Αυτή είναι η Δύση μας…..

Το Ισπανικό Κοινοβούλιο υιοθέτησε ένα νόμο που επιτρέπει που επιτρέπει ελεύθερα την αλλαγή φύλου μέσω μιας απλής διοικητικής δήλωσης από την ηλικία των 16 ετών. (AFP) Αυτή είναι η Δύση μας…Οι Ισπανοί βουλευτές ενέκριναν οριστικά την Πέμπτη 16 Φεβρουαρίου 2023 έναν νόμο που επιτρέπει την ελεύθερη αλλαγή φύλου από την ηλικία των 16 ετών. Είναι η α΄ χώρα που το θεσπίζει στην Ευρώπη.

Θα επιτρέπει σε άτομα που επιθυμούν να αλλάξουν φύλο στα έγγραφα ταυτότητάς τους μέσω μιας απλής διοικητικής δήλωσης από την ηλικία των 16 ετών.

Τότε δεν θα είναι πλέον απαραίτητο να παρέχονται ιατρικές εκθέσεις που να πιστοποιούν τη δυσφορία του φύλου και απόδειξη της ορμονικής θεραπείας που ακολουθήθηκε για δύο χρόνια, όπως συμβαίνει σήμερα για τους ενήλικες.

Το κείμενο θα επεκτείνει το δικαίωμα αυτό και σε νέους 14-16 ετών, εφόσον συνοδεύονται στη διαδικασία από τους νόμιμους κηδεμόνες τους, καθώς και σε νέους 12-14 ετών, εφόσον λάβουν το πράσινο φως από τη δικαιοσύνη.

Η Ισπανία θα ενταχθεί έτσι στις λίγες χώρες στον κόσμο που επιτρέπουν τον αυτοπροσδιορισμό του φύλου, όπως η Δανία, η πρώτη χώρα που παραχώρησε αυτό το δικαίωμα σε τρανς άτομα το 2014.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Translate »