Αυτοί είναι οι 10 αεροπαγίτες του τμήματος (με μέλος την Ιωάννα Κλάπα που χειρίστηκε την δικογραφία της Χρυσής Αυγής) που θα πουν την τελευταία κουβέντα.

Με πολιτικά κριτήρια, και όχι μόνο με νομικού χαρακτήρα επιχειρήματα, αποφάσισε το ΠΑΣΟΚ να υπερψηφίσει την τροπολογία της κυβέρνησης της ΝΔ για τον εκλογικό αποκλεισμό κομμάτων στο μέλλον με αρχή το κόμμα Κασιδιάρη….
Η ηγεσία της Χαριλάου Τρικούπη στηρίζει τη ρύθμιση, όπως διαμορφώθηκε στη βάση δήθεν και νομοτεχνικών βελτιώσεων που πρότεινε το ΠΑΣΟΚ. Μάλιστα, στην κομματική πλάστιγγα για τη θετική ψήφο στη Βουλή αυτό που βάρυνε, μεταξύ άλλων, είναι η θετική γνωμοδότηση της Επιστημονικής Υπηρεσίας της Βουλής. 


Το ΠΑΣΟΚ είχε προϊδεάσει για τη στάση του και παράλληλα είχε προσπαθήσει να συνδιαμορφώσει την τροπολογία, με συγκλίσεις και συναινετική λογική, εντός νομικών ορίων και με πρόταγμα να είναι η ρύθμιση συνταγματικά συμβατή. Δεν ήθελε, σε καμιά περίπτωση, η τροπολογία να «περάσει» μόνο με τις ψήφους των κυβερνητικών βουλευτών και να εγγραφεί στην κοινοβουλευτική ιστορία η απουσία της Χαριλάου Τρικούπη. Επεδίωξε να έχει και την υπογραφή του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ υπό την ηγεσία του Νίκου Ανδρουλάκη η ρύθμιση για τον εκλογικό αποκλεισμό του κόμματος Κασιδιάρη. Οι γνωρίζοντες επιμένουν ότι αυτή η συμπόρευση αποτελεί μια πρόβα τζενεράλε πριν την συγκυβέρνηση.

Να σημειώσουμε ότι το αρμόδιο τμήμα του Αρείου Πάγου που θα κρίνει την νομιμότητα συμμετοχής του κόμματος Κασιδιάρη είναι το Α’ 1. Στο τμήμα είναι ο Χρήστος Τζανερρίκος, Αντιπρόεδρος του Αρείου Πάγου, ως πρόεδρος, και δέκα (10) Αρεοπαγίτες, 1) Ευδοξία Κιουπτσίδου-Στρατουδάκη, 2) Ιωάννα Κλάπα-Χριστοδουλέα, 3) Χρήστος Κατσιάνης, 4) Ασημίνα Υφαντή, 5) Κανέλλα Τζαβέλλα-Δημαρά, 6) Στέφανος-Σπυρίδων Πανταζόπουλος, 7) Γεώργιος Παπαγεωργίου, 8) Κορνηλία Πανούτσου, 9) Φώτιος Μουζάκης και 10) Αικατερίνη Χονδρορίζου, ως μέλη του.

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Translate »