Η αστυνομία της Σκωτίας επικρίθηκε επειδή χρησιμοποίησε τον όρο «Άνθρωποι που προσελκύονται από ανήλικους» αντί για παιδόφιλους σε μια έκθεση ανώτατου επιπέδου .

Ανησυχίες έχουν εκφραστεί από ακτιβιστές και πολιτικούς που προειδοποιούν ότι η προσπάθεια να απαλύνουν τη γλώσσα γύρω από την παιδεραστία θα μπορούσε να ομαλοποιήσει την κακοποίηση παιδιών.

Ο όρος, που περιγράφεται ως «λάθος και βαθιά ανησυχητικός» συμπεριλήφθηκε στην έκθεση του Αρχιφύλακα στο τέλος του έτους ως μέρος ενός έργου της ΕΕ για την αντιμετώπιση της κακοποίησης και της εκμετάλλευσης παιδιών

Στην έκθεση, ο αρχιφύλακας Iain Livingstone δήλωσε: «Η κύρια ατζέντα του έργου είναι η ανάπτυξη κατανόησης και προσέγγισης για την αποφυγή της θυματοποίησης των παιδιών με τη συμμετοχή των ανήλικων προσελκυόμενων ατόμων (MAP) και την παροχή της απαραίτητης υποστήριξης, θεραπείας και καθοδήγησης για να βοηθήσει στην πρόληψη εγκληματικών πράξεων. δραστηριότητες.”

Η Gateway Pundit αναφέρει: Η αστυνομία υπερασπίστηκε την ενέργειά της ισχυριζόμενη ότι η διατύπωση που χρησιμοποιήθηκε στην ετήσια έκθεση διαμορφώθηκε σύμφωνα με την ορολογία της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Ένας εκπρόσωπος του τμήματος δήλωσε ότι η λέξη «MAPs» δεν είναι αυτή που χρησιμοποιούν για να χαρακτηρίσουν τους κακοποιούς παιδιών και ότι η χρήση της στην έκθεση πρέπει να γίνει κατανοητή στο πλαίσιο, ανέφερε η Scottish Daily Express .

Εκπρόσωπος της αστυνομίας είπε: «Η αστυνομία της Σκωτίας δεν χρησιμοποιεί τον όρο Ανήλικος Προσελκυόμενος. Η αναφορά στην Αξιολόγηση της Αστυνομικής Απόδοσης του Αρχιφύλακα 2021/22 ήταν στο πλαίσιο της δέσμευσης της αστυνομίας της Σκωτίας με την κοινοπραξία Horizon Project EU για την αντιμετώπιση της σεξουαλικής κακοποίησης και εκμετάλλευσης παιδιών.

«Ο όρος χρησιμοποιήθηκε στα έγγραφα ανάθεσης για την κοινοπραξία και χρησιμοποιείται πιο συχνά στην ήπειρο. Τον Σεπτέμβριο, εκπρόσωποι της αστυνομίας της Σκωτίας άσκησαν επιτυχώς πιέσεις ώστε ο όρος MAP να μην χρησιμοποιείται από την κοινοπραξία».

Το τοπικό μέσο πρόσθεσε ότι οι άνθρωποι ήταν εξοργισμένοι επειδή πίστευαν ότι η κίνηση ήταν μια προσπάθεια εξομάλυνσης των σεξουαλικών εγκλημάτων κατά ανηλίκων με την αλλαγή της επωνυμίας της παιδεραστίας ως αβλαβούς σεξουαλικής προτίμησης.

Η Scottish Daily ανέφερε :

Ο όρος MAP είναι αμφιλεγόμενος επειδή οι κακοποιοί παιδιών προσπαθούν να ξεφύγουν από το στίγμα που συνδέεται με την παιδεραστία και υποστηρίζουν ότι πρέπει να θεωρούνται ως μια εξειδικευμένη ομάδα δίπλα στην LGBT κοινότητα.

Ο Kenny McAskill, ο βουλευτής του Κόμματος Alba για το East Lothian και πρώην υπουργός Δικαιοσύνης του SNP, είπε ότι οποιαδήποτε χρήση ευφημισμών σε σχέση με τους κακοποιούς σεξουαλικής συμπεριφοράς παιδιών ήταν «μπαλονιά».

Είπε: «Το να εκφράζεις αυτούς τους ευφημισμούς απλώς καλύπτει την πραγματικότητα και τον κίνδυνο τους.

«Χαιρετίζω θερμά την προσέγγιση της κοινής λογικής από την Αστυνομία της Σκωτίας, αν και ακόμη και στα έγγραφα ανάθεσης αυτοί οι ευφημισμοί θα πρέπει να αποφεύγονται καθώς συγκαλύπτουν την πραγματικότητα και κρύβουν τη φρίκη. Ο όρος σε οποιοδήποτε πλαίσιο είναι baloney».

«Οι περισσότεροι Σκωτσέζοι θα το βρουν αυτό βαθιά ανησυχητικό και λάθος»

Η Maggie Mellon, μια ανεξάρτητη σύμβουλος κοινωνικής εργασίας, είπε ότι ο όρος MAP διακινδύνευε «τον κίνδυνο εξομάλυνσης και επομένως ίσως αποποινικοποίησης ενός σοβαρού αδικήματος».

Και πρόσθεσε: «Θα πρέπει να υπάρχουν διαγνωστικές και θεραπευτικές επιλογές για εκείνους που παρουσιάζουν κίνδυνο για τα παιδιά, αλλά η αστυνομία δεν είναι μια θεραπευτική υπηρεσία – θα πρέπει να αφιερώνει τους πόρους της στο κλείσιμο ιστοσελίδων πορνό που παρουσιάζουν παιδιά και κακοποίηση γυναικών και να αυξήσει την ανίχνευσή τους και ποσοστά καταδίκης για όσους προωθούν την κακοποίηση παιδιών».

Ένας εκπρόσωπος του Σκωτσέζου Συντηρητικού είπε: «Οι περισσότεροι Σκωτσέζοι θα θεωρήσουν ότι οποιαδήποτε προσπάθεια να απαλύνουν τη γλώσσα γύρω από την παιδεραστία στις επίσημες οδηγίες είναι βαθιά ανησυχητική και λανθασμένη.

«Τα αδικήματα που σχετίζονται με την παιδεραστία είναι από τα πιο φρικτά και ασυγχώρητα εγκλήματα που μπορεί να διαπράξει κάποιος και είναι σημαντικό η καθοδήγηση της αστυνομίας της Σκωτίας να το αντικατοπτρίζει αυτό».

Η προπαγάνδα των MAPs έχει συγκριθεί με την εκστρατεία ανταλλαγής πληροφοριών για παιδόφιλους (PIE) στις δεκαετίες του 1970 και του 1980, η οποία υποστήριζε το απελευθερωτικό κίνημα των ομοφυλοφίλων για να πιέσει για πολιτικές υπέρ της παιδικής κακοποίησης, όπως η μείωση της ηλικίας συναίνεσης σε μόλις τέσσερα.

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Translate »