Mία από τις μεγαλύτερες επιχειρήσεις στη Γάζα πραγματοποίησε η Ισραηλινή ΠΑ πριν λίγες ώρες, καθώς 150 μαχητικά ισοπέδωσαν βάσεις, τούνελ, εργοστάσια και σπίτια που ανήκουν στους φιλότουρκους της Χαμάς.

οι πόλεις Τελ Αβίβ, Μπνεϊ Μπρακ, Ραμάτ Γκαν, Γιχούδ, Ρισόν Λέζιον, Πετάχ Τίκβα, Άσντοντ και Γεχούντ βρέθηκαν υπό πολιορκία, καθώς είχαμε μπαράζ πυραύλων.

Ισραηλινή εκδίκηση

Στις πρώτες πρωινές ώρες, η Ισραηλινή Πολεμική Αεροπορία στόχευσε ένα τεράστιο δίκτυο με τούνελ που ανήκουν στις ταξιαρχίες Αλ-Κασάμ της Χαμάς στη Γάζα. Σε βίντεο που σας παραθέτουμε πιο κάτω, δείχνει το δίκτυο να βομβαρδίζεται με ακρίβεια από Ισραηλινά μαχητικά αεροσκάφη.

Ταυτόχρονα, πέντε κτίρια καταστράφηκαν στην οδό Al-Wahdah της Γάζας από την Ισραηλινή Πολεμική αεροπορία. Στα σπίτια, ζούσαν ηγέτες της Χαμάς.
Ανακοίνωση ΙDF

”Η Πολεμική Αεροπορία έπληξε το σπίτι τοy ηγέτη της Χαμάς Yahya Sinwar. Κάναμε τα πάντα για να μην βλάψουμε αθώους πολίτες. Η Χαμάς επιλέγει να κρύβεται ανάμεσα σε πολίτες. Θα συνεχίσουμε να υπερασπιζόμαστε τον λαό του Ισραήλ.’
Συνεδριάζει το Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ

Το Συμβούλιο Ασφαλείας του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών συνεδριάζει σήμερα για να συζητήσει τη χειρότερη ανάφλεξη της βίας μεταξύ του Ισραήλ και των Παλαιστινίων μετά το 2014.

 

Ο ισραηλινός στρατός ανακοίνωσε χθες ότι οι ένοπλοι βραχίονες της Χαμάς, του Παλαιστινιακού Ισλαμικού Τζιχάντ και άλλων οργανώσεων έχουν εκτοξεύσει περίπου 2.300 ρουκέτες από τη Δευτέρα. Περίπου 1.000 αναχαιτίστηκαν από το σύστημα αντιπυραυλικής άμυνας Σιδηρούς Θόλος, ενώ 380 κατέπεσαν μέσα στη Λωρίδα της Γάζας, σύμφωνα με την ίδια πηγή.

Τι είπαν Μπάιντεν-Νετανιάχου

Ο Ισραηλινός πρωθυπουργός, Μπενιαμίν Νετανιάχου, ενημέρωσε το Σάββατο (15/05) τον Πρόεδρο των ΗΠΑ, Τζο Μπάιντεν, για τις επιχειρήσεις του ισραηλινού στρατού στη Λωρίδα της Γάζας, καθώς και για τα μέτρα προστασίας των πολιτών εν μέσω των αεροπορικών επιθέσεων.

Συγκεκριμένα, σε σχετική ανακοίνωση, το Γραφείο του Πρωθυπουργού του Ισραήλ επισημάνθηκε: ”Ο πρωθυπουργός ενημέρωσε τον Πρόεδρο για τις ενέργειες που ανέλαβε το Ισραήλ, καθώς και για τις ενέργειες που προτίθεται να αναλάβει το Ισραήλ.”

Από την πλευρά του, ο Λευκός Οίκος, σε σχετική ανακοίνωση, δήλωσε το Σάββατο (15/05) ότι κατά τη διάρκεια συνομιλιών με τον Μπενιαμίν Νετανιάχου, ο Τζο Μπάιντεν ”εξέφρασε ανησυχίες σχετικά με την ασφάλεια των δημοσιογράφων και επέμεινε για την ανάγκη να διασφαλιστεί η προστασία τους.”

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Translate »