor, με ένα άρθρο που ισχυρίζεται ότι έχουν κοινά συμφέροντα για το Ιράν και τον Καύκασο για να ωθήσουν το Ισραήλ και την Τουρκία πιο κοντά.

”Δεν υπάρχουν στοιχεία ότι το Ισραήλ και η Τουρκία έχουν κοινά συμφέροντα για το Ιράν. Ωστόσο, το άρθρο ισχυρίστηκε «μυστικές επαφές μεταξύ Τουρκίας και Ισραήλ». Δεν υπήρχαν αποδείξεις για αυτές τις υποτιθέμενες «μυστικές» επαφές.

Οι πρόθυμοι εκπρόσωποι ομάδων συμφερόντων που εργάζονται για λογαριασμό της Άγκυρας, προώθησαν χάρτες που δημιουργήθηκαν από την Τουρκία. Μετά αυτοί οι χάρτες δημοσιεύθηκαν σε ισραηλινά μέσα ενημέρωσης.

Το καθεστώς της Τουρκίας με επικεφαλής τον Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, έχει ρίζες στη Μουσουλμανική Αδελφότητα και είναι ο κύριος αντίπαλος της σημερινής ηγεσίας της Αιγύπτου.

Η Άγκυρα έχει εργαστεί για να απομονώσει το Ισραήλ και να σταματήσει την ομαλοποίηση των σχέσων με τα ΗΑΕ, απειλώντας χώρες που συνεργάζονται με το Ισραήλ. Αυτό είναι μέρος της «συμφιλίωσης» της Τουρκίας.

 

Η Τουρκία ήταν ο κύριος αντίπαλος του προέδρου των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ όταν μετέφερε την αμερικανική πρεσβεία στην Ιερουσαλήμ. Ο Ερντογάν συνέκρινε το Ισραήλ με τη ναζιστική Γερμανία στα Ηνωμένα Έθνη τον Σεπτέμβριο του 2019. Η Τουρκία υποστήριξε τους ηγέτες της Χαμάς.

Με λίγα λόγια, η Τουρκία διέρρευσε fake news, για να βλάψει τις σχέσεις του Ισραήλ με την Ελλάδα, την Κύπρο και τα ΗΑΕ. Έστειλε ακόμη και χάρτες σε ισραηλινά μέσα ενημέρωσης. Χάρτες που αγνοούν την Κύπρο και παραβιάζουν τις συμφωνίες που έχει το Ισραήλ. Η Άγκυρα είναι μια από τις πιο εχθρικές χώρες στον κόσμο έναντι του Ισραήλ.”

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Translate »