Η κλιματική αλλαγή είναι ένας επικίνδυνος μύθος, μια απάτη, μια φάρσα και στηρίζεται σε διάτρητα, προπαγανδιστικά ‘επιστημονικά’ στοιχεία.

Η υπερθέρμανση του πλανήτη θα μας καταστρέψει, υποστηρίζουν πολλοί αλλά αυτό είναι φάρσα, απάτη… Είναι οι τρελοί πράσινοι, περιβαλλοντολόγοι, που θα μας σκοτώσουν, που καταδικάζουν τα ορυκτά καύσιμα, θα δημιουργήσουν μια ψευδοεπιστημονική κρίση από τον αέρα για να καταπιέσουν, να καταστείλουν την ευπρέπεια, την αξιοπρέπεια και τον σεβασμό από την ζωή μας.

Η Διακυβερνητική Επιτροπή για την Κλιματική Αλλαγή (IPCC) προβλέπει ότι μια υπερθέρμανση του πλανήτη από 2,5 βαθμούς Κελσίου έως 4 βαθμούς Κελσίου θα μείωνε το παγκόσμιο ΑΕΠ κατά 2% έως 5% έως το έτος 2100… Ξεχνούν όμως να μας πουν ότι η παγκόσμια οικονομία θα είναι, έως το 2100, μεταξύ 300% και 500% μεγαλύτερη από ότι είναι αυτή την στιγμή. Το επιχείρημα αυτό απομυθοποιεί ότι η κλιματική αλλαγή θα έχει αξιοσημείωτο αντίκτυπο στην παγκόσμια οικονομία.

Ο Διεθνής Οργανισμός Ενέργειας έχει δηλώσει ότι μέχρι το έτος 2040 ο πλανήτης μας θα εξακολουθεί να λαμβάνει μόνο το 5% περίπου των ενεργειακών του αναγκών από ανανεώσιμες πηγές (συμπεριλαμβανομένης της καύσης δέντρων ή «βιομάζας»). Εάν οι τρελοί πράσινοι, μας εμποδίσουν να χρησιμοποιήσουμε ορυκτά καύσιμα, υπάρχει μόνο μία βεβαιότητα, πολλοί άνθρωποι θα πεθάνουν από το κρύο και την πείνα.

Φυσικά, η πλειονότητα των, ανίδεων οπαδών της υπερθέρμανσης του πλανήτη πιστεύουν στην πραγματικότητα ότι ο κόσμος πλησιάζει στο τέλος του. Η πιο πρόσφατη τρομερή ανοησία είναι ότι τα πάντα στο κέντρο του Λονδίνου θα είναι κάτω από το νερό λόγω της υπερθέρμανσης. Ορισμένοι πιστεύουν ότι ο πλανήτης δεν θα επιβιώσει και ότι δισεκατομμύρια θα πεθάνουν καθώς τα νερά θα κατακλύσουν πόλεις.

Το αφήγημα «παγκόσμια υπερθέρμανση» είναι απάτη… αλλά έπρεπε να αλλάξουν το όνομα της απάτης όταν έγινε σαφές ότι ο πλανήτης φαινόταν να γίνεται πιο δροσερός πιο συχνά απ’ ό,τι ζεσταινόταν και συνειδητοποίησαν ότι αν αντί για παγκόσμια υπερθέρμανση το αποκαλούσαν «κλιματική αλλαγή» θα μπορούσαν να συμπεριλάβουν και άλλες φυσικές καταστροφές στην προπαγάνδα τους. Και όλη η απάτη δημιουργήθηκε πριν από δεκαετίες για να προετοιμαστεί για την Μεγάλη Επαναφορά το Great Reset.

Μια ομάδα Βρετανών ψυχολόγων ανέφερε ότι τα παιδιά υποφέρουν από άγχος που προκαλείται από τις τρομακτικές προβλέψεις που κάνουν εκείνοι που προβλέπουν ότι η κλιματική αλλαγή θα επηρεάσει το μέλλον μας. Όλο αυτό το άγχος πρέπει να προστεθεί στο τεράστιο άγχος που προκαλεί η απάτη του Covid-19.

Οι καταστροφολόγοι οπαδοί της κλιματικής αλλαγής… για την υπερθέρμανση του πλανήτη έχουν προβλέψει ότι «η ζωή στην γη πεθαίνει, δισεκατομμύρια θα πεθάνουν και η κατάρρευση του πολιτισμού έχει ήδη αρχίσει. Συνέκριναν επίσης την υπερθέρμανση του πλανήτη με το Ολοκαύτωμα αλλά «σε πολύ μεγαλύτερη κλίμακα». Δεν υπάρχει ούτε ένα ίχνος αποδείξεων για τίποτα απ’ όλα αυτά.

Δείτε τα γεγονότα:
Στην δεκαετία του 1920, μισό εκατομμύριο άνθρωποι σκοτώθηκαν από καιρικές καταστροφές.
Την τελευταία δεκαετία το σύνολο ήταν 18.000.

Το 1900, σχεδόν το 5% της χερσαίας έκτασης του κόσμου έπιασε φωτιά.
Τώρα το ποσοστό είναι κοντά στο 3%.

Ο Μεγάλος Κοραλλιογενής Ύφαλος και οι πολικές αρκούδες δεν κινδυνεύουν.

Η εκτίμηση της Διακυβερνητικής Επιτροπής για την Κλιματική Αλλαγή IPPC είναι ότι η στάθμη της θάλασσας θα μπορούσε να ανέβει κατά δύο πόδια μέχρι το έτος 2100. Πόσο μεγάλη κρίση πιστεύετε ότι είναι αυτή, δεδομένου ότι το ένα τρίτο της Ολλανδίας ήταν πάντα κάτω από την επιφάνεια της θάλασσας –μερικές από αυτές πάνω από 60 πόδια κάτω από την επιφάνεια της θάλασσας;

Οι λάτρεις της υπερθέρμανσης του πλανήτη δεν φαίνεται να γνωρίζουν ότι πάντα είχαμε καιρικές συνθήκες και πάντα υπήρχαν προφήτες που προειδοποιούσαν ότι το τέλος του κόσμου είναι κοντά.

*Το 1817, ο Πρόεδρος της Βασιλικής Εταιρείας στο Λονδίνο προειδοποίησε ότι είχε υπάρξει μια σημαντική αλλαγή του κλίματος που θα οδηγούσε σε τεράστιες αλλαγές.

*Το 1947, ένας Σουηδός γεωφυσικός προειδοποίησε ότι το κλίμα θερμαινόταν.

*Στην δεκαετία του 1970, το BBC, αυτή η αιώνια πηγή παραπληροφόρησης, προειδοποίησε για μια επερχόμενη εποχή των παγετώνων – τόσο μεγάλη απειλή για τη ζωή όσο ένας πυρηνικός πόλεμος.

*Το 2007 μας προειδοποίησαν ότι είχαμε πέντε χρόνια για να σώσουμε τον πλανήτη.

*Το 2011, ο Διεθνής Οργανισμός Ενέργειας είπε ότι μας απομένουν πέντε χρόνια.

*Το 2017, τα Ηνωμένα Έθνη είπαν ότι μας έμειναν τρία χρόνια.

*Το 2013, ένας καθηγητής του Κέιμπριτζ είπε ότι όλος ο πάγος της Αρκτικής θα είχε εξαφανιστεί μέχρι το 2015.

*Το 2009, ο Γκόρντον Μπράουν, τότε πρωθυπουργός του Ηνωμένου Βασιλείου, προειδοποίησε ότι είχαμε μόνο 50 ημέρες.

*Το 2004, η εφημερίδα Observer μας είπε ότι θα ζούσαμε σε κλίμα της Σιβηρίας μέχρι το 2020.

*Πριν από έντεκα χρόνια, ο πρίγκιπας Κάρολος –σήμερα Βασιλιάς της Βρετανίας που του πέταξαν αυγά– είπε ότι μας έμειναν οκτώ χρόνια για να σώσουμε τον πλανήτη.

Αν υπήρξαν περίεργα καιρικά φαινόμενα τα τελευταία χρόνια, ήταν η ανθρώπινη παρέμβαση –αλλά εσκεμμένα όχι τυχαία.

Κανένας ορθολογικός επιστήμονας που έχει εξετάσει τα στοιχεία δεν πιστεύει στον μύθο της υπερθέρμανσης του πλανήτη.

Κάθε φορά που βρέχει οι υστερικοί υποστηρικτές της κλιματικής αλλαγής… κατηγορούν την υπερθέρμανση του πλανήτη. Αλλά η πιο υγρή μέρα στην Βρετανία το καλοκαίρι του 2022 ήταν λιγότερο κατά 1/3 λιγότερο υγρή από την χειρότερη ημέρα του 1929. Μας λένε ότι οι τυφώνες είναι πιο συνηθισμένοι τώρα. Αλλά αυτό είναι ψέμα.

Προσπαθούν να αυξήσουν τα νούμερα μετρώντας τα αεράκια ως καταιγίδες, αλλά τα στοιχεία είναι ξεκάθαρα: δεν υπάρχουν περισσότεροι τυφώνες σήμερα από ότι παλιά. Τα μέσα ενημέρωσης απλώς κάνουν περισσότερη φασαρία γιατί βοηθούν την ατζέντα της ελίτ. Δεν υπάρχουν πια δασικές πυρκαγιές μεγάλης έκτασης.

Οι υποστηρικτές της κλιματικής αλλαγής ισχυρίζονται ότι οι δασικές πυρκαγιές είναι αποτέλεσμα της υπερθέρμανσης του πλανήτη. Ωστόσο, οι ειδικοί τόσο στην Αυστραλία όσο και στην Αμερική κατέληξαν στο συμπέρασμα ότι η κλιματική αλλαγή είχε μικρή ή καθόλου επίδραση στην ανάπτυξη δασικών πυρκαγιών – οι οποίες, σε κάθε περίπτωση, είναι λιγότερο συχνές από ότι στο παρελθόν.

Η μέση ετήσια έκταση αμερικανικού δάσους που καίγεται είναι τώρα περίπου 6,6 εκατομμύρια. Το 1928, η μέση ετήσια έκταση αμερικανικών δασών που χάθηκαν από τις πυρκαγιές ήταν 41,7 εκατομμύρια. Είναι σίγουρο ότι το 41,7 είναι μεγαλύτερο από το 6,6. Μεταξύ του 1931 (η κορύφωση) και του 2020, σημειώθηκε μείωση 99,7% στον αριθμό των θανάτων από φυσικές καταστροφές σε όλο τον κόσμο.

Οι υστερικοί της κλιματικής αλλαγής δεν συνειδητοποιούν ότι χωρίς άνθρακα δεν μπορείς να φτιάξεις ατσάλι και ότι χωρίς ατσάλι δεν μπορείς να φτιάξεις ανεμογεννήτριες ή ηλιακούς συλλέκτες.

Μεγάλο μέρος της λεγόμενης καθαρής ηλεκτρικής ενέργειας που πωλείται στο Ηνωμένο Βασίλειο αυτές τις μέρες δημιουργείται από την καύση ξύλου. Και το ξύλο προέρχεται από την Αμερική όπου τα δέντρα κόβονται πριν μετατραπούν σε βιομάζα και στην συνέχεια μεταφέρονται στον Ατλαντικό με μεγάλα πλοία που κινούνται με ντίζελ.

Οι υστερικοί της κλιματικής αλλαγής ισχυρίστηκαν ότι η κλιματική αλλαγή θα έχει ως αποτέλεσμα την εξαφάνιση των κοάλα (μεταξύ άλλων ζώων). Αυτή την στιγμή ζουν 300.000 κοάλα στην φύση και η κύρια απειλή για την ύπαρξή τους είναι η καταστροφή του οικοτόπου τους – ως αποτέλεσμα των αγροτών που χρειάζονται περισσότερη γη για την καλλιέργεια βιοκαυσίμων.

Ο Οργανισμός Τροφίμων και Γεωργίας των Ηνωμένων Εθνών λέει ότι οι αποδόσεις των καλλιεργειών θα αυξηθούν κατά 30% μέχρι το έτος 2050. Οι φτωχότερες χώρες του πλανήτη θα δουν τις αποδόσεις τους να αυξάνονται κατά 80-90%. Αλλά η αύξηση των αποδόσεων θα εξαρτηθεί από την χρήση τρακτέρ και βαρέων μηχανημάτων που, φυσικά, θα απαιτήσουν πετρέλαιο. Οι αγροτικές περιοχές των φτωχών χωρών δεν θα μπορούν να αντέξουν οικονομικά την ηλεκτρική ενέργεια και τα σημεία φόρτισης μέχρι να γίνουν πλουσιότερες. Οι λάτρεις της υπερθέρμανσης του πλανήτη θα αναγκάσουν τις φτωχές χώρες να παραμείνουν φτωχές.

Υπάρχουν σχέδια για την κατασκευή χάλυβα χωρίς την χρήση άνθρακα. Πώς μπορεί λοιπόν να γίνει αυτό; Προφανώς, ο νέος πράσινος χάλυβας θα κατασκευαστεί χρησιμοποιώντας υδρογόνο ως καύσιμο αντί για άνθρακα. Και από πού προέρχεται το υδρογόνο; Λοιπόν, δεδομένου ότι το καθαρό υδρογόνο θα προέλθει σε ποσοστό 95% του παρασκευάζεται με ορυκτά καύσιμα. Έτσι, θα φτιάξουν πράσινο άνθρακα θα καίνε ορυκτά καύσιμα. Θα παράγουν υδρογόνο καίγοντας ορυκτά καύσιμα και στην συνέχεια θα χρησιμοποιήσουν το υδρογόνο για να φτιάξουν τον χάλυβα.

Ο ειδικός μηχανικός Gordon Murray επισημαίνει άλλα προβλήματα με την χρήση του υδρογόνου. Απαιτούνται τεράστιες ποσότητες ενέργειας για να παραχθεί και είναι επικίνδυνο το υδρογόνο να αποθηκευτεί. Ο Murray υποστηρίζει ότι η παραγωγή ενός λίτρου υδρογόνου χρησιμοποιεί περισσότερα υγρά καύσιμα από ότι χρειάζεται για να παραχθεί ένα λίτρο βενζίνης. Πρέπει να γελάσεις, έτσι δεν είναι;

Ο παραλογισμός συνεχίζεται

Οι ενθουσιώδεις υποστηρικτές των ηλεκτρικών αυτοκινήτων και των ανεμογεννητριών δεν συνειδητοποιούν ότι θα χρειαστούμε τεράστια νέα ορυχεία για να σκάψουμε τεράστιες ποσότητες κοβαλτίου, λιθίου, νικελίου και άλλων βασικών προϊόντων να χρησιμοποιήσουμε. Δοκιμάστε να σκάψετε ορυχεία χωρίς ορυκτά καύσιμα.

Τα ηλεκτρικά οχήματα έχουν υψηλότερο αποτύπωμα άνθρακα από τα αυτοκίνητα με κινητήρες εσωτερικής καύσης και για να προστεθεί σε αυτό η ηλεκτρική ενέργεια που χρησιμοποιούν δημιουργείται συχνά από την καύση ορυκτών καυσίμων. Και εκείνες οι ανόητες ψυχές που αγοράζουν ηλεκτρικά αυτοκίνητα σύντομα θα δυσκολεύονται να βρουν κάπου να τα οδηγήσουν καθώς οι δρόμοι παντού είναι χωρισμένοι για να παρέχουν χιλιάδες μίλια κακοσχεδιασμένων ποδηλατοδρόμων.

Ο κατασκευασμένος μύθος της υπερθέρμανσης του πλανήτη έχει γίνει πλέον αναπόσπαστο μέρος της παγκόσμιας οικονομίας.

Ένας επαγγελματίας διαχειριστής επενδύσεων ανακοίνωσε ότι «ο κόσμος υφίσταται ραγδαίες αλλαγές εν μέσω της υποβάθμισης του φυσικού περιβάλλοντος και της επικείμενης κατάρρευσης του παγκόσμιου κλιματικού συστήματος».

Δεν υπάρχει ούτε ένα ίχνος αποδείξεων για τίποτα από όλα αυτά. Και ελλείψει στοιχείων, οι υστερικοί της κλιματικής αλλαγής χρησιμοποιώντας γεωμηχανική, σκοπεύουν να στείλουν τόνους ανθρακικού ασβεστίου στη στρατόσφαιρα για να μπλοκάρουν τον ήλιο με το πρόσχημα της καταπολέμησης της υπερθέρμανσης του πλανήτη. Όταν στην πραγματικότητα, αυτό θα μειώσει δραστικά την περίοδο των καλλιεργειών προκαλώντας μαζική πείνα. Οι διευθυντές των εταιρειών είναι τόσο τρομοκρατημένοι από την κριτική τους από τους κουλτουριάρηδες και τους τρελούς που προωθούν τον μύθο της υπερθέρμανσης του πλανήτη και ακολουθούν την θορυβώδη μειοψηφία.

Η Ρυθμιστική Αρχή Συντάξεων του Ηνωμένου Βασιλείου έχει προειδοποιήσει τους διαχειριστές των συνταξιοδοτικών συστημάτων ότι θα βρεθούν σε μπελάδες εάν δεν προβούν σε υποχρεωτικές αποκαλύψεις για τους κλιματικούς κινδύνους.

Θα πρέπει να αναφέρουν τις επενδύσεις τους σε εταιρείες που δεν κάνουν ικανοποιητικές αλλαγές για να ταιριάζουν με τους φανταστικούς φόβους για την υπερθέρμανση του πλανήτη. Υποψιάζομαι ότι ως αποτέλεσμα θα μειωθούν δραματικά οι συντάξεις.

Στην Αμερική, η Ομοσπονδιακή Τράπεζα των ΗΠΑ, η χρηματοπιστωτική ρυθμιστική αρχή και το Υπουργείο Οικονομικών εξετάζουν την ενσωμάτωση των πολιτικών για την υπερθέρμανση του πλανήτη στην χρηματοοικονομική ρύθμιση. Το ίδιο συμβαίνει στην Ευρωπαϊκή Ένωση και στο Ηνωμένο Βασίλειο. Πράγματι, το Ηνωμένο Βασίλειο φαίνεται να ηγείται του κόσμου στην εισαγωγή καταπιεστικών και επικίνδυνων νέων κανονισμών.

Η αλήθεια, φυσικά, είναι ότι δεν υπάρχουν επιστημονικά στοιχεία που να υποστηρίζουν την θεωρία ότι η υπερθέρμανση του πλανήτη (ή οποιαδήποτε παραλλαγή) θα αποτελέσει απειλή για τον τρόπο ζωής μας με οποιονδήποτε τρόπο. Σίγουρα δεν υπάρχουν στοιχεία που να υποδηλώνουν, πόσο μάλλον να αποδείξουν, ότι η υπερθέρμανση του πλανήτη θα έχει οποιαδήποτε επιρροή στα χρηματοπιστωτικά ιδρύματα ή στον κόσμο των επιχειρήσεων.

Αυτό που συμβαίνει, φυσικά, είναι ότι χρησιμοποιούνται οικονομικοί κανονισμοί για την επιβολή επιθετικών πολιτικών για την υπερθέρμανση του πλανήτη που δεν είναι ούτε απαραίτητες ο

Η βρετανική κυβέρνηση έχει δεσμευτεί ότι το Ηνωμένο Βασίλειο θα μειώσει τις εκπομπές αερίων του θερμοκηπίου κατά 78% έως το 2035, σε σύγκριση με τα επίπεδα του 1990. Κανείς δεν φαίνεται να είπε στην κυβέρνηση ότι ο πληθυσμός έχει αυξηθεί κατά πολλά εκατομμύρια και θα συνεχίσει να αυξάνεται.

Τα απαράδεκτα lockdowns

Τα Ηνωμένα Έθνη ενθουσιάστηκαν όταν ανέφεραν ότι οι στόχοι τους για την κλιματική αλλαγή για το 2020 είχαν σχεδόν επιτευχθεί με τα παγκόσμια lockdowns για τον Covid-19. Θα πρέπει να υπάρχουν σχεδόν συνεχή lockdown για να μείνουν ευχαριστημένοι οι θιασώτες της υπερθέρμανσης του πλανήτη.

Πλούσιοι που είναι υπεύθυνοι για τις πλούσιες κυβερνήσεις υπόσχονται να τερματίσουν την χρήση ορυκτών καυσίμων έως το 2050. Οι φτωχοί θα πρέπει να πληρώσουν για αυτό μέσω των δασμών για τον άνθρακα. Οι αναπτυσσόμενες χώρες θα τιμωρηθούν. Τώρα που έχουν στριμώξει την πλειοψηφία με την φάρσα του Covid-19, πρέπει να επαναπροσδιορίσουμε τις πεποιθήσεις μας, τις αντιλήψεις μας και να επανεκτιμήσουμε τους εχθρούς μας. Για παράδειγμα, πρέπει να ξέρετε ότι όποιος μιλάει για βιώσιμη ανάπτυξη μέσω της κλιματικής αλλαγής είναι δόλιος άνθρωπος.

Η φιλοσοφία που είναι γνωστή ως βιώσιμη ανάπτυξη είναι μια άμεση διαδρομή προς το τέλος της δημοκρατίας και της ανθρωπότητας. Οι ανίκανοι μοντελιστές και οι ελεύθεροι σκοπευτές των μέσων κοινωνικής δικτύωσης σκορπούν τρόμο και καταστέλλουν τις αλήθειες όπως πυροδότησαν τον φόβο του Covid και δαιμονοποιούν τους αλήθειες. Η απάτη του Covid-19 ήταν μόνο η αρχή.

Η αλήθεια είναι ότι η ιδέα της υπερθέρμανσης του πλανήτη είναι μια παγίδα απέναντι στην λογική.

‘Σας ευχαριστώ για την υστερία με την κλιματική αλλαγή… Με κάνατε πλούσιο!’ – Η αδυσώπητη προπαγάνδα.

Ιδιαίτερα επικριτικός εμφανίζεται σε άρθρο του ο επενδυτής Shimpling Chadacre κάνοντας λόγω περί υστερίας στο ζήτημα της κλιματικής αλλαγής η οποία όμως τον βοηθά… να γίνει ακόμα πιο πλούσιος όπως παραδέχεται.

«Ως επενδυτής σε μια σειρά από ταμεία ‘Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας’, εκτιμώ ιδιαίτερα τις συνεχιζόμενες προσπάθειες των Ηνωμένων Εθνών, των δυτικών κυβερνήσεων, του εκπαιδευτικού συστήματος και των καταγεγραμμένων μέσων ενημέρωσης για τη διατήρηση ενός πυρετωδούς επιπέδου οικο-υστερίας στον γενικό πληθυσμό. Δεν είναι «αρνητής της θεωρίας περί αλλαγής του κλίματος– πράγματι, νιώθω εξαιρετικά άνετα με την ιδέα ότι το κλίμα υπάρχει και αλλάζει σχεδόν όλη την ώρα.

Με βάση την εκτεταμένη έρευνά μου και τις έντονες παρατηρητικές μου δεξιότητες, κατέληξα στο συμπέρασμα ότι ανά πάσα στιγμή είτε γίνεται όλο και πιο ζεστό είτε πιο κρύο – και εδώ και 45 περίπου χρόνια από τις προβλέψεις ‘έρχεται η εποχή των παγετώνων’ στην δεκαετία του ’70, μου άρεσε κάθε λεπτό της μικρής θέρμανσης που έχουμε βιώσει.

Είμαι πάρα πολύ χαρούμενος που δεν έζησα την Μικρή Εποχή των Παγετώνων και είμαι ευγνώμων που το κλίμα, τουλάχιστον στο βόρειο ημισφαίριο, το χειμώνα, την νύχτα, θερμαίνεται ήπια. Μακάρι να είχαμε περισσότερα για να είμαι ειλικρινής. Ακόμα περιμένω το μεσογειακό κλίμα με το οποίο μας απειλούσε το Met Office, προτού υποστηρίξουν ότι οι απειλές τους δεν τρόμαζαν κανέναν. Δεν νομίζω ούτε στιγμή ότι υπάρχει κλιματική έκτακτη ανάγκη».

Αμελητέες οι αλλαγές στην θερμοκρασία.

Σύμφωνα με τα λόγια του Richard Lindzen, επίτιμου καθηγητή μετεωρολογίας στο MIT:

«Οι μελλοντικές γενιές θα αναρωτιούνται με έκπληξη ότι ο ανεπτυγμένος κόσμος των αρχών του 21ου αιώνα τέθηκε σε πανικό λόγω της παγκόσμιας μέσης αύξησης της θερμοκρασίας κατά μόνο μερικά δέκατα του βαθμού, και βάσει των χονδροειδών υπερβολών των εξαιρετικά αβέβαιων προβολών υπολογιστών που συνδυάστηκαν σε απίθανες αλυσίδες συμπερασμάτων, προχώρησαν στον προβληματισμό για μια ανατροπή της βιομηχανικής εποχής.

Τυχαίνει να πιστεύω ότι η ανακάλυψη των ορυκτών καυσίμων από την ανθρωπότητα υπήρξε μια τυχαία, ίσως και προνοητική, ευλογία για την ανθρωπότητα και την ίδια την ζωή. Έχει προκαλέσει μια έκρηξη της τεχνολογικής προόδου και της ανθρώπινης ευημερίας. Αλλά το πιο σημαντικό, η ζωή αγαπά τον άνθρακα.

Και η ζωή αγαπά την ζεστασιά. Η απελευθέρωση του δεσμευμένου άνθρακα με την μορφή CO2 έχει οδηγήσει σε ένα πράσινο πλανήτη, σε συρρίκνωση των ερήμων και σε ρεκόρ παραγωγικότητας των καλλιεργειών. Είτε από ατύχημα είτε από σχέδιο, η ανθρωπότητα έχει σώσει την βιόσφαιρα από τον λιμό άνθρακα.

Πραγματικά δεν πρέπει να φοβόμαστε την ζεστασιά – το αντίθετο. Οι θερμές περίοδοι – η Μινωική, η Ρωμαϊκή, η Μεσαιωνική – συνδέονται με ακμάζοντες πολιτισμούς και την αφθονία. Το κρύο φέρνει αποτυχία των καλλιεργειών, πείνα, ασθένειες και θάνατο. Το σημερινό μας μεσοπαγετώνο, το Ολόκαινο, είναι τώρα πολύ στο δόντι και θα πρέπει να το απολαμβάνουμε όσο διαρκεί.

Όπως παρατήρησε με οξυδέρκεια ο σατιρικός και κυνικός HL Mencken: ‘Ο στόχος της πρακτικής πολιτικής είναι να κρατήσει τον λαό σε ανησυχία (και ως εκ τούτου θορυβώδης για να οδηγηθεί στην ασφάλεια) απειλώντας τον με μια ατελείωτη σειρά από hobgoblins, όλα τους φανταστικά’.

Ευχαριστώ τους εύπιστους, έμπιστους ανόητους, εξοργισμένους από την αδυσώπητη προπαγάνδα. Και ευχαριστώ τους γελοίους κλιματικούς ψευδοεπιστήμονες με την αδιάκοπη κολακεία, την καλά εξασκημένη αλαζονεία και την αδιαμφισβήτητη, μονομανιακή βεβαιότητά τους. Χωρίς εσάς θα ήμουν πολύ λιγότερο πλούσιος από ό,τι είμαι σήμερα. Κάποια στιγμή θα γίνουν εμφανείς οι εγγενείς παραλογισμοί της προσπάθειας λειτουργίας δικτύων ηλεκτρικής ενέργειας με αναξιόπιστη παραγωγή ενέργειας, ιδιαίτερα όταν συνδυαστεί με την μετάβαση σε ηλεκτρική θέρμανση σπιτιού και ηλεκτρικά οχήματα.»

Γιατί όμως συμβαίνουν όλα αυτά τώρα;

Υπάρχουν πολλοί λόγοι. Πρώτα και κύρια, η ατζέντα της ΕΕ για το κλίμα ευθυγραμμίζεται στενά με τα πρωτόκολλα του ΟΗΕ για το κλίμα για το έτος 2030 που απαιτούν μείωση των εκπομπών κατά 55% σε λιγότερο από μια δεκαετία (και μηδενικές εκπομπές έως το 2050). Εάν πιστεύετε ότι αυτές οι αποφάσεις λαμβάνονται από μεμονωμένες κυβερνήσεις, τότε κάνετε λάθος.

Το σχέδιο του 2030 διατυπώθηκε από ιδρύματα όπως ο ΟΗΕ που έχουν ατζέντα υπέρ της παγκοσμιοποίησης και η Λέσχη της Ρώμης – τα κράτη μέλη απλώς ακολουθούν εντολές. Το χρονοδιάγραμμα για τους δραστικούς περιβαλλοντικούς κανόνες τέθηκε πριν χρόνια, το 1992 κατά τη διάρκεια της «Συνόδου Κορυφής για την Γη» στο Ρίο ντε Τζανέιρο (επίσης γνωστή ως Ατζέντα 2021).

Γιατί το έτος 2030;

Δεν υπάρχει επιστημονική βάση για το χρονοδιάγραμμα, γιατί το 2030. Δεν υπάρχουν στοιχεία που να υποστηρίζουν την ιδέα ότι η κλιματική αλλαγή θα έχει αξιοσημείωτες περιβαλλοντικές επιπτώσεις μέχρι το 2030. Απλώς θέλουν πραγματικά τους ελέγχους των εκπομπών άνθρακα και άλλα μέτρα μέχρι το 2030.

Οι προβλέψεις για την καταστροφή του κλίματος έχουν παρουσιαστεί από αμειβόμενους επιστήμονες και ακτιβιστές υστερικούς για την πράσινη ενέργεια εδώ και δεκαετίες, και ούτε μία από αυτές τις προβλέψεις δεν έχει αποδειχτεί σωστή. Αλλά εάν προωθείς το αφήγημα της πράσινης ανάπτυξης, πράσινης ενέργειας και της κλιματικής αλλαγής έννοιες γενικόλογες βρίσκει κανείς ακροατήριο… άλλο εάν οι περισσότεροι δεν μπορούν να τεκμηριώσουν τα επιχειρήματα τους.

Για παράδειγμα, στην δεκαετία του 1970 οι επιστήμονες του κλίματος προέβλεψαν μια «νέα εποχή των παγετώνων» μέχρι το έτος 2000 και αυτό το ανόητο σενάριο διαδόθηκε ευρέως από τα μέσα ενημέρωσης. Στην συνέχεια ισχυρίστηκαν ότι η «όξινη βροχή» θα σκότωνε την ζωή σε λίμνες με γλυκό νερό την δεκαετία του 1980, αλλά ούτε αυτό δεν έγινε ποτέ. Μετά από αυτές τις αποτυχημένες προβλέψεις, η λατρεία για το κλίμα απέκτησε νέο αφήγημα την υπερθέρμανση του πλανήτη, προβλέποντας ότι οι πάγοι θα λιώσουν και η άνοδος των θαλασσών θα «κατέστρεφε παραθαλάσσια κράτη» μέχρι το έτος 2000. Προφανώς και αυτό δεν συνέβη ποτέ.

Η τρομολαγνεία συνεχίζεται.

Το 2000, επιστήμονες στην Μονάδα Έρευνας για το Κλίμα στη Βρετανία δήλωσαν ότι οι χιονοπτώσεις ήταν «φαινόμενο του παρελθόντος» και ότι η επόμενη γενιά δεν θα γνώριζε τι είναι το χιόνι. Το 2008 οι επιστήμονες της NASA υποστήριξαν ότι η Αρκτική δεν θα έχει πάγο μέχρι το 2018. Η λίστα συνεχίζεται και θα συνεχίζεται και προφανώς όλες αυτές οι αστείες εκτιμήσεις, βρήκαν πρόσφορο έδαφος στις κοινωνίες αλλά όλες μηδεμιάς εξαιρουμένης απέτυχαν παταγωδώς.

Η Λέσχη της Ρώμης και «η Πρώτη Παγκόσμια Επανάσταση» ως απάντηση στην υπερθέρμανση του πλανήτη, αναφέρει:

«Αναζητώντας έναν κοινό εχθρό εναντίον του οποίου μπορούμε να ενωθούμε, καταλήξαμε στην ιδέα ότι η ρύπανση, η απειλή της υπερθέρμανσης του πλανήτη, η έλλειψη νερού, η πείνα και τα παρόμοια, θα ταίριαζαν. Στο σύνολό τους και στις αλληλεπιδράσεις τους αυτά τα φαινόμενα αποτελούν μια κοινή απειλή που πρέπει να αντιμετωπίσουμε όλοι μαζί. Καθορίζοντας όμως αυτούς τους κινδύνους ως εχθρούς, πέφτουμε στην παγίδα, για την οποία έχουμε ήδη προειδοποιήσει τις κοινωνίες, δηλαδή μπερδεύοντας τα συμπτώματα με τις αιτίες. Όλοι αυτοί οι κίνδυνοι προκαλούνται από την ανθρώπινη παρέμβαση στις φυσικές διεργασίες και μόνο μέσω αλλαγών στάσεων και συμπεριφοράς μπορούν να ξεπεραστούν. Ο πραγματικός εχθρός λοιπόν είναι η ίδια η ανθρωπότητα».

Δεν υπάρχει περιβαλλοντική καταστροφή.

Δεν υπάρχει περιβαλλοντική καταστροφή, τουλάχιστον όχι όπως παρουσιάζεται τρομολαγνικά. Απλώς δεν υπάρχει. Δεν υπάρχουν στοιχεία που να υποστηρίζουν την θεωρία της ανθρωπογενούς κλιματικής αλλαγής. Οι παγκόσμιες θερμοκρασίες έχουν αυξηθεί μόνο κατά 1 βαθμό Κελσίου τον περασμένο αιώνα και δεν υπάρχει συγκεκριμένη απόδειξη ότι αυτός ο ένας βαθμός θερμοκρασίας προκλήθηκε από ανθρώπινη δραστηριότητα.

Το κύριο επιχείρημα των επιστημόνων του κλίματος είναι αυτό του αποκλεισμού: Λένε ότι όλες οι άλλες πιθανές αιτίες, συμπεριλαμβανομένου του ήλιου, έχει αποδειχθεί ότι δεν είναι η αιτία, επομένως, η αιτία «πρέπει» να είναι η ανθρώπινη παρέμβαση, η βιομηχανία και οι εκπομπές άνθρακα. Αλλά αυτό είναι ψέμα.

***

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Translate »