Ο ίδιος υπενθύμισε ότι η Δύση ποτέ δεν περιφρόνησε να εκμεταλλευτεί τους εξτρεμιστές
Αυστηρό μήνυμα έστειλε ο Ρώσος Πρόεδρος Putin στο FSB (Ομοσπονδιακή Υπηρεσία Ασφαλείας) τονίζοντας ότι είναι απαραίτητο να σταματήσουν όλες οι προσπάθειες διάσπασης της ρωσικής κοινωνίας, καλώντας τους να σταματήσουν τους σαμποτέρ της Δύσης και της Ουκρανίας. 

«Είναι απαραίτητο να εντοπιστούν και να σταματήσουν οι παράνομες δραστηριότητες εκείνων που προσπαθούν να διασπάσουν και να αποδυναμώσουν την κοινωνία μας, που χρησιμοποιούν τον αυτονομισμό, τον εθνικισμό, τον νεοναζισμό και την ξενοφοβία ως όπλα.
Φυσικά, οι πιο δραστήριες προσπάθειες είναι προσπάθειες να ενεργοποιηθούν όλα αυτά τα… αποβράσματα στη γη μας».

Στην ειδική υπηρεσία δόθηκε επίσης εντολή να εντατικοποιήσει τις εργασίες στα ρωσο-ουκρανικά σύνορα.
«Τώρα έχει αναπτυχθεί μια ομάδα εκεί, η οποία περιλαμβάνει μονάδες των συνοριακών αρχών, αεροπορία της FSB, των Ενόπλων Δυνάμεων και της Εθνικής Φρουράς. Το καθήκον σας είναι να βάλετε ένα φράγμα στο δρόμο των ομάδων δολιοφθοράς, να σταματήσετε τις προσπάθειες παράνομης μεταφοράς όπλων και πυρομαχικά στη Ρωσία».
Ο Putin έδωσε επίσης οδηγίες στην FSB ώστε να αποτρέψει τις παράνομες ροές όπλων εντός της Ρωσίας και να ενισχύσει την ασφάλεια στις τέσσερεις περιοχές της Ουκρανίας τις οποίες η Μόσχα έχει μερικώς καταλάβει και διεκδικεί ως μέρος της δικής της επικράτειας, κίνηση την οποία οι περισσότερες χώρες δεν αναγνωρίζουν. 

«Βολές» κατά της Δύσης 

Ο ρώσος ηγέτης σημείωσε ακόμη ότι ο αριθμός των εγκλημάτων που σχετίζονται με την τρομοκρατία έχει αυξηθεί τον τελευταίο χρόνο, κάτι που προφανώς οφείλεται στις προσπάθειες του καθεστώτος του Κιέβου να χρησιμοποιήσει τέτοιες μεθόδους.
«Οι δυτικές μυστικές υπηρεσίες παραδοσιακά και συνεχώς δραστηριοποιούνταν στη Ρωσία και τώρα έχουν ρίξει πρόσθετο προσωπικό, τεχνικούς και άλλους πόρους εναντίον μας.
Πρέπει να αντιδράσουμε αναλόγως», δήλωσε ο Putin.

Ο ίδιος υπενθύμισε ότι η Δύση ποτέ δεν περιφρόνησε να εκμεταλλευτεί τους εξτρεμιστές.
Για το θέμα αυτό διέταξε:
  •  ανταποκριθείτε αποτελεσματικά σε αυτό, ενεργήστε αποφασιστικά, επιθετικά, χρησιμοποιήστε ολόκληρο το οπλοστάσιο.
  •  διατηρήστε συνεχώς υπόψη αντικείμενα ζωτικής σημασίας υποδομές, χώρους μαζικής διαμονής ανθρώπων, επιχειρήσεις του στρατιωτικού-βιομηχανικού συγκροτήματος και συγκρότημα καυσίμων και ενέργειας.
  •  ανάπτυξη ενός περιφερειακού συστήματος για την καταπολέμηση της τρομοκρατίας, συμπεριλαμβανομένων των νέων περιοχών.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Translate »