Σε κατανυκτική ατμόσφαιρα και κλίμα θρησκευτικής ευλάβειας  πραγματοποιήθηκε Θεία Λειτουργία   στον ενοριακό ναό τηςΕλικης από τον εφημέριο

Στη  Θεία Λειτουργία παρέστησαν  ο Δημαρχος του Αιγιου  Κ.Καλογεροπουλος   και ο προεδρος τις κοινοτιτας Ελικης Κ.Παναγοπουλος

Μετά το πέρας της Ιεράς Ακολουθίας, ο  εφημέριο αφού ευχαρίστησε τους προσκεκλημένους προσέφερε καφε

 

Άγιος Αθανάσιος και Κύριλλος

Οι Άγιοι Αθανάσιος και Κύριλλος απέχουν 80 χρόνια ο ένας από τον άλλον και ο Άγιος Κύριλλος γεννήθηκε δυο χρόνια μετά το θάνατο του Αγίου Αθανασίου. Έχουν σφραγίσει κι οι δυο με το πέρασμα τους από το θρόνο της Αλεξανδρείας την ιστορία και τη ζωή της Εκκλησίας.

Η Εκκλησία θέλησε να αδελφώσει την μνήμη των δύο Μεγάλων Πατέρων αυτής και Αρχιεπισκόπων Αλεξανδρείας, του Μεγάλου Αθανασίου, πρωταγωνιστή κατά του Αρειανισμού, και του Αγίου Κυρίλλου, πρωταγωνιστή κατά του Νεστοριανισμού και όρισε το συνεορτασμό τους στις 18 Ιανουαρίου.

Άλλος λόγος δεν υπάρχει, για να εορτάζονται μαζί ο Άγιος Αθανάσιος και ο Άγιος Κύριλλος παρά ότι και οι δυο είναι Αλεξανδρινοί και μεγάλοι πρόμαχοι της Ορθοδοξίας.

Ο άγιος Αθανάσιος στην πρώτη και ο άγιος Κύριλλος στην τρίτη οικουμενική Σύνοδο πρωτοστάτησαν, ο ένας εναντίον του Αρείου και ο άλλος εναντίον του Νεστορίου, πού και οι δυο αρνιούνται τη Θεότητα του Ιησού Χριστού. Ο Άρειος έλεγε ότι ο Υιός δεν είναι γέννημα, αλλά κτίσμα του Θεού, και ο Νεστόριος έλεγε ότι η αγία Παρθένος δεν είναι Θεοτόκος, αλλά Χριστοτόκος.

 

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Translate »