Η Ρωσία απειλεί να βομβαρδίσει αεροδρόμια της Πολωνίας και της Ρουμανίας…

…εάν χρησιμοποιηθούν από πολεμικά αεροσκάφη που δωρήθηκαν στην Ουκρανία

Εάν τα αεροδρόμια σε χώρες του ΝΑΤΟ χρησιμοποιούνται από την Ουκρανία, γίνονται νόμιμοι στόχοι για τις ρωσικές δυνάμεις, δήλωσε ο στρατηγός Buzhinsky.
Ο Ρώσος στρατηγός Yevgeny Buzhinsky είπε ότι οι αεροπορικές βάσεις του ΝΑΤΟ θα γίνουν δικαιολογημένος στόχος επίθεσης εάν χρησιμοποιηθούν από τις ουκρανικές δυνάμεις. Kατέθεσε βάσεις στην Πολωνία και τη Ρουμανία, αναφέρει το REMIX.

Πρόσφατα, ένας συνασπισμός χωρών, συμπεριλαμβανομένων της Πολωνίας, του Ηνωμένου Βασιλείου, της Γερμανίας και των ΗΠΑ, αποφάσισε να δωρίσει τανκς δυτικής κατασκευής στην Ουκρανία. Εμφανίζονται σημάδια ότι ο επόμενος στόχος του Κιέβου θα μπορούσε να είναι η απόκτηση δυτικών μαχητικών αεροσκαφών και όπλων μεγάλης εμβέλειας.

 

Ο Γάλλος πρόεδρος Εμανουέλ Μακρόν δήλωσε τη Δευτέρα ότι η Γαλλία δεν αποκλείει το ενδεχόμενο να προμηθεύσει μαχητικά αεροσκάφη στην Ουκρανία. Είπε ότι τα κριτήρια για αυτό θα ήταν ότι τέτοιοι εξοπλισμοί πρέπει να είναι απαραίτητοι για την Ουκρανία, ότι δεν πρέπει να αποδυναμώσει τις αμυντικές δυνατότητες του γαλλικού στρατού και ότι δεν πρέπει να κλιμακώσει τον πόλεμο με τη Ρωσία.

 

Ο Πολωνός πρωθυπουργός Mateusz Morawiecki δήλωσε ότι η Πολωνία συζητά περαιτέρω βοήθεια προς την Ουκρανία με τους συμμάχους και δεν αποκλείει το ενδεχόμενο να δωρίσει αεροσκάφη στο Κίεβο. Ωστόσο, ο πρόεδρος Τζο Μπάιντεν είπε ότι οι ΗΠΑ δεν θα δωρίσουν μαχητικά αεροσκάφη F-16 στην Ουκρανία.

Η ρωσική προπαγάνδα δεν μένει ακίνητη. Η πιθανή παράδοση αεροσκαφών αναφέρθηκε από τον Yevgeny Buzhinsky, Ρώσο στρατηγό και πρώην επικεφαλής του τμήματος διεθνούς συνεργασίας του ρωσικού Υπουργείου Άμυνας, ο οποίος απείλησε ότι «οι αεροπορικές βάσεις του ΝΑΤΟ θα γίνονταν νόμιμος στόχος για τις ρωσικές δυνάμεις εάν διατίθεντο για ουκρανικά αεροσκάφη».

Εάν οι χώρες του ΝΑΤΟ αποφασίσουν να εμπλέξουν τις αεροπορικές τους δυνάμεις, μπορούν να αρχίσουν να επιχειρούν από τις κοντινές αεροπορικές βάσεις του ΝΑΤΟ, για παράδειγμα στη Ρουμανία και την Πολωνία», συνέχισε ο Buzhinsky, προσθέτοντας ότι οι αεροπορικές βάσεις «γίνονται στόχος που μπορεί να νικηθεί νομικά από την άποψη του διεθνούς δικαίου»

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Translate »