Ετοιμότητα για επιχειρήσεις μεγάλης κλίμακας στη Συρία

Οι Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής ανακοίνωσαν την πρόθεσή τους μαζί με το Ισραήλ, να πραγματοποιήσουν αεροπορικές επιδρομές μεγάλης κλίμακας κατά ιρανικών στόχων στη Συρία, σύμφωνα με το πρακτορείο ειδήσεων Al-Masdar και άλλα αραβικά ΜΜΕ.

Το Ιράν μετέφερε βαλλιστικούς πυραύλους στα σύνορα Συρίας-Ισραήλ

Σύμφωνα με τους Αμερικανούς, αυτή τη στιγμή το Ισραήλ εντείνει τις αεροπορικές επιθέσεις, αλλά προφανώς η κορύφωση τους θα είναι μια από τις μεγαλύτερες στρατιωτικές επιχειρήσεις εναντίον των ιρανικών δυνάμεων και των ομάδων υποστήριξης τους (Χεζμπολάχ), οι οποίες προφανώς θα αφορούν το νότιο, δυτικό και ανατολικό τμήμα της Συρίας.

Σύμφωνα με τοπικές πηγές αυτή τη φορά, χωρίς τη χρήση των συστημάτων S-300 και S-400, η ​​κατάσταση δεν μπορεί να επιλυθεί.

«Σύμφωνα με τους διπλωμάτες των ΗΠΑ, το Ισραήλ φαίνεται να έχει αυξήσει τις επιθέσεις του εναντίον ιρανικών στόχων στη Συρία. Ο ισραηλινός επιχειρησιακός ρυθμός [στη Συρία] εντείνεται και ο στόχος έχει επεκταθεί”, δήλωσε Αμερικανός ανώτερος αξιωματούχος του υπουργείου Εξωτερικών, ο οποίος συνόδευσε τον ΥΠΕΞ Mike Pompeo κατά την επίσκεψή του στο Ισραήλ την Τετάρτη.

Ειδικοί αναφέρουν ότι σε περίπτωση πραγματικής απειλής, η Ρωσία είναι έτοιμη να επιτρέψει στο συριακό στρατό να χρησιμοποιήσει τις δυνατότητες του συστήματος αεροπορικής άμυνας S-300 και σε περίπτωση απειλής των ρωσικών δυνάμεων θα ενεργοποιηθούν και οι S-400.

Πράγματι, πριν λίγο διεθνή ΜΜΕ ανέφεραν ότι τα συστήματα αντιαεροπορικής άμυνας S-300 στη Συρία είναι σε πλήρη επιφυλακή.

Δορυφορικές εικόνες του συριακού συστήματος αντιαεροπορικής άμυνας S-300 Favorit δείχνουν ότι αυτά τα συστήματα αεροπορικής άμυνας ήταν πλήρως λειτουργικά και έτοιμα να αναχαιτίσουν οποιονδήποτε εχθρό εντός εμβέλειάς τους.

Στις δορυφορικές εικόνες που παρουσιάζονται, φαίνεται ότι οι εκτοξευτές έχουν ανυψωθεί σε κάθετη θέση και αυτό το γεγονός δείχνει προφανώς ότι η Συρία σκοπεύει να επιτεθεί σε ισραηλινά και αμερικανικά μαχητικά σε συντονισμό με τη Ρωσία σε περίπτωση σοβαρής απειλής.

Τούρκος ΥΠΑΜ: “Ευκαιριακές οι σχέσεις με Ρωσία, πίστη στο ΝΑΤΟ”

Πρέπει να σημειωθεί ότι για σχεδόν δύο χρόνια οι S-300 ήταν μεν σε λειτουργία στο συριακό στρατό, αλλά δεν χρησιμοποιήθηκαν ποτέ για να αποκρούσουν αεροπορικές  επιθέσεις, προκαλώντας μεγάλη κριτική στο εσωτερικό της χώρας.

Σε αυτό το πλαίσιο, υπάρχουν ακόμη και στοιχεία που αποδεικνύουν ότι η Συρία διαπραγματεύεται με την Κίνα για την απόκτηση κινεζικών συστημάτων αεροπορικής άμυνας για να αποκρούσει τις επιθέσεις, ωστόσο αξιωματούχος της Δαμασκού δεν θέλησε σχολιάσει αυτές τις πληροφορίες.

Όλα ξεκίνησαν από τη δημοσιοποίηση δορυφορικών εικόνων που δείχνουν ότι το Ιράν μετέφερε στη Συρία ιρανικούς βαλλιστικούς πυραύλους προκαλώντας συναγερμό στην ισραηλινή πολιτική και στρατιωτική ηγεσία.

Πηγές αναφέρουν ότι η Τεχεράνη κατάφερε να προκαλέσει την οργή του Τελ Αβίβ μετά τη μεταφορά πυραύλων Fateh-110 στη Συρία οι οποίοι έχουν εμβέλεια 300 χλμ. και οι οποίοι μπορούν να κτυπήσουν την Ιερουσαλήμ ή το Τελ Αβίβ σε μια πιθανή επίθεση προκαλώντας εκατοντάδες θύματα.

Όλα δείχνουν ότι οδεύουμε προς μεγάλη και τρομερή αναμέτρηση στη Συρία, παρουσία των μεγάλων δυνάμεων και αυτό περιπλέκει ακόμα πιο πολύ την όλη κατάσταση. 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Translate »