Σήμερα είναι η μητέρα των μαχών στην Ουάσινγκτον για την προεδρία και το μέλλον των ΗΠΑ καθώς ο Ντόνλαντ Τραμπ, μία χούφτα πιστών Γερουσιαστών και βουλευτών αλλά και εκατομμύρια πολίτες στους δρόμους θα δώσουν τον υπέρ πάντων αγώνα για να αποτρέψουν την επιβεβαίωση της νοθευμένης εκλογής Μπάιντεν, με πολλούς να φοβούνται πως θα βάλει τις ΗΠΑ αλλά και τη Δύση σε περιπέτειες.

Συγκεκριμένα ο Ντόναλντ Τραμπ μαζί με το επιτελείο του έχει ετοιμάσει «αναχώματα» στην επιβεβαίωση της εκλογής Μπάιντεν σε δύο μέτωπα: α) στους δρόμους και β) στο Κογκρέσο.

​Όσον αφορά τους δρόμους ήδη εκατομμύρια Αμερικανοί συρρέουν στην Ουάσιγκτον με κάθε μέσο όπου θα πραγματοποιηθούν δύο ιστορικές συγκεντρώσεις.

Η πρώτη θα είναι μπροστά στον Λευκό Οίκο θα έχει την ονομασία «η έκλειψη» και θα ξεκινήσει στις 4μμ ώρα Ελλάδας και θα κορυφωθεί στις 6μμ όταν θα εμφανιστεί ο Ντόναλντ Τραμπ για να βγάλει ίσως μία από τις ιστορικότερες ομιλίες του μπροστά σε εκατομμύρια πολίτες.

Στη συνέχεια στις 7 μμ ώρα Ελλάδος το πλήθος θα μετακινηθεί μπροστά από το Καπιτόλιο όπου θα ξεκινάει η κρίσιμη συνεδρίαση του Κογκρέσου.

Ήδη πάντως εκατοντάδες χιλιάδες Αμερικανοί βρίσκονται ήδη στην Ουάσινγκτον και άλλοι τόσοι είναι καθοδόν με κάθε μέσο, καθώς όλοι αναγνωρίζουν πως όποια τροπή και να πάρουν τα πράγματα οι στιγμές είναι ιστορικές.

Μάλιστα όλα αυτά συμβαίνουν ενόψει της διαφαινόμενης ήττας των Ρεπουμπλικανών Γερουσιαστών στην Τζόρτζια, για άλλη μία φορά με νοθεία και «νυχτερινές» ψήφους, κάτι που σημαίνει πως οι Δημοκρατικοί θα έχουν τον απόλυτο πολιτικό έλεγχο των ΗΠΑ για τα επόμενα 2 χρόνια (Γερουσία, Βουλή των Αντιπροσώπων και Λευκό Οίκο).

Όσον αφορά το μέτωπο του Κογκρέσου σήμερα στις 8μμ ώρα Ελλάδος θα συνεδριάσουν και τα δύο σώματα του Κογκρέσου μαζί (Γερουσία και Βουλή των Αντιπροσώπων) για να επιβεβαιώσουν τις εκλεκτορικές ψήφους και την εκλογή Μπάιντεν.

Όμως αν ένας Γερουσιαστής και ένας Αντιπρόσωπος κάνουν ένσταση για τους εκλέκτορες μίας πολιτείας, τότε τα δύο σώματα πρέπει να συνεδριάσουν για κάποιες ώρες και να την εξετάσουν. Για να ισχύσει η ένσταση πρέπει να ψηφιστεί τόσο από τη Βουλή όσο και από τη Γερουσία. Αν δεν ψηφιστεί σε ένα από τα δύο σώματα η ένσταση εκπέφτει.

Σύμφωνα με πληροφορίες 13 Ρεπουμπλικανοί Γερουσιαστές (μπορεί να προστεθούν κι άλλοι στη συνέχεια, καθώς 13 ακόμα δεν είναι ξεκάθαροι) με «αιχμή του δόρατος» τον Τεξανό Τεντ Κρουζ και περίπου 140 Ρεπουμοπλικανοί στη Βουλή των Αντιπροσώπων αναμένεται να ασκήσουν ένσταση για 3 έως 6 πολιτείες, με επικρατέστερες αυτές της Πενσυλβάνια, Τζόρτζια και Αριζόνα όπου έχουν ισχυρότερα επιχειρήματα αλλά δεν αποκλείεται να επεκταθούν οι ενστάσεις σε Μίσιγκαν, Ουισκόνσιν και Νεβάδα.

Σε κάθε περίπτωση οι πιθανότητες επιτυχίας είναι μικρές καθώς οι Δημοκρατικοί ελέγχουν τη Βουλή των Αντιπροσώπων, αλλά ο πρόεδρος Τραμπ, οι σύμμαχοί του και ο λαός έχουν αποφασίσει να δώσουν τη μάχη μέχρι το τέλος.

Άλλωστε οι ηρωικότερες μάχες δίνονται όταν δεν υπάρχει ελπίδα νίκης…

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Translate »