“Αυτό θα μπορούσε να δώσει στην Άγκυρα τη συνταγή που χρειάζεται για έναν ατελείωτο κύκλο κρίσεων στην Ανατολική Μεσόγειο, ωθώντας την κατεχόμενη Κύπρο να διεκδικήσει ύδατα γύρω από το νησί, με το πρόσχημα μιας «διαμάχης»”, τονίζει ο Ισραηλινός ειδικός.

Η Τουρκία πρόσφατα μας έδειξε ένα σόου στα Βαρόσια στην κατεχόμενη Αμμόχωστο στην προσπάθεια της να αλλάξει το status quo της περιοχής που αποτελεί πόλη φάντασμα λόγω συγκρούσεων στη δεκαετία του 1970.
Την ίδια στιγμή η Άγκυρα κάνει ευρεία χρήση των NAVTEX σε ελληνικά νησιά εξοργίζοντας την Ευρώπη, που δεν προχωρεί όμως σε ουσιαστική καταδίκη.

Η Άγκυρα εξακολουθεί να υποστηρίζεται από Γερμανία, Ουγγαρία και Ισπανία στην Ευρώπη και αυτό δεν είναι καλό. Η Γερμανία είναι ο παραδοσιακός σύμμαχος της Άγκυρας μαζί με άλλες χώρες ήταν σύμμαχοι από τον Α ‘Παγκόσμιο Πόλεμο.

Σε αυτό το κλίμα δεν είναι σαφές το τι θα πράξει η Ιταλία, ειδικά σε ότι αφορά τις συνεχιζόμενες τουρκικές κρίσεις στη Μεσόγειο. Η Ιταλία ανησυχεί για τους πρόσφυγες που εγκαταλείπουν τη Λιβύη και μόνο αυτό.

Η Άγκυρα έχει παρουσιάσει τα εθνικιστικά σχέδια της με τις περισσότερες χώρες να κάνουν ότι δεν τα βλέπουν, όπως έγινε και με τον Αδόλφο πριν 75 χρόνια. Όταν όμως ο νεο-οθωμανισμός κτυπήσει την πόρτα τους τότε θα είναι αργά για δάκρυα και σχέδια αναχαίτισης της νέας εισβολής των Τούρκων στην Ευρώπη.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Translate »