Νέα σύγκρουση επιδιώκει η Άγκυρα
ΗΤουρκία φέρεται να ετοιμάζεται να στείλει τζιχαντιστές στο επίμαχο έδαφος του Κασμίρ.

Σύμφωνα με πηγές που επικαλούνται ξένα μέσα, οι τουρκικές υπηρεσίες πληροφοριών εκπαιδεύουν 100 μισθοφόρους στη νότια πόλη Mersin πριν από την ανάπτυξή τους στο Κασμίρ, όπου θα πολεμήσουν εναντίον της Ινδίας.

Ωστόσο, τα μέλη της διαβόητης Ταξιαρχίας Σουλτάνου Μουράτ λένε ότι απαιτούν πληρωμή εκ των προτέρων αφού διαμαρτύρονται ότι δεν πληρώθηκαν πλήρως όταν στάλθηκαν στη Λιβύη και το Ναγκόρνο-Καραμπάχ.

Είναι κατανοητό ότι η τουρκική υπηρεσία πληροφοριών έχει διαθέσει 3.000 $ (2.240 £) ανά μήνα για κάθε μισθοφόρο, παρόμοιο με αυτό που είχε υποσχεθεί σε προηγούμενες μυστικές αποστολές.

Η Άγκυρα αρνείται σταθερά τη χρήση τζιχαντιστών σε αμφισβητούμενες περιοχές όπως το Ναγκόρνο-Καραμπάχ. Βέβαια είναι γνωστό ότι εκπαιδεύει και αναπτύσσει μαχητές μέσω της σκιερής οργάνωσης Sadat – μιας ιδιωτικής εταιρείας ασφάλειας με στενούς δεσμούς με την τουρκική κυβέρνηση.

Η SADAT εκπαίδευσε δυνάμεις για λογαριασμό της Τουρκίας οι οποίες δραστηριοποιήθηκαν όχι μόνο για να αναπτυχθούν στο Κουρδιστάν και τη Συρία, αφού χιλιάδες μέλη αυτών των μονάδων πολέμησαν στη Λιβύη και το Αζερμπαϊτζάν

Ο Μασούντ Χαν, πρόεδρος του Αζαντ Κασμίρ – μια περιοχή του Δυτικού Κασμίρ που διοικείται ονομαστικά από το Πακιστάν – είπε ότι «η εγκάρδια υποστήριξη της Τουρκίας για την αυτοδιάθεση του Κάσμιρ ενοχλεί τις ινδικές αρχές».

Η Τουρκία προαλείφεται ως ηγέτης ολόκληρου του μουσουλμανικού κόσμου απειλώντας μάλιστα και την Ινδία στο θέμα του Κασμίρ, έχοντας χάσει εντελώς το μέτρο της λογικής.

Η Άγκυρα, συνεχίζει το ίδιο μοτίβο που κολούθησε στο Αρτσάχ, αυτή τη φορά για την περιοχή του Κασμίρ. Στο ρόλο του Αζερμπαϊτζάν βρίσκεται το Πακιστάν, με το οποίο φαίνεται ότι έχει στηθεί μία συμμαχία τόσο εναντίον της Ινδίας, όσο και κατά των μεσογειακών χωρών.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Translate »