Το υπουργείο Άμυνας τον Δεκέμβριο τάχθηκε υπέρ της αύξησης του στρατιωτικού προσωπικού

Αλλαγές μεγάλης κλίμακας, με σημαντικότερη την ποσοτική του αύξηση, αναμένονται στον ρωσικό στρατό την περίοδο 2023-2026, δήλωσε η υπηρεσία Τύπου του υπουργείου Άμυνας της Ρωσίας μετά από συνεδρίαση, της οποίας ηγήθηκε ο Σεργκέι Σοϊγκού.

«Ο Πρόεδρος της Ρωσικής Ομοσπονδίας αποφάσισε να αυξήσει τον αριθμό των Ενόπλων Δυνάμεων σε 1,5 εκατομμύριο στρατιωτικό προσωπικό. Η διασφάλιση της στρατιωτικής ασφάλειας του κράτους και η προστασία νέων υποκειμένων και κρίσιμων αντικειμένων της Ρωσικής Ομοσπονδίας, είναι εγγυημενη μόνο με την ενίσχυση των βασικών δομικών στοιχείων των Ενόπλων Δυνάμεων» σημείωσε σχετικά ο Σοϊγκού.

Για την απόφαση αυτή, ρωτήθηκε στην καθιερωμένη ενημέρωση των δημοσιογράφων και ο Ντμίτρι Πεσκόφ, αποδίδοντάς την στις απειλές που δέχεται η Ρωσία από τη Δύση.

«Αυτό οφείλεται στον πόλεμο που διεξάγουν εναντίον μας οι χώρες της συλλογικής Δύσης, έναν πόλεμο δι’ αντιπροσώπων, ο οποίος περιλαμβάνει στοιχεία έμμεσης συμμετοχής στις εχθροπραξίες και στοιχεία οικονομικού πολέμου.

Με αυτά τα δεδομένα, η ασφάλεια της χώρας μας πρέπει να διασφαλιστεί άνευ όρων και σε αυτή την περίπτωση το Υπουργείο Άμυνας εκπληρώνει το ρόλο του», δήλωσε ο Πεσκόφ.

Το υπουργείο Άμυνας, τον Δεκέμβριο τάχθηκε υπέρ της αύξησης του στρατιωτικού προσωπικού στο 1,5 εκατομμύριο.

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Translate »