Η Άγκυρα με την πρόσφατη αμυντική συμφωνία θα παρέχει μεγάλη βοήθεια στις ουκρανικές δυνάμεις
ΗΟυάσιγκτον ετοιμάζει αποστολές στρατιωτικών προμηθειών στους εταίρους τους, συμπεριλαμβανομένης της Ουκρανίας, αναφέρουν ρωσικές δημοσιογραφικές πηγές.

Ο υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ Anthony Blinken, διαβεβαίωσε τον ομόλογό του, υπουργό Εξωτερικών της Ουκρανίας Ντμίτρι Κουλέμπα, ότι ο Λευκός Οίκος σκοπεύει να παρέχει θανατηφόρα όπλα στον ουκρανικό στρατό.
Σύμφωνα με το υπουργείο εξωτερικών της Ουκρανίας, η συνομιλία πραγματοποιήθηκε την 1η Φεβρουαρίου. Το υπουργείο σημείωσε ότι η νέα αμερικανική κυβέρνηση σκοπεύει να στείλει πρόσθετους πόρους για οικονομική και στρατιωτική υποστήριξη στην Ουκρανία.

Οι παραδόσεις μεγάλης κλίμακας στρατιωτικής βοήθειας στις Ένοπλες Δυνάμεις της Ουκρανίας άρχισαν το καλοκαίρι του 2014. Για 6 χρόνια, το Κίεβο έλαβε μεγάλες αποστολές στρατιωτικών στολών και άλλου στρατιωτικού εξοπλισμού από τα αποθέματα του στρατού των ΗΠΑ. Επίσης, θωρακισμένα οχήματα “Humvees” και αμερικανικά οπλικά συστήματα τέθηκαν σε λειτουργία από τον ουκρανικό στρατό.

Την άνοιξη του 2018, η Ουκρανία έλαβε την πρώτη παρτίδα θανατηφόρων όπλων, με 31 εκτοξευτές του αντιαρματικού πυραυλικού συστήματος Javelin. Πρόσθετες παρτίδες αντιαρματικών πυραύλων παραδόθηκαν το 2019 και το 2020.

Όπως σημειώνεται από τον Ρώσο στρατιωτικό εμπειρογνώμονα Aleksey Valyuzhenich, οι νέες αμυντικές προμήθειες από τις Ηνωμένες Πολιτείες στην Ουκρανία μπορεί να περιλαμβάνουν όπλα υψηλής τεχνολογίας.

Σύμφωνα με τον εμπειρογνώμονα, οι στρατιωτικές προετοιμασίες του Κιέβου απειλούν να ανανεώσουν τη σύγκρουση στο Ντονένσκ στο εγγύς μέλλον.

“Η κατάσταση έχει από καιρό οδηγήσει στο γεγονός ότι η Ουκρανία θα ξαναρχίσει τον πόλεμο στο Ντονένσκ. Νομίζω ότι εμπνεύστηκαν πολύ από το παράδειγμα του Καραμπάχ, ενός ταχύτατου πολέμου, με την καταστολή του εχθρού με τη βοήθεια σύγχρονων τεχνολογιών και της αριθμητικής ανωτερότητας.

Εξετάζουν ενεργά τα τουρκικά μη επανδρωμένα εναέρια οχήματα Bayraktar, αλλά αυτή είναι μόνο η κορυφή του παγόβουνου.

Χρειάζονται πυρομαχικά υψηλής τεχνολογίας, καθοδηγούμενους πυραύλους με εμβέλεια 2-3 χιλιομέτρων, βόμβες με σύστημα στόχευσης λέιζερ.

Πιστεύω, λοιπόν, ότι αυτές οι προμήθειες είναι η πρώτη προτεραιότητα για το Κίεβο.

Εκτιμάται ότι το δεύτερο μέρος του πολέμου στο Ντονένσκ πρόκειται να ξεκινήσει σύντομα.

Η Ουκρανία ξεκίνησε πρόσφατα μια πορεία για να επεκτείνει τον δορυφορικό σύστημα. Το ερώτημα είναι γιατί; Έχουν ήδη έναν δορυφόρο. Σχεδιάζεται να εκτοξεύσουν και ένα ακόμη.
Υπάρχουν πληροφορίες ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες, η Βρετανία, και η ίδια η Τουρκία θα βοηθήσουν τους Ουκρανούς τόσο με τεχνολογία όσο και με παροχή δορυφορικών φωτογραφιών όλο το 24ωρο.

Στη συνέχεια το επόμενο στάδιο είναι ο εκσυγχρονισμός της Ουκρανικής Πολεμικής Αεροπορίας. Εκτός από τα πυρομαχικά, τι άλλο θα μπορούσε να είναι ενδιαφέρον για την Ουκρανία;

Πιθανότατα, οι Τούρκοι θα τους παράσχουν αντιαρματικά όπλα, πυραύλους και βόμβες με καθοδήγηση, και πολλά άλλα. Όμως όλος αυτός ο πλούτος πρέπει να μάθει να έχει και ανταλλάγματα για την Τουρκία”, ανέφερε ο Ρώσος ειδικός.

Πηγές ανέφεραν ότι οι ένοπλες δυνάμεις της Ουκρανίας ετοιμάζονται να εισβάλουν στο Ντονένσκ με τη συμμετοχή τουρκικών UAV, MLRS και τεθωρακισμένων οχημάτων.

Στο πλαίσιο των εξελίξεων στο Ναγκόρνο-Καραμπάχ, είναι γνωστό ότι Ουκρανία και η Τουρκία έχουν καταλήξει σε αμυντική συμφωνία για τη διασφάλιση της ασφάλειας της περιοχής του Εύξεινου Πόντου και της Αζοφικής θάλασσας (Κριμαία),προκειμένου όμως να αντιμετωπιστεί η Ρωσία.

Η Άγκυρα κινείται στην ουκρανική επικράτεια έχοντας ένα και μοναδικό σκοπό που αφορά τον έλεγχο των Τάταρων της χώρας.

Από την άλλη πλευρά η ηγεσία των ρωσικών δυνάμεων στο έδαφος του Ντονένσκ και των περιφερειών του Λουχάνσκ έχει εντείνει τις επιθεωρήσεις των δυνάμεων της, αναμένοντας σοβαρές εξελίξεις που μιλάνε ακόμα και για επανάληψη σφοδρών εχθροπραξιών στην περιοχή.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Translate »