Απίστευτες καταστάσεις

Nέες πληροφορίες έρχονται για την Σύνοδο Κορυφής. Προηγουμένως το sfairika.gr σας ενημέρωσε ποιο θα είναι το πλαίσιο στο οποίο θα κινηθεί η Γερμανία.

Ο ύμνος της Καγκελαρίου στην γείτονα για την στάση της στο προσφυγικό αλλά και η σιωπή της στο ελληνικό αίτημα για επιβολή εμπάργκο όπλων, δείχνουν ότι το μέγιστο που μπορεί να αναμένει κανείς από την Γερμανία στη φάση αυτή, είναι η συγκεκριμενοποίηση των κυρώσεων με ρήτρα ενεργοποίησης τους στο εγγύς μέλλον.
Μόνο αν οι Τούρκοι προκαλέσουν ένταση στο Αιγαίο με την αποστολή γεωτρύπανου, προοπτική που οι Γερμανοί γενικώς απεύχονται ελπίζοντας ότι μετά την καρατόμηση Μπαιράκ και την άνοδο των επιτοκίων ο Ταγίπ Ερντογάν βρίσκεται σε στάδιο οικονομικής ωρίμανσης και αναθεωρεί. Ωρίμανσης που σημαίνει ότι κατανοεί πόσο βαθύ είναι το πρόβλημα που αντιμετωπίζει η οικονομία του και δεν θα ρισκάρει νέες προκλήσεις στην Μεσόγειο για να το παροξύνει. Ευσεβείς γερμανικοί πόθοι ίσως.

Σύμφωνα με απόλυτα διασταυρωμένες πληροφορίες της «Εστίας» από τις Βρυξέλλες και το Βερολίνο, ο ύπατος εκπρόσωπος της ΕΕ Ζοζέπ Μπορέλ εξετάζει παλαιότερη πρόταση για κυρώσεις σε τρεις τομείς της τουρκικής οικονομίας: Στις εξαγωγές, στον τουρισμό και στις τράπεζες. Υπό την ρητή προϋπόθεση όμως ότι η Τουρκία θα προκαλέσει ξανά στο μέλλον. Όχι κυρώσεις τώρα.

Αυτό είναι το μέγιστο που μπορούν να δεχθούν οι Γερμανοί υπό τον φόβο ενός νέου πρσφυγικού κύματος, αλλά και της ακύρωσης της παραγγελίας των υποβρυχίων.

Οι κυρώσεις αυτές θα περιλαμβάνουν:

Πρώτον, έκδοση ταξιδιωτικής οδηγίας που θα πλήξει τον τουρισμό της Τουρκίας
Δεύτερον επιβολή φόρων και δασμών στις εισαγωγές τουρκικών προϊόντων στην ΕΕ ώστε αυτά να μην είναι ανταγωνιστικά
Τρίτον απαγόρευση στα χρηματοπιστωτικά ιδρύματα των γειτόνων να κάνουν συγκεκριμένες τραπεζικές εργασίες με τα αντίστοιχα ευρωπαϊκά. Οι κυρώσεις αυτές έχουν την συμφωνία μιας μεγάλης ομάδας κρατών στα οποία επικεφαλής είναι η Γαλλία η οποία αντιτίθεται στον γερμανικό βόρειο άξονα.
Τα ”χώνει” στην ΕΕ η Άγκυρα

Μιλώντας σε διεθνές forum ο Τσαβούσογλου ανέφερε πως «η επιχείρηση Ειρήνη χρησιμοποιήθηκε ως εργαλείο ενάντια στην Τουρκία».

Όπως υποστήριξε, η διοίκηση της «Επιχείρησης Ειρήνη» έδωσε διαταγή για επιβίβαση σε εμπορικό πλοίο υπό τουρκική σημαία, χωρίς να υπάρχει συγκατάθεση.

«Αυτό ήταν ξεκάθαρη παραβίαση του Διεθνούς Δικαίου. Διαμαρτυρόμεθα εντόνως γι αυτή την παράνομη πράξη», ανέφερε ο Τσαβούσογλου.

Όμως ο Τούρκος υπουργός δεν έχασε την ευκαιρία να ρίξει το «δηλητήριό» του για την Ευρώπη.

«Ανησυχούμε για το γεγονός ότι η Ευρώπη γίνεται μέρα με την ημέρα όμηρος λαϊκίστικης, ρατσιστικής και αντι-προσφυγικής ρητορικής. Εκείνο που χρειαζόμαστε είναι όραμα και μετριοπάθεια. Η λαικίστικη και ρατσιστική ρητορική το μόνο που θα προσφέρουν είναι να ενισχύσουν τους ριζοσπάστες και την τρομοκρατία», είπε συγκεκριμένα ο Τσαβούσογλου στο ίδιο forum.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Translate »