Eκτόξευσε σκάφος διάσωσης Soyuz που αναμένεται να γυρίσει πίσω με το πλήρωμα την Κυριακή (26/2)

Ένα θρίλερ στο διάστημα βρίσκεται σε εξέλιξη και ειδικότερα στον ISS (Διεθνή Διαστημικό Σταθμό) καθώς η ξαφνική διαρροή έχει θέσει σε κίνδυνο την ζωή δύο Ρώσων κοσμοναυτών και ενός Αμερικανού, με την Μόσχα να απαντά ταχύτητα και να εκτοξεύει διαστημόπλοιο διάσωσης τύπου Soyuz.

Πρακτικά θα είμαστε σε θέση να γνωρίζουμε για την τύχη του πληρώματος αύριο ενώ αν όλα πάνε καλά αναμένεται η επιστροφή τους πίσω στην γη στην Κυριακή.

Ένα διαστημόπλοιο διάσωσης εκτόξευσε σήμερα η Ρωσία για δύο κοσμοναύτες και έναν αστροναύτη της NASA, των οποίων η αρχική προσπάθεια επιστροφής δεν πραγματοποιήθηκε, εξαιτίας επικίνδυνης διαρροής που υπέστη το σκάφος, ενώ ήταν σταθμευμένο στον Διεθνή Διαστημικό Σταθμό.

Το σκάφος διάσωσης Soyuz αναμένεται να γυρίσει πίσω, με το πλήρωμα, την Κυριακή.

Η Ρωσία εκτόξευσε διαστημόπλοιο διάσωσης για 3 αστροναύτες

Η αρχική διαρροή του πρώτου σκάφους, νωρίτερα αυτό το μήνα, αποδόθηκε σε ένα μικρομετεωρίτη που τρύπησε εξωτερικό ψυγείο, αποστραγγίζοντάς το από το ψυκτικό.

Η Ρωσική Διαστημική Υπηρεσία καθυστέρησε την εκτόξευση του αντικαταστάτη Soyuz, αναζητώντας τυχόν κατασκευαστικά ελαττώματα, ώστε να είναι σίγουρη για την επιτυχία της αποστολής.

Δεν εντοπίστηκαν προβλήματα και το πρακτορείο προχώρησε στην εκτόξευση του σκάφους από το Καζακστάν την Παρασκευή 24/2 πριν από την αυγή με δέσμες προμηθειών δεμένες στις τρεις θέσεις.

Η Ρωσία εκτόξευσε διαστημόπλοιο διάσωσης για 3 αστροναύτες

Δεδομένης της επείγουσας ανάγκης για αυτήν την αποστολή, δύο κορυφαίοι αξιωματούχοι της NASA ταξίδεψαν από τις ΗΠΑ για να παρακολουθήσουν προσωπικά την εκτόξευση.

Προς ανακούφιση όλων, το σκάφος έφτασε με ασφάλεια σε τροχιά εννέα λεπτά μετά την απογείωση — «μια τέλεια διαδρομή σε τροχιά», ανέφερε ο Rob Navias του Mission Control της NASA από το Χιούστον.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Το αρχικό κατεστραμμένο σκάφος Soyuz θα επιστρέψει στη Γη χωρίς κανέναν επιβαίνοντα μέχρι τα τέλη Μαρτίου, ώστε οι μηχανικοί να μπορούν να το εξετάσουν.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Translate »