Ερείπια, πόνος και αίμα

Ραγδαίες είναι οι εξελίξεις στα μέτωπα των περιοχών Soledar και Marinka καθώς ο ρωσικός Στρατός με μια κεραυνοβόλα επίθεση συνέτριψε τις ουκρανικές θέσεις.

Κατά τη διάρκεια των τελευταίων 72 ωρών οι δυνάμεις του Ρωσικού Στρατού και του Ντονέτσκ πραγματοποίησαν σημαντική πρόοδο στην πόλη Soledar καταλαμβάνοντας τα κτίρια του εργοστασίου της KNAUF Gypsum και ολόκληρη τη λεωφόρο Molodizhna.

H κατάσταση είναι μη αναστρέψιμη για τους Ουκρανούς καθώς απώλεσαν τα σημαντικά προπύργια και οχυρωματικά τους έργα.

Ο Ρωσικός Στρατός μπαίνει στην πόλη όπως δείχνουν και οι χάρτες στο τέλος του κειμένου.

Παράλληλα, στο μέτωπο της Marinka, ο ρωσικός Στρατός πήρε τον έλεγχο πολλών οικοδομικών τετράγωνων κοντά στο κέντρο της πόλης, περνώντας έτσι στη λεωφόρο Druzhby από νότια και βόρεια, καταλαμβάνοντας και την περιοχή του Νοσοκομείου.

Το ρωσικό υπουργείο Άμυνας ανέφερε επίσημα ότι οι οδομαχίες έχουν μεταφερθεί δυτικά της πόλης.

Στην περιοχή, οι Ουκρανοί παίζουν το τελευταίο τους χαρτί.

Ενώ οι δυνάμεις του Ρωσικού Στρατού και του Ντονέτσκ συνεχίζουν να προελαύνουν στο κέντρο της πόλης, ο ουκρανικός Στρατός συγκέντρωσε όλες τις διαθέσιμες δυνάμεις στην περιοχή Pobjeda/Pobєda όπως δείχνει ο τελευταίος χάρτης του κειμένου.

Οι Ουκρανοί προσπαθούν να κτυπήσουν τον ρωσικό Στρατό στα “πλευρά” του σε μια προσπάθεια να μειωθεί η πίεση στο κέντρο της πόλης Marinka.

Οι μάχες στο σημείο αυτό είναι σφοδρότατες. Σύμφωνα με πηγές προσκείμενες στην Wagner, οι Ρώσοι ελέγχουν το 80% της πόλης.

 

Ο Ρώσος στρατιωτικός αναλυτής, Alexander Sladkov, ανέφερε σχετικά με τις εξελίξεις:

«Το ρωσικό πεζικό (περιλαμβάνω το πεζικό του Ντονέτσκ σε αυτήν την έννοια) σπάει τις Ένοπλες Δυνάμεις της Ουκρανίας.

Οι ομάδες εφόδου, με την υποστήριξη αρμάτων μάχης, βγάζουν τους Ουκρανούς από τα υπόγεια και τα χαρακώματα.

Λοιπόν, το πεζικό έρχεται στο πεδίο. Η μετακίνηση δεν είναι εύκολη. Ναρκοπέδια, ανοιχτός χώρος.

Μόλις καθαρίσουμε τη Marinka, το μέτωπο θα προχωρήσει σημαντικά.

Περαιτέρω – Georgievka, Maksimilyanovka και, τέλος, Kurakhovo (ένας σοβαρός κόμβος μεταφορών, όπου η βοήθεια από τις Ένοπλες Δυνάμεις της Ουκρανίας φτάνει σιδηροδρομικώς).

Φυσικά, άλλο πράγμα οι προβλέψεις, άλλο η πραγματικότητα. Αλλά το πεζικό μας ωθεί πεισματικά τις Ένοπλες Δυνάμεις της Ουκρανίας στα δυτικά προάστια της Maryinka».

Δείτε βίντεο: Ισοπεδωμένη πόλη η Marinka

Βίντεο: Οι Ουκρανοί πλήττουν ρωσικές θέσεις στο εργοστάσιο KNAUF Gypsum company

Έπληξαν τις θέσεις δύο ταξιαρχιών των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας,

Σύμφωνα με το ρωσικό Υπουργείο Άμυνας:

-Στην περιοχή της Konstantinovka και του Golden Niva, ο ρωσικός στρατός κατέστρεψε τα σημεία ανάπτυξης της 61ης και 72ης μηχανοποιημένης ταξιαρχίας των ουκρανικών ενόπλων δυνάμεων. Επίσης στην περιοχή του Νοβοντόνετσκ σκοτώθηκαν Ουκρανοί σαμποτέρ.

-Στην κατεύθυνση του Νότιου Ντόνετσκ, ο ουκρανικός στρατός έχασε έως και 70 στρατιωτικούς ενώ καταστράφηκαν επίσης 3 τεθωρακισμένα οχήματα και 2 φορτηγά. Στο Soledar, το ρωσικό πυροβολικό κατέστρεψε πυροβόλα M777 και αποθήκη πυρομαχικών.

Βίντεο: Ειδικές δυνάμεις των Τσετσένων “Ahmat” στο Soledar. Στην περιοχή πολεμούν δυνάμεις του 6ου Συντάγματος των Κοζάκων.

Πάνω από 200 νεκροί

-Τα ρωσικά στρατεύματα προελαύνουν στο μέτωπο του Ντονέτσκ, σε διάφορες κατευθύνσεις σκοτώθηκαν περισσότερους από 200 Ουκρανοί στρατιώτες.

-Η επιχειρησιακή τακτική αεροπορία, οι πυραυλικές δυνάμεις και το πυροβολικό των Ενόπλων Δυνάμεων της Ρωσικής Ομοσπονδίας έπληξαν την αποθήκη πυρομαχικών των Ενόπλων Δυνάμεων στην περιοχή Nevsky (Λουγκάνσκ), 64 μονάδες πυροβολικού σε θέσεις βολής, καθώς και συγκεντρώσεις δυνάμεων και στρατιωτικό εξοπλισμό σε 143 περιοχές.

-Σοβαρές μάχες συνεχίζονται σε όλες τις βασικές περιοχές όπου ο ρωσικός στρατός προχωρά στη Maryinka, στο Artemovsk, κοντά στην Avdeevka. Στην ίδια Maryinka, οι οδομαχίες μεταφέρθηκαν δυτικά της πόλης.

-Η κατάσταση των ουκρανικών στρατευμάτων σε ορισμένες περιοχές έχει επιδεινωθεί αισθητά. Πρώτα απ ‘όλα, αυτό μπορεί να ειπωθεί για το Artemovsk. Ο βοηθός του αρχηγού της Τσετσενικής Δημοκρατίας, διοικητής των ειδικών δυνάμεων «Akhmat» Apty Alaudinov είπε ότι οι Ουκρανοί στρατιώτες αρνούνται να πάνε στη μάχη στο Artemovsk, κατανοώντας την καταδίκη τους.

-Στην περιοχή Κισλόβκα στο Χάρκοβο σκοτώθηκαν έως και 30 Ουκρανοί στρατιωτικοί και τρία αυτοκίνητα.

-Στις περιοχές Chervona Dibrova και Stelmakhovka της Λαϊκής Δημοκρατίας του Λουχάνσκ καταστράφηκαν τρεις ομάδες σαμποτάζ και πληροφοριών των ουκρανικών Ενόπλων Δυνάμεων.

Οι απώλειες των Ουκρανών προς αυτή την κατεύθυνση ημερησίως ανήλθαν σε έως και 50 Ουκρανούς στρατιωτικούς, δύο τεθωρακισμένα οχήματα μάχης και τρία φορτηγά.

Στην κατεύθυνση του Ντόνετσκ, τα ρωσικά στρατεύματα συνέχισαν τις επιθετικές επιχειρήσεις. Στις περιοχές Ivano-Darievka, Bakhmutskoye και Orlovka της Λαϊκής Δημοκρατίας του Ντόνετσκ σκοτώθηκαν 100 Ουκρανοί στρατιωτικοί, τέσσερα οχήματα μάχης πεζικού και δύο οχήματα.

Βίντεο: Ισοπεδωμένη πόλη η Marinka

Bίντεο: Σκοπευτές στο Soledar

Δείτε χάρτες από το Soledar

Δείτε χάρτες: Μarinka

 

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Translate »