Ο Τραμπ αρνείται πάντα να αναγνωρίσει την ήττα του από τον Μπάιντεν
Σχεδόν ενάμιση μήνα μετά τη νίκη του Τζο Μπάιντεν, μια θάλασσα από κόκκινα καπέλα με το σύνθημα «Make America Great Again» πλημμύρισε χθες Σάββατο την πρωτεύουσα των ΗΠΑ, για να αξιώσει «τέσσερα χρόνια ακόμα» προεδρίας του Ντόναλντ Τραμπ και να καταγγείλει για τη νιοστή φορά, αδιαφορώντας για το ότι δεν τεκμαίρεται από αποδείξεις, τη «μαζική νοθεία» στις εκλογές της 3ης Νοεμβρίου.

Παρά τη νέα, οδυνηρή ήττα της προηγουμένης στο Ανώτατο Δικαστήριο, οι οπαδοί του μεγιστάνα είναι πεπεισμένοι για τη νίκη του στην αναμέτρηση του περασμένου μήνα.

 

 

Σε εορταστική ατμόσφαιρα, αρκετές χιλιάδες εξ αυτών συγκεντρώθηκαν στη Freedom Plaza, μερικά τετράγωνα από τον Λευκό Οίκο, με το πλήθος πάντως μειωμένο σε σύγκριση με τους 10.000 διαδηλωτές που πήγαν να του εκφράσουν την υποστήριξή τους πριν από έναν μήνα.

Στην αρχή της κινητοποίησης, σημειώθηκαν μικρής έκτασης αψιμαχίες αντιπάλων και οπαδών του Τραμπ, που η αστυνομία προσπάθησε να χωρίσει.
«Δεν θα εγκαταλείψουμε», επέμεινε ο Λουκ Ουίλσον, εξηντάρης από το Άινταχο, κραδαίνοντας μια σημαία υπέρ του δικαιώματος της οπλοφορίας στις ΗΠΑ.

Κάποια «ξένη επέμβαση», κάποιο εκλογικό λογισμικό που «έσβησε» εκατομμύρια ψήφους υπέρ του Ρεπουμπλικάνου… Οι οπαδοί του Τραμπ επαναλάμβαναν τα επιχειρήματα της ομάδας των δικηγόρων του, τους λόγους που πιστεύουν ότι έγινε «κλοπή» των εκλογών.

«Ο αμερικανικός λαός πέφτει θύμα μεγάλης αδικίας», είπε στο Γαλλικό Πρακτορείο ο Ντελ Κουίκ, θαμώνας των συγκεντρώσεων του μεγιστάνα των ακινήτων, σύμφωνα με τον οποίο «δεν υπάρχει κανένας τρόπος» να κέρδισε ο Μπάιντεν τις εκλογές.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Translate »