Νεος διπλωματικός “μαραθωνιος” Δένδια
Σύμφωνα με πηγές από το υπουργείο εξωτερικών, οι συνομιλίες σε ανθρώπινο επίπεδο που πραγματοποιήθηκαν μετά την τραγωδία με τον ισχυρό σεισμό στη Σάμο που έπληξε και τη Σμύρνη, δεν μπορούν σε καμία περίπτωση να αναθερμάνουν τις διπλωματικές σχέσεις.

Όπως αναφέρει το Open σε ρεπορτάζ του, οι εκτιμήσεις που υπάρχουν από το Υπουργείο Εξωτερικών είναι πως η Τουρκία θα διατηρήσει το τεταμένο κλίμα ίσως προσπαθήσει να προκαλέσει και για θερμό επεισόδιο μέχρι τον Δεκέμβριο οπότε θα πραγματοποιηθεί και η Σύνοδος Κορυφής της Ευρωπαϊκής Ένωσης, κατά την οποία αναμένεται να τεθεί το ζήτημα των κυρώσεων προς την Άγκυρα.

Την ίδια ώρα που ο Ερντογάν απειλεί ακόμη και με γεωτρύπανο στην ελληνική υφαλοκρηπίδα, η ελληνική κυβέρνηση αναφέρει πως μέχρι να «ξεπεράσουν» τα 6 ν.μ. οι Τούρκοι και να παραβιάσουν τα εθνικά χωρικά μας ύδατα, θα επιμένουμε να κινούμαστε διπλωματικά.

Ο Νίκος Δένδιας, φαίνεται πως ετοιμάζει ακόμη έναν διπλωματικό μαραθώνιο, επικοινωνώντας με ομολόγους του, ενώ ενδέχεται να μεταβεί και στο Βερολίνο.

Οι επαφές που επιδιώκει ο έλληνας ΥΠΕΞ, δεν είναι μόνο με ευρωπαίους ομολόγους του, αλλά και με άλλες χώρες, όπως για παράδειγμα τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα.

Επιπλέον σύμφωνα με πληροφορίες, δρομολογείται και μία συνάντηση Ελλάδας, Κύπρου, Ισραήλ, ΗΠΑ και Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων.

Σε στρατιωτικό επίπεδο, φαίνεται να έχουν ήδη συμφωνηθεί κοινές στρατιωτικές ασκήσεις μεγάλης κλίμακας Ελλάδας-Αιγύπτου-Κύπρου, ενώ στις 12 Νοεμβρίου αναμένεται η συνάντηση των υπουργών άμυνας των παραπάνω χωρών.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Translate »