Αδιαφορία από ΕΕ και ΝΑΤΟ
Καταιγιστικές εξελίξεις έχουμε στην Λιβύη παρά τις διαβουλεύσεις για εκεχειρία, η οποία απλά είναι προετοιμασία για τον δεύτερο γύρο με την μεταφορά τουρκικών αρμάτων μάχης.

Ο εκπρόσωπός του Χαφτάρ στρατηγός Ahmed Al-Mismari, ανακοίνωσε σήμερα ότι οι μονάδες αναγνώρισης του LNA, εντόπισαν τον κατάπλου ενός ύποπτου φορτηγού πλοίου με το όνομα CIRKIN, το οποίο ανήκει στο τουρκικό κράτος από το 2014.

Σύμφωνα με τον εκπρόσωπο του LNA, το πλοίο μετέφερε άρματα μάχης M60-Α3.

Στην ανακοίνωση του ο Al-Mismari ανέφερε ότι το εμπορικό πλοίο απέπλευσε από την Κωνσταντινούπολη, με πορεία προς τη Λιβύη στις 20-21 Μαΐου 2020 και έφτασε στο λιμάνι της Μισράτα στις 28 Μαΐου στις 10:55 π.μ.

«Ήταν ύποπτο το ότι οι τουρκικές φρεγάτες ήταν πολύ κοντά στο πλοίο. Επιπλέον, στις 29 Μαΐου, μια ημέρα μετά την άφιξη του πλοίου, υπήρχαν διάφορα tweets που ευχαριστούσαν την Τουρκία για την αποστολή των αρμάτων μάχης M60. Δημοσίευσαν μια εικόνα ενός αρματοφορέα να μεταφέρει ένα άρμα μάχης κοντά στη Μισράτα”.

Άλλοι ευχαρίστησαν το Κατάρ για την αποστολή των τουρκικών αρμάτων μάχης. Είναι επίσης πιθανό ότι και μεταγωγικά αεροσκάφη C-17 από το Κατάρ να μετέφεραν επίσης τουρκικά άρματα μάχης M60Α3.

Είναι ”kill” τα τουρκικά μαχητικά: Εσπευσμένη εγκατάσταση συστημάτων BUK σε βάση του LNA
Την ίδια περίοδο ένα ιταλικό πολεμικό πλοίο είχε εντοπιστεί σε απόσταση 10 ναυτικών μιλίων απόσταση από το τουρκικό εμπορικό πλοίο χωρίς όμως να το παρεμποδίσει. Το ιταλικό πλοίο δεν αποτελούσε μέρος της επιχείρησης IRINI της ΕΕ”.

Επισημαίνουμε ότι πρόσφατα εντοπίστηκαν και τουρκικά ΤΟΜΑ KAPLAN ενώ η Άγκυρα αναβαθμίζει συνεχώς το πολεμικό της υλικό με σκοπό να κρατήσει πάση θυσία την Τρίπολη.

Το όλο σκηνικό όμως στην Λιβύη από την Τουρκία έχει στόχο πλέον την Αίγυπτο αλλά και Ελλάδα-Κύπρο.

Σε κινητό νεκρών Σύριων μαχητών που πολεμούσαν στο πλευρό του GNA αποκαλύφθηκε το πραγματικό σχέδιο του Ερντογάν, το οποίο αφορά την Αίγυπτο και τον πρόεδρο της Αλ Σίσι.
https://twitter.com/i/status/1267749993311584256
Ο Σύριος μαχητής εκπαιδεύτηκε με μια συγκεκριμένη εντολή από το καθεστώς Ερντογάν εδώ και μήνες που αφορά την κυριαρχία του ακραίου Ισλάμ παντού, κάτι το οποίο φωνάζουμε εδώ και μεγάλο διάστημα.

O LNA ελέγχει το αεροδρόμιο της Τρίπολης: Μαζικές λιποταξίες Σύριων τζιχαντιστών
Το σχέδιο αυτό όμως δεν αφορά μόνο την Αίγυπτο, αλλά και την Ελλάδα και την Κύπρο.

Τέτοια “μεγαλεία” ονειρεύονται και έχουν σχεδιάσει Άγκυρα και Μουσουλμανική Αδελφότητα, θέλοντας να εκμεταλλευθούν καταστάσεις και συγκυρίες, για να επιβάλλουν ένα τρομερά επικίνδυνο καθεστώς σε ολόκληρη την Α.Μεσόγειο

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Translate »