Θα προσφέρει στους ανθρώπους δήθεν δικαιοσύνη…

Η Κίνα χρησιμοποιεί τεχνητή νοημοσύνη για να… «βελτιώσει» το δικαστικό της σύστημα προτείνοντας νόμους, συντάσσοντας έγγραφα και ειδοποιώντας για «αντιληπτά ανθρώπινα λάθη» στις αποφάσεις.

Το σύστημα αναμένεται να εξαπλωθεί στον πλανήτη, όπως άλλωστε οι περισσότερες κινεζικές καινοτομίες.

Όπως σημειώνει η Daily Mail, οι δικαστές πρέπει τώρα να συμβουλεύονται την τεχνητή νοημοσύνη για κάθε νομική υπόθεση, σύμφωνα με το Ανώτατο Δικαστήριο του Πεκίνου!

Η τεχνητή νοημοσύνη έχει επίσης συνδεθεί με βάσεις δεδομένων της αστυνομίας και το οργουελικό σύστημα κοινωνικής πίστωσης της Κίνας, παρέχοντάς της τη δύναμη να τιμωρεί τους ανθρώπους – για παράδειγμα, βάζοντας αυτόματα την περιουσία ενός παραβάτη προς πώληση στο Διαδίκτυο.

Το Πεκίνο χαιρέτισε τη νέα τεχνολογία για την «σημαντική συμβολή στη δικαστική πρόοδο του ανθρώπινου πολιτισμού» – ενώ οι επικριτές λένε ότι κινδυνεύει να δημιουργήσει έναν κόσμο στον οποίο ο άνθρωπος κυβερνάται από μηχανή.

Η Κίνα έχει συνδέσει την τεχνητή νοημοσύνη στο σύστημα «έξυπνου δικαστηρίου» της – επιτρέποντάς της να εκδίδει αποφάσεις, να σχεδιάζει νόμους και να κατηγορεί ανθρώπους για εγκλήματα.

Η χώρα της Άπω Ανατολής έχει μάλιστα εισαγάγει ένα εξαιρετικά εξειδικευμένο «δικείο διαδικτύου» που ασχολείται αποκλειστικά με υποθέσεις που σχετίζονται με τον εικονικό κόσμο – όπως διαδικτυακά δάνεια, διαφωνίες ονομάτων τομέα και ζητήματα πνευματικών δικαιωμάτων.

Έχει οδηγήσει στην δημιουργία τεράστιων βάσεων δεδομένων όπου ανεβαίνουν πληροφορίες για όλες τις περιπτώσεις -σχεδόν 100.000 την ημέρα-.

Η τεχνητή νοημοσύνη έχει πλέον ενσωματωθεί σε αυτές τις βάσεις δεδομένων με στόχο να μάθει από αυτές τις περιπτώσεις και στην συνέχεια να ξετυλίξει κρίσεις και συστάσεις για νέους νόμους με βάση αυτά που βρίσκει.

Το Πεκίνο λέει ότι το σύστημα θα κάνει την δικαιοσύνη δήθεν πιο δίκαιη και σίγουρα ταχύτερη, αλλά οι επικριτές λένε ότι κινδυνεύει να δημιουργήσει έναν κόσμο στον οποίο ο άνθρωπος κυβερνάται από μηχανές, οι οποίες άκαμπτα θα καταδικάζουν όσους δεν συμφωνούν με τους ΝΟΜΟΥΣ της παγκόσμιας χούντας, οι οποίοι θα είναι ΔΕΔΟΜΕΝΟΙ!!!

Επομένως, αντί απλώς να συλλέγει δεδομένα, η τεχνητή νοημοσύνη θα λαμβάνει τώρα αποφάσεις για λογαριασμό των δικαστών που πρέπει να δικαιολογηθούν γραπτώς εάν θέλουν να την ακυρώσουν.

Ένας εισαγγελέας της τεχνητής νοημοσύνης άρχισε ήδη  να κατηγορεί ανθρώπους στη Σαγκάη για εγκλήματα που πιστεύει ότι έχουν διαπράξει, αναφέρει η South China Morning Post – ΕΔΩ.

Και η σύνδεση της τεχνητής νοημοσύνης με το σύστημα κοινωνικής πίστωσης της Κίνας σημαίνει ότι μπορεί να τιμωρήσει άτομα που αρνούνται να συμμορφωθούν με τα μέτρα περιορισμού της ελευθερίας.

Ο Zhang Linghan, καθηγητής Νομικής στο Πανεπιστήμιο Πολιτικής Επιστήμης και Νομικής της Κίνας, προειδοποίησε ότι η ταχεία άνοδος της τεχνητής νοημοσύνης κινδυνεύει να δημιουργήσει έναν κόσμο όπου ο άνθρωπος θα κυβερνάται από μηχανές.

«Οι άνθρωποι θα χάσουν σταδιακά την ελεύθερη βούληση με μια αυξανόμενη εξάρτηση από την τεχνολογία», υποστήριξε σε μια εργασία που δημοσιεύτηκε πρόσφατα στο διαδίκτυο.

«Πρέπει να είμαστε σε εγρήγορση για τη διάβρωση της δικαστικής εξουσίας από τις εταιρείες τεχνολογίας», προσέθεσε.

ΟΙ ΜΑΖΕΣ ΕΤΟΙΜΑΖΟΝΤΑΙ ΓΙΑ ΤΟ ΕΠΟΜΕΝΟ ΣΤΑΔΙΟ:

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Translate »