«Βόμβες« από Αμερικανό βετεράνο δημοσιογράφο και γεωπολιτικό αναλυτή…

Η πολιτική της κυβέρνησης Μπάιντεν για ταυτόχρονη αντιμετώπιση τόσο της Ρωσίας όσο και της Κίνας είναι καταδικασμένη να αποτύχει και πλέον η νέα τάξη πραγμάτων που έρχεται θα είναι αλλιώς.

Αυτό είπε ο Πέπε Εσκομπάρ, γεωπολιτικός αναλυτής και βετεράνος δημοσιογράφος στο Radio Sputnik, δίνοντας λεπτομέρειες για το τι μέλλει γενέσθαι, όπως εκτιμά!!!

Όπως αναφέρει μεταξύ άλλων το Sputnik:

Υπό την κυβέρνηση Μπάιντεν, οι σχέσεις της Ουάσιγκτον με την Μόσχα και το Πεκίνο έφτασαν σε νέο χαμηλό. Έχοντας σνομπάρει τις προτάσεις του σχεδίου ασφαλείας της Ρωσίας σχετικά με την διεύρυνση του ΝΑΤΟ και την ουδετερότητα της Ουκρανίας, οι ΗΠΑ αύξησαν την στρατιωτική βοήθεια προς το καθεστώς του Κιέβου μετά την έναρξη της ειδικής στρατιωτικής επιχείρησης της Μόσχας (SMO).

(…)

Ταυτόχρονα, η Ουάσιγκτον κατέφυγε σε μια σειρά προκλήσεων κατά της Κίνας για την Ταϊβάν, το νησί που βρίσκεται στην συμβολή της Ανατολικής και Νότιας Κινεζικής Θάλασσας, το οποίο το Πεκίνο θεωρεί αναπόσπαστο μέρος της Λαϊκής Δημοκρατίας.

(…)

Παρά αυτές τις προκλητικές κινήσεις, ο στρατός των ΗΠΑ δεν είναι έτοιμος για μια πλήρη αντιπαράθεση με την Κίνα, σύμφωνα με τον Εσκομπάρ.

«Δεν θα κάνουν πραγματικούς πολέμους», είπε ο βετεράνος δημοσιογράφος. «Και τώρα είναι ακόμα πιο φρικαρισμένοι γιατί ξέρουν, για παράδειγμα, αν επιχειρήσουν κάτι στην Θάλασσα της Νότιας Κίνας, οι Κινέζοι έχουν τους διάσημους δολοφόνους αεροπλανοφόρων σε όλη την ακτή. Έτσι, αν στείλουν τρία ή τέσσερα αμερικανικά πλοία, μπορούν να βυθιστούν μέσα σε 30 λεπτά. Και το Πεντάγωνο το ξέρει αυτό».

Ομοίως, η Ουάσιγκτον απέτυχε να νικήσει την Μόσχα είτε στρατιωτικά είτε οικονομικά παρά μια σειρά πρωτοφανών μέτρων που έλαβαν οι ΗΠΑ, οι σύμμαχοί τους στο ΝΑΤΟ και οι εταίροι τους κατά της Ρωσίας.

 «Η Ρωσία επέζησε από όλα όσα έριξε η Δύση εναντίον της μετά την έναρξη της ειδικής στρατιωτικής επιχείρησης, ειδικά από τον οικονομικό πόλεμο», είπε ο Εσκομπάρ. «Και η Ρωσία επέζησε και αντιστάθηκε. Και τώρα αναπτύσσεται ξανά με πληθωρισμό 3%, ενώ υπάρχουν κράτη στην Ευρώπη με πληθωρισμό 10-20-30% και πάει λέγοντας».

Επιπλέον, οι προκλήσεις και η πολεμική ρητορική της κυβέρνησης Μπάιντεν κατά της Ρωσίας και της Κίνας έχουν οδηγήσει στην σύσφιξη των σχέσεων των δύο μεγάλων δυνάμεων!

(…)

 Κινέζοι παρατηρητές είπαν στο Sputnik ότι η Ρωσία και η Κίνα «έχουν εισέλθει σε ένα νέο στάδιο συνολικής συνεργασίας και στρατηγικής εταιρικής σχέσης ». Έτσι η ομάδα Μπάιντεν έκανε πραγματικότητα το εφιαλτικό σενάριο του Μπρεζίνσκι για έναν «μεγάλο συνασπισμό» μεταξύ Μόσχας και Πεκίνου.

Σύμφωνα με τον Escobar, η Μόσχα έχει περάσει μεγάλο μέρος της τελευταίας δεκαετίας προετοιμάζοντας τον υβριδικό και οικονομικό πόλεμο της Δύσης. Οι Ρώσοι πολιτικοί άρχισαν να σχεδιάζουν στρατηγικές για μια πιθανή αναμέτρηση με την Δύση λίγο μετά το αντιρωσικό πραξικόπημα στο Κίεβο του 2014 που υποστηρίχθηκε από τις ΗΠΑ.

(…)

«Ο Ρώσοι σε σύγκριση με την Νέα Υόρκη, σε σύγκριση με το Παρίσι, σε σύγκριση με το Λονδίνο είναι πολύ καλοντυμένοι, υπέροχα εστιατόρια, τα σούπερ μάρκετ είναι εφοδιασμένα με τα πάντα. Τα πολυκαταστήματα όπως το GUM ή το TSUM έχουν όλα όσα μπορείτε να βρείτε σε οποιαδήποτε μεγάλη πρωτεύουσα του πλανήτη! Ο κόσμος είναι χαλαρός και δεν νιώθει ότι βρισκόταν σε πόλεμο», είπε για την Ρωσία, στην οποία βρέθηκε.

ΤΕΛΟΣ ΔΥΤΙΚΗΣ ΚΥΡΙΑΡΧΙΑΣ ΣΤΗΝ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ – Η ΝΕΑ ΤΑΞΗ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΑΛΛΙΩΣ

Η κυβέρνηση Μπάιντεν διατυμπανίζει ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες και οι Ευρωπαίοι σύμμαχοί τους θα παραμείνουν τα κέντρα της παγκόσμιας τεχνολογικής. Ο Εσκομπάρ, ο οποίος έχει περάσει πολύ χρόνο τόσο στη Μέση Ανατολή όσο και στην Ασία, απορρίπτει αυτούς τους ισχυρισμούς ως παραληρηματικές κρίσεις .

“Στην πραγματικότητα, πολλοί κορυφαίοι ερευνητές και μάγοι τεχνολογίας στην Silicon Valley προέρχονται από την Κίνα και την Ινδία. Και [κοιτάξτε] το επίπεδο αριστείας του ρωσικού στρατού όσον αφορά τα συστήματα αντιπυραυλικής άμυνας και τα υπερηχητικά όπλα”, είπε ο Εσκομπάρ. «Όταν μιλάς με έναν πολύ καλό στρατιωτικό αναλυτή όπως ο φίλος μου Αντρέι Μαρτιάνοφ, για παράδειγμα, ο οποίος ζει στις ΗΠΑ και γράφει στα αγγλικά, αλλά γνωρίζει το σοβιετικό και το ρωσικό στρατιωτικό σύστημα απ’ έξω, λέει για την διαφορά Ανατολής και Δύσης: «Κοίτα, το κενό είναι τουλάχιστον δύο γενιές, αν όχι περισσότερες, και [οι ΗΠΑ] δεν θα μπορέσουν να το καλύψουν».

(…)

Η αποτυχία της συλλογικής Δύσης να εξαναγκάσει την Μόσχα, το Πεκίνο και τις περισσότερες παγκόσμιες δυνάμεις του Νότου σε υποταγή δείχνει ξεκάθαρα ότι ο κόσμος έχει αλλάξει αμετάκλητα. Ο κόσμος διανύει ιστορικές στιγμές σε σχέση με αλλαγή που έρχεται σε ολόκληρη την υπάρχουσα τάξη μας. Ο Εσκομπάρ συμφώνησε με τον Κινέζο Πρόεδρο Xi Jinping, ο οποίος πρόσφατα σημείωσε ότι φαίνεται να γινόμαστε μάρτυρες αλλαγών που δεν έχουμε δει εδώ και 100 χρόνια.

“Όταν κοιτάμε τι συμβαίνει τώρα, αυτή η παλιά τάξη πραγμάτων ανατρέπεται εντελώς”, είπε ο Εσκομπάρ. “Η Κίνα είναι το πιο σημαντικό εμπορικό, εμπορικό έθνος στον πλανήτη. Η Ρωσία, αφού καταστράφηκε τη δεκαετία του 1990, έχει πλέον αναδειχθεί ως η κύρια στρατιωτική υπερδύναμη στον κόσμο».

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Translate »