Αν ρωτήσετε, σήμερα, έναν 90χρονο παππού, που έζησε, στην Γερμανία, στα χρόνια του Χίτλερ, για το τι συνέβαινε, τότε, θα σου πει: “Τα ίδια, όπως και σήμερα. Μόνο τα συνθήματα άλλαξαν!”
Όταν βλέπεις τις προπέρσινες φωτογραφίες σου με την παρέα σου να κάθεται, χωρίς μάσκα, σ΄ένα καφέ, ή σ΄ένα εστιατόριο, σου είναι δύσκολο να φανταστείς το σημερινό σου περιβάλλον. Απλώς, δεν το συνειδητοποιείς. Απλώς, το ζεις, χωρίς ερωτηματικά. Έχεις χωθεί σ΄αυτό.
Το ένα λοκντάουν διαδέχεται το άλλο και κάθε φορά είναι μεγαλύτερο, απ΄τα προηγούμενα. Με το παραμικρό άνοιγμα, όπως τα σχολεία και τα νηπιαγωγεία, εκτινάσσεται ο… δείκτης των λοιμώξεων.
Αυτή η “εξίσωση”, δηλαδή, λοκντάουν-δημιουργία αποστειρωμένου στρώματος- επαφή με την πραγματικότητα-αύξηση των λοιμώξεων, δεν φαίνεται να προβληματίζει καμία κυβέρνηση και κανέναν “επίσημο” λοιμωξιολόγο. Πολύ περισσότερο, που πλέον, κανένα λοκντάουν και κανένα “μέτρο” δεν μας έχει σώσει, από μια μετάλλαξη του ιού, όσο νομοταγείς και προσεκτικοί κι αν είμαστε. Ο ιός έχει αποφασίσει να εξαπλωθεί και το κάνει, εύκολα και απλά.
Ενα χρόνο, τώρα, ο Τύπος έχει τα ίδια πρωτοσέλιδα. Οι τηλεοράσεις το ίδιο αφήγημα. “Ολοι θα πεθάνουμε, αν δεν υπακούσουμε, στην “επιστήμη” και στην κυβέρνηση”. Το “φως στο τούνελ είναι ορατό, αρκεί να έχουμε υπομονή, μόνο μέχρι τις Απόκριες, μόνο μέχρι την Καθαρή Δευτέρα, μόνο μέχρι το Πάσχα, μόνο μέχρι το καλοκαίρι, μόνο μέχρι τα Χριστούγεννα, μόνο μέχρι την Πρωτοχρονιά, μόνο, μόνο, μόνο…”
Καμία φορά κάνουν διάλειμμα με κάποιες δημοσκοπήσεις, όπου το 80% του λαού εγκρίνει τις ενέργειες της κυβέρνησης. Συμφωνεί με τα μέτρα. Αποθεώνει τον πρωθυπουργό. Δεν έχει σημασία ότι γελάνε ακόμη και οι μάσκες, αρκεί να δείχνουμε τρελοί και να μας αποδέχονται!
Και μετά ήρθε η σωτηρία! Ο εμβολιασμός, που απέτυχε μέχρι χαχανητών! Ξαναμετριούνται, υστερικά, οι μολυσμένοι, οι διασωληνωμένοι, οι νεκροί. Και από τα εμβόλια! Και κανείς δεν αναφέρει ότι σε χώρες με αξιοπρεπή υγειονομική περίθαλψη, τα κρούσματα μειώνονται. Οι νεκροί μειώνονται.
Κανένα λοκντάουν δεν σώζει, απ΄τον θάνατο! Η Ιατρική σώζει! Τα φάρμακα σώζουν!
Και ξέρεις τι έκανε ο Χίτλερ πρώτα;; Απαγόρευσε τις διαδηλώσεις! Μετά απαγόρευσε τα πάρτυ! Και μετά άρχισε να καταγράφει τις συνομιλίες των πολιτών.
Έτσι και σήμερα. Άνθρωποι ξυλοκοπούνται, από την Αστυνομία, γιατί κουράστηκαν να ζουν, σε μια φυσική φυλακή και ζητούν αλλαγή μεθόδων. Τα πολιτικά τους δικαιώματα σαλαμοποιούνται, για να καταργηθούν. Απαγόρευση κυκλοφορίας, στο εξωτερικό, στο εσωτερικό, στον Νομό, στην απέναντι συνοικία! Απαγόρευση του εμπορίου. (Ο Χίτλερ είχε απαγορεύσει μόνο τα εβραϊκά καταστήματα). Απαγόρευση διαφωνίας. Απαγόρευση διαμαρτυρίας. Απαγόρευση ελεύθερης έκφρασης, ακόμα και στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Βία και πρόστιμα. Διώξεις και συλλήψεις. “Για την υγεία του έθνους”!
Όταν όλα αυτά τα έκανε ο Αδόλφος είχε πει: “Επειδή είναι όλοι κομμουνιστές!” Σήμερα η εξουσία λέει, για όσους διαμαρτύρονται, “επειδή όλοι είναι φασίστες!”
Και μεις χωριστήκαμε! Και σαν πολίτες και σαν πολιτικά όντα. Και απεμπολήσαμε τα δικαιώματα μας.
Προέκυψε μόνο μία σκέψη. Αυτή η Δημοκρατία ήταν τόσο επαχθής, γι΄αυτούς, που βρήκαν όλα τα απαραίτητα συνθήματα και αιτίες, για να την αποσυναρμολογήσουν. Το πέτυχαν πλήρως! Στο όνομα της Δημόσια Υγείας! Ωραίο σύνθημα!
Η λαχτάρα για ένα δυνατό χέρι, η δίψα να υπακούμε, χωρίς νόημα στον κυβερνήτη, η επιθυμία ν΄απαλλαγούμε, από κάθε ευθύνη, για ό,τι συμβαίνει στη χώρα, είναι εδώ.
Όλα ίδια με τότε!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Translate »