Ο ισλαμιστής «πρόσφυγας» που συνελήφθη χθες ζούσε για σχεδόν τρία χρόνια στην Ελλάδα μαζί με τη σύζυγο και τα πέντε του παιδιά με επιδόματα, προσπαθώντας να διαφύγει στην Ευρώπη.
Δεν ήταν απλός κάποιος που «κουβαλούσε τα νερά» στον ISIS είχε ενεργό συμμετοχή στα αιματηρά ομαδικά φονικά που είχε πραγματοποιήσει η δολοφονική εξτρεμιστική οργάνωση.

Στην Συρία ο ISIS σκότωσε εκατοντάδες χιλιάδες αμάχων πολιτών και αιχμαλώτων στρατιωτών, με πολλούς και διαφορετικούς αλλά εξίσου μαρτυρικούς τρόπους.

Αποκεφάλισαν, έκαψαν ζωντανούς, έκοψαν χέρια και πόδια, ακόμα και διαμέλισαν ανθρώπους ενώ ήταν ζωντανοί. Διαπράχτηκαν εγκλήματα τα οποία δεν τα χωράει ο ανθρώπινος νους.

Ένας εξ΄αυτών, προφανώς όταν είδε ότι ήρθε το τέλος του ISIS και τα μέλη του θα κυνηγηθούν μέχρι θανάτου από τις συριακές αρχές, αποφάσισε την εύκολη λύση. Να καταφύγει στην Ελλάδα, όπου ήξερε πως δεν θα τον σταματήσει κανείς αφού θα ισχυριστεί πως είναι Σύρος «πρόσφυγας».

Πρόκειται για τον 27χρονο Μαζαν, που συνελήφθη χθες στην Αθήνα μετά από άγριο επεισόδιο με μαχαιρώματα μεταξύ 40 αλλοδαπών στη δομή φιλοξενίας του Ελαιώνα και αφού πρώτα διεκομίσθη σε νοσοκομείο της πρωτεύουσας για τις πρώτες βοήθειες.

Η Αντιτρομοκρατική, εδώ και τουλάχιστον ένα χρόνο ήταν η σκιά του. Τον είχαν σε ασφυκτικά στενό κλοιό καθώς γνώριζαν ότι ο νεαρός Σύρος, ήταν τζιχαντιστής με ενεργό συμμετοχή σε εκτελέσεις του Ισλαμικού Κράτους.

Στο παρακάτω βίντεο έχει καταγραφεί ο συλληφθείς το 2013 σε ενέργειες του ISIS (είναι αυτός με το κασκόλ δεμένο στο κεφάλι του):

Μάλιστα υπήρχε και βίντεο που ανέβηκε το 2017 στο youtube και τον έδειχνε να συμμετέχει σε εκτέλεση στην πετρελαιοπηγή Αλ Ομάρ της Συρίας. Όμως δεν υπήρχαν στοιχεία για να τον δέσουν και αυτό που περίμεναν ήταν ένα λάθος που θα τον έφερνε για εξέταση στα γραφεία του 12ου ορόφου της Αντιτρομοκρατικής στο αστυνομικό μέγαρο της λεωφόρου Αλεξάνδρας. Και το έκανε.

Απόμακρος και οξύθυμος χαρακτήρας ενεπλάκη σε ένα άγριο επεισόδιο στη δομή φιλοξενίας αλλοδαπών του Ελαιώνα με άλλα 40 άτομα. Κουβέντα στην κουβέντα οι αλλοδαποί που τσακώνονταν για θέματα διαβίωσης, έχασαν τον έλεγχο και η κατάσταση έφθασε στα άκρα όταν βγήκαν τα μαχαίρια, με αποτέλεσμα ο Σύρος τζιχαντιστής να οδηγηθεί στο νοσοκομείο.

Από εκεί, μετεφέρθη στα κεντρικά της Ασφάλειας όπου οι έμπειροι αστυνομικοί της ΔΑΕΕΒ του έδειξαν το βίντεο που είχαν στη διάθεση τους και αυτός ομολόγησε τα πάντα. Είπε πως έμπλεξε με το ISIS από μια «βεντέτα» οικογενειακή της φυλής του, πως ζούσε στην Ελλάδα, πως έβλεπε το μέλλον του στην Ευρώπη.

Ισχυρίζεται ότι ήρθε τον Μάρτιο του 2018 στην Αθήνα μέσω Λέσβου και εγκαταστάθηκε με τη σύζυγο και τα πέντε του παιδιά στον Ελαιώνα. Μάλιστα ειχε κάνει αίτηση ασύλου η οποία εκκρεμούσε ενώ η πολυμελής οικογένεια ζούσε με επιδόματα.

Οι αστυνομικοί κάνουν λόγο για ένα άτομο φανατισμένο ενώ σε ο,τι έχει να κάνει με το επίμαχο βίντεο ο ίδιος παραδέχτηκε ότι είναι αυτός που φαίνεται, το σκηνικό της μαζικής εκτέλεσης στήθηκε στην πετρελαιοπηγή Αλ Ομάρ της Συρίας, εκτελέστηκαν 4 άτομα με τη χρήση όπλων M16 και ο ίδιος ισχυρίζεται ότι απλά παρακολουθούσε.

 

Ο 27χρονος απολογείται τη Δευτέρα στις 12:30 το μεσημέρι.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Translate »