Η φυλακή – μπουτίκ Από το συγκρότημα φυλακών που έμοιαζε με πολυτελές κάστρο. Σε ένα υπερσύγχρονο σωφρονιστικό συγκρότημα που θυμίζει περισσότερο χωριό παρά φυλακή. Εκεί φαίνεται ότι θα κρατηθεί η Εύα Καϊλή μετά την μετάφορά της. Η κατασκευή του ολοκληρώθηκε μέσα στο 2022 και δέχθηκε τους πρώτους κρατούμενους στις αρχές Οκτωβρίου. Θυμίζει περισσότερο χωριό που αποτελείται από πολλά κτήρια και μονάδες, στην καθεμία εκ των οποίων κρατούνται περίπου 30 άτομα. Η βελγική δικαιοσύνη υπόσχεται στους περίπου 1200 κρατούμενους που θα έρθουν εδώ σε αυτό το ίδρυμα σε λίγες μέρες ή εβδομάδες τους ψυχολογική υποστήριξη και κοινωνικές υπηρεσίες που λείπουν από τις σημερινές φυλακές, όπως επίσης καθαρά κελιά. Παράθυρα χωρίς σίδερα και χρωματιστοί τοίχοι για να νιώθουν καλύτερα οι κρατούμενοι. Τα δωμάτια δείχνουν ευρύχωρα και διαθέτουν ανέσεις όπως βιβλιοθήκη, γραφείο με αρκετές παροχές ρεύματος. Οικολογικά βιώσιμη φυλακή Το σωφρονιστικό συγκρότημα ή αλλιώς το χωριό το των φυλακών του Χάρεν θεωρείται οικολογικά βιώσιμο, καθώς εφαρμόζονται διάφορες μέθοδοι εξοικονόμησης ενέργειας. Διαθέτει: – 37.000 τμ. πρασίνου – ηλιακά πάνελ στις οροφές – γεωθερμικές αντλίες θερμότητας και παραγωγής ενέργειας. Οι σωφρονιστικοί υπάλληλοι ασχολούνται με την απασχόληση των κρατουμένων, η οποία περιλαμβάνει: – εργασία – αθλητικές δραστηριότητες – χαλάρωση – εκμάθηση Το συγκρότημα διαθέτει επίσης και πέντε δωμάτια μητέρας παιδιού.

BySfairika.gr

Δεκ 16, 2022

Ορωσικός στρατός αυτοκτονεί στον πόλεμο της Ουκρανίας”, είναι ο τίτλος άρθρου έγκριτου Διεθνούς ΜΜΕ σε αμυντικά θέματα, του οποίου τα κυριότερα σημεία είναι τα ακόλουθα:

“Η πιο θανατηφόρα μονοήμερη μάχη σε όλη την ιστορία σημειώθηκε στο Μποροντίνο στα τέλη του καλοκαιριού του 1812, όταν σχεδόν 45.000 από τα στρατεύματα του Τσάρου Αλέξανδρου Α’ σκοτώθηκαν ή τραυματίστηκαν, σχεδόν το ένα τρίτο των ρωσικών δυνάμεων. Περισσότερα από τα δύο τρίτα των θυμάτων σκοτώθηκαν στις μάχες ή πέθαναν από τα τραύματά τους. Ακόμη και το μακελειό του Πρώτου και του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου δεν κατάφερε να δει τόσες πολλές απώλειες σε μια μέρα.

Νέες Ενδείξεις: Η Ρωσία προγραμματίζει νέα μαζική επίθεση για τον Ιανουάριο

Αν και οι σημερινές απώλειες της Ρωσίας δεν είναι σχεδόν τόσο μεγάλες, αυτή την εβδομάδα το Κρεμλίνο φέρεται να έχασε 740 στρατιώτες σε ένα 24ωρο, ανεβάζοντας τον συνολικό αριθμό των νεκρών σε 96.000.

Τα στοιχεία, τα οποία κοινοποιήθηκαν στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης από την Kyiv Independent και βασίζονται σε αναφορές του ουκρανικού υπουργείου Άμυνας, δεν έχουν επαληθευτεί ,αλλά αξιωματούχοι του Πενταγώνου πιστεύουν ότι οι εκτιμήσεις δεν είναι πολύ υπερβολικές.

Σύμφωνα με το ουκρανικό Γενικό Επιτελείο, το οποίο παρείχε τακτική ενημέρωση για τις ρωσικές απώλειες από την έναρξη του επιθετικού πολέμου στα τέλη Φεβρουαρίου, ισχυρίστηκε ότι η Ρωσία έχασε επίσης 5.937 θωρακισμένα οχήματα (+7), 4.562  τεθωρακισμένα οχήματα (+13 ), 2.970 άρματα μάχης (+4) και 171 ειδικό εξοπλισμό (+1).

Οι ρωσικές απώλειες παραμένουν οι ίδιες σε συστήματα πυροβολικού, 1.931, drones 1.617, πολλαπλούς εκτοξευτές ρουκετών 404, αεροσκάφη 281, ελικόπτερα 264 και σκάφη 16.

Δυτικά στοιχεία για τους θανάτους στην Ουκρανία

Ακόμα κι αν τα στοιχεία της Ουκρανίας είναι διογκωμένα, οι απώλειες της Ρωσίας μπορούν να περιγραφούν μόνο ως συγκλονιστικές. Το Υπουργείο Άμυνας του Ηνωμένου Βασιλείου παρακολουθεί επίσης τις απώλειες στην Ουκρανία και αποκάλυψε αυτή την εβδομάδα ένα «ζοφερό σύνολο αριθμών» για τις στρατιωτικές απώλειες του Κρεμλίνου.

«Μπορούμε να πούμε ότι υπολογίζουμε ότι πάνω από 100.000 Ρώσοι είτε είναι νεκροί, είτε τραυματίες είτε έχουν αυτομολήσει», δήλωσε τη Δευτέρα ο υπουργός Άμυνας του Ηνωμένου Βασιλείου, Μπεν Γουάλας, καθώς παρέδωσε ενημερώσεις για τον πόλεμο στη Βουλή των Κοινοτήτων του Λονδίνου.

Το βίντεο των δηλώσεων του Γουάλας κοινοποιήθηκε στο Twitter.

 

 

Ήταν την Κυριακή που οι ρωσικές δυνάμεις είχαν επίσης χάσει άλλα 24 κύρια άρματα μάχης (MBT), ενώ η Ρωσία έχει δει 300 έως 400 στρατιώτες να σκοτώνονται καθημερινά  και ως εκ τούτου, θα μπορούσε να φτάσει στο ζοφερό ορόσημο των 100.000 νεκρών μέχρι τα Χριστούγεννα.

Παραμένει ασαφές πόσο καιρό το Κρεμλίνο μπορεί να αντέξει τέτοιες απώλειες.

Στις αρχές Νοεμβρίου, ένας ανώτερος αξιωματούχος του Πενταγώνου εξήγησε ότι η Ρωσία έχασε περισσότερο από το ήμισυ της δύναμης των αρμάτων μάχης στις μάχες και τώρα δεν έχει τη δυνατότητα να αναπληρώσει τα αποθέματά της.

«Η Ρωσία θα βγει από αυτόν τον πόλεμο πιο αδύναμη από ότι μπήκε», προέβλεψε ο υφυπουργός Άμυνας αρμόδιος για την Πολιτική Κόλιν Καλ. «Έχουν υποστεί δεκάδες χιλιάδες θύματα μέσα σε οκτώ μήνες , πολύ  περισσότερες από αυτές που βίωσε η Σοβιετική Ένωση στο Αφγανιστάν τα τελευταία 10 χρόνια».

Δεν είναι μόνο οι άνθρωποι και το υλικό που έχουν ουσιαστικά σπαταληθεί στον φαινομενικά μάταιο πόλεμο. Η ισχύς  της Ρωσίας παγκοσμίως έχει μειωθεί  δραματικά και μπορεί να χρειαστούν δεκαετίες για να αποκατασταθεί. Τη Δευτέρα, ο Γενικός Γραμματέας του ΝΑΤΟ Γενς Στόλτενμπεργκ είπε στο CNBC ότι η Δύση προσπάθησε να χτίσει γέφυρες με τη Ρωσία από το τέλος του Ψυχρού Πολέμου, αλλά κάθε εμπιστοσύνη που δημιουργήθηκε τα τελευταία χρόνια καταστράφηκε από την εισβολή του Βλαντιμίρ Πούτιν στην Ουκρανία.

Παρά τα γεγονότα αυτά, η αιματηρή εκστρατεία δεν δείχνει σημάδια να τελειώσει σύντομα. Αυτή την εβδομάδα, το Κρεμλίνο απέρριψε κατηγορηματικά τις εκκλήσεις του Ουκρανού προέδρου Volodymyr Zelensky για αποχώρηση των ρωσικών στρατευμάτων μέχρι τα Χριστούγεννα.

Αντίθετα, η Μόσχα προέτρεψε το Κίεβο να αποδεχθεί την αξίωση της Μόσχας να έχει υπό τον έλεγχό της  τα εδάφη που τώρα οι δυνάμεις της κατέχουν.

«Η ουκρανική πλευρά πρέπει να λάβει υπόψη της τις πραγματικότητες που αναπτύχθηκαν κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου», δήλωσε την Τρίτη ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου Ντμίτρι Πεσκόφ.

Φαίνεται ότι η Ρωσία δεν μπορεί να αποδεχθεί την πραγματικότητα αυτού που έχει ήδη κοστίσει ο πόλεμος.”

Διαπιστώσεις-Συμπεράσματα

Από τα παραπάνω συμπεραίνουμε πως αν επιχειρήσουμε να περιγράψουμε με μια λέξη αυτό που συντελείται όχι μόνο για τους Ρώσους αλλά και για τους Ουκανούς, στον πόλεμο στην Ουκρανία, αυτή είνα “ΑΝΘΡΩΠΟΘΥΣΙΑ”.

Η Δύση ανεβάζει σε  περίπου 100.000 τις απώλειες μάχης, μή μάχης και ψυχικές απώλειες υγείας για τις Ρωσικές Ένοπλες Δυνάμεις.

Για την Ουκρανία η οποία εκτός των Ενόπλων της Δυνάμεων έχουν  χάσει τη ζωή τους και πάρα πολλοί πολίτες, ο εκτιμώμενος αριθμός θα είναι σίγουρα ακόμη μεγαλύτερος.

Παρόλο αυτή την αιματοχυσία ο πόλεμος συνεχίζεται για 10ο μήνα  και βλέπουμε…

Πέραν της θυσίας της ανθρώπινης ζωής συντελείται και μια τεράστια οικονομική καταστροφή, η οποία πλήτει κατά κύριο λόγο την Ουκρανία, η οποία θα κάνει πολλές δεκαετίες μετά το τέλος του πολέμου για να ορθοποδήσει, αφού ας μην γελιόμαστε όταν ο πόλεμος τελειώσει θα έχουν μείνει μόνο συντρίμια και καμμένη γή, για να ξαναρχίσουν οι Ουκρανοί  πολίτες τη ζωή τους, ξανά από την αρχή.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Translate »