«Σε αναμμένα κάρβουνα» στο Μαξίμου – Γιατί η ΠτΔ συγκαλεί σύσκεψη με τους Προέδρους των Ανωτάτων Δικαστηρίων της χώρας

Η ΑΔΑΕ έκανε «έφοδο» στους παρόχους κινητής τηλεφωνίας από την οποία προέκυψε ότι βρέθηκαν τα ονόματα που περιέχονταν στις δημοσιοποιημένες λίστες των παρακολουθήσεων.

Αυτό σημαίνει πως τα άτομα αυτά παρακολουθούνταν επισήμως από την ΕΥΠ της οποίας πολιτικός προϊστάμενος είναι ο ίδιος ο πρωθυπουργός Κ.Μητσοτάκης. Δεν μιλάμε για τις παρακολουθήσεις μέσω λογισμικού Predator τις οποίες η κυβέρνηση τις «φορτώνει» σε άγνωστους ιδιώτες.

Ασφαλείς πληροφορίες, τις οποίες επιβεβαιώνουν πηγές και από τους τρεις παρόχους (Cosmote, Vodafone, Wind) αναφέρουν ότι κλιμάκια της ΑΔΑΕ προχώρησαν και σε νέους ελέγχους πέρα από αυτούς που αποκάλυψαν την παρακολούθηση Τέλλογλου και Κύρτσου και πως οι πάροχοι συνεργάστηκαν πλήρως με την Ανεξάρτητη Αρχή, αποδεχόμενοι πλήρως τη συνταγματική της υποχρέωση για ελέγχους.

Τα κλιμάκια αποχώρησαν με πληθώρα στοιχείων από τις εταιρείες κινητής τηλεφωνίας από τα οποία προκύπτει ότι τα ονόματα στις λίστες που δημοσιεύτηκαν αυτούς τους μήνες από την εφημερίδα Documento έχουν εντοπιστεί.

Το Μέγαρο Μαξίμου έχει ήδη ενημερωθεί για τα ευρήματα και αναζητά τρόπους για να αποτρέψει τον πολιτικό τυφώνα που έρχεται και θέτει στο «στόχαστρο» τον ίδιο τον Κ.Μητσοτάκη.

Την ίδια στιγμή προκαλεί εντύπωση η κίνηση της Προέδρου της Δημοκρατίας, Κατερίνας Σακελλαροπούλου να συγκαλέσει σύσκεψη με τις ηγεσίες της Δικαιοσύνης.

Καταρχάς πρόκειται για θεσμικό ατόπημα αφού παρακάμπτει τον υπουργό Δικαιοσύνης.

Σε τι αποσκοπεί η σύγκληση τα σύσκεψης την ερχόμενη Δευτέρα 16 Ιανουαρίου με τους Θεσμούς της Δικαιοσύνης για θέματα που απασχολούν… τη Θέμιδα, όπως αναφέρεται στο δελτίο Τύπου της Προεδρίας, όταν η ίδια έχει σιωπήσει για τις υποκλοπές και έχει δηλώσει αναρμόδια;

Υπενθυμίζεται πως η Πρόεδρος της Δημοκρατίας έχει συγκαλέσει σύσκεψη για την προσεχή Δευτέρα, 16 του μήνα, στην οποία έχουν κληθεί να μετάσχουν οι Πρόεδροι των ανωτάτων δικαστηρίων της χώρας, Ευαγγελία Νίκα από το ΣτΕ, Μαρία Γεωργίου από τον Άρειο Πάγο και Ιωάννης Σαρμάς από το Ελεγκτικό Συνέδριο, αλλά και ο Εισαγγελέας του Αρείου Πάγου Ισίδωρος Ντογιάκος.

Επίσης, έχουν κληθεί ο Πρόεδρος της Ολομέλειας των Δικηγορικών Συλλόγων της χώρας και Πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών Δημήτρης Βερβεσός και ο Πρόεδρος της Ομοσπονδίας Δικαστικών Υπαλλήλων Γεώργιος Διαμαντής.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Translate »