Πιέσεις για διάλογο και μετά Χάγη
Το σενάριο αποκλιμάκωσης του Βερολίνου, φαίνεται να οδηγεί στη… Χάγη.

 

Πρώτον αποκλιμάκωση το συντομότερο, πριν από τη Σύνοδο στις 24 Σεπτεμβρίου. Επόμενο βήμα είναι να ξεκινήσει ο διάλογος με ορισμένο χρονικό πλαίσιο και στη συνέχεια Ελλάδα και Τουρκία να κάνουν ένα συνυποσχετικό και τέλος να οδηγηθούμε για την επίλυση των διαφορών στη Χάγη.
Επικοινωνία Μισέλ-Ερντογάν
Ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου είχε τηλεφωνική επικοινωνία με τον Ταγίπ Ερντογάν, όπως ανέφερε Ευρωπαίος Αξιωματούχος.

Στο τηλεφώνημα, φαίνεται πως ζήτησε από την Άγκυρα να αποκλιμακώσει την ένταση στην περιοχή της Α. Μεσογείου, ενώ πρότεινε στον Τούρκο πρόεδρο και τη συμμετοχή της Τουρκίας σε πολυμερή διάσκεψη.

Ο Σαρλ Μισέλ τόνισε ότι η ΕΕ είναι σε πλήρη αλληλεγγύη με την Ελλάδα και την Κύπρο και τη μεγάλη σημασία της αποκλιμάκωσης.

Ο Ερντογάν έκανε “παράπονα” στη Μέρκελ για τον Μακρόν
Το παρασκήνιο της επικοινωνίας πριν από λίγες ημέρες μεταξύ του Τούρκου προέδρου και της Καγκελαρίου της Γερμανίας, φαίνεται πως δεν έχει σταματημό.

Όπως αναφέρει ρεπορτάζ του OPEN, ο Ρ.Τ.Ερντογάν, εκτός από το ζήτημα της Α. Μεσογείου που συζήτησε με την Άγκελα Μέρκελ, έκανε παράπονα για την εμπλοκή της Γαλλίας στο ζήτημα της Α. Μεσογείου.

Συγκεκριμένα ο Ερντογάν, φαίνεται να ζήτησε από την Καγκελάριο να αναλάβει προσωπικά να μιλήσει με τον Μακρόν, για να εγκαταλείψει την περιοχή της Α. Μεσογείου.

Φαίνεται να της είπε πως δεν έχει καμία δουλειά να ανακατεύεται η Γαλλία στα θέματα της περιοχής, και να …”μπλέκεται στα πόδια μας”.

Η αποστολή του γαλλικού αεροπλανοφόρου και η στήριξη της Ελλάδας, είναι ένα τρομακτικό γεγονός για τον Ερντογάν και αυτό φαίνεται καθώς είπε στην Γερμανίδα καγκελάριο: “Τί δουλειά έχει το Σαρλ ντε Γκωλ να κατέβει στη Μεσόγειο;”

Το αξιοπερίεργο είναι πως η Μέρκελ, υποσχέθηκε στον τούρκο πρόεδρο πως θα επικοινωνήσει με τον Εμανουελ Μακρόν αλλά και με τον Κυριάκο Μητσοτάκη και στη συνέχεια θα τον ξανακαλέσει για να τον… ενημερώσει γισ το πώς εξελίσσονται οι διαδικασίες!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Translate »