Μετά τη δολοφονία ΚαραΪβάζ, η οποία είναι η τελευταία σε μία μεγάλη σειρά μαφιόζικων εκτελέσεως-δολοφονιών και με την πίεση από την Ευρώπη να αυξάνεται κατακόρυφα η ελληνική κυβέρνηση εξετάζει νομοθετικές ρυθμίσεις εναντίον των μαφιόζικων εκτελέσεων, καθώς εδώ και 2 χρόνια δεν έχει προχωρήσει ούτε σε μισή… προσαγωγή
Έτσι η κυβέρνηση Μητσοτάκη πιστή στην τακτική της «πονάει πόδι, κόβω… χέρι» εξετάζει διάφορες προτάσεις που έχουν φτάσει στο γραφείο του πρωθυπουργού και του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη προτάσεις οι οποίες καλούν σε δρακόντειους νόμους για να σταματήσουν οι εκτελέσεις και οι οποίες έχουν στόχο τα μέσα που χρησιμοποιούν οι εκτελεστές και συγκεκριμένα τα μηχανάκια.

Ένας από αυτούς είναι ο παγκοσμίως γνωστός «νόμος-Ονδούρας», ο οποίος απαγορεύει δύο άντρες να επιβαίνουν σε δικάβαλο μηχανάκι εκτός αν υπάρχει ειδική άδεια.

Σύμφωνα με τον ονδουριανό νόμο, το δικάβαλο μηχανάκι θα επιτρέπεται μόνο με τους παρακάτω συνδυασμούς επιβατών: Γυναίκα-Παιδί, Άντρας-Παιδί, Γυναίκα-Γυναίκα, Γυναίκα-Άντρας, μόνο όταν ο άντρας βρίσκεται στην μπροστά θέση.

Το λατινοαμερικανικό κράτος το 2012 μετά από μπαράζ εκτελέσεων όπως ακριβώς συμβαίνει και στη χώρα μας αποφάσισε να προβεί σε αυτόν τον «δρακόντειο» νόμο, καθώς όποιος καθόταν στο πίσω μέρος μηχανής υπήρχε μεγάλη περίπτωση να είναι εκτελεστής.

Ένα άλλο κοινό της Ονδούρας και της Ελλάδας της κυβέρνησης Μητσοτάκη είναι ότι μαζί με το Περού και τη Βενεζουέλα έχουν πάρα πολύ αυστηρά lockdown.

Παρόλα αυτά εκφράζονται πολλές επιφυλάξεις για αυτό το νομοθέτημα καθώς εκτός από την κοινωνική αντίδραση πολλοί φοβούνται ότι μπορεί να ανοίξει την αγορά για γυναίκες ή έφηβους εκτελεστές.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Translate »