Ο γενικός δείκτης κάτω από τις 600 μονάδες
Ισχυρούς κλυδωνισμούς, ιδίως στον τραπεζικό κλάδο, έχουν προκαλέσει στο χρηματιστήριο Αθηνών οι διαρροές περί αυξήσεως κεφαλαίου της Τράπεζας Πειραιώς, οδηγώντας τον γενικό δείκτη ακόμη και κάτω από τις 600 μονάδες και πολλούς τίτλους σε σημαντική πτώση.

Ειδικότερα, ο Γενικός Δείκτης καταγράφει απώλειες 1,95% στις 600,36 μονάδες, ενώ ο τζίρος είναι στα 10,4 εκατ. ευρώ και ο όγκος στα 7,5 εκατ. τεμάχια. Πτώση 1,97% καταγράφει και ο FTSE 25, στις 1.415,01 μονάδες, ενώ ο τραπεζικός δείκτης σημειώνει απώλειες 5,81% στις 258,66 μονάδες.

Στο επίκεντρο της σημερινής συνεδρίασης βρίσκεται η μετοχή της Τρ. Πειραιώς, η οποία μάλιστα σημειώνει διψήφιο ποσοστό πτώσης, αν και η διοίκηση ανακοίνωσε ότι βρίσκεται σε διαδικασία αξιολόγησης όλων των εναλλακτικών για την επιτάχυνση της εξυγίανσης του ισολογισμού της. Οι διαρροές και οι πληροφορίες ωστόσο είναι συγκεχυμένες, προκαλώντας ισχυρούς κλυδωνισμούς σε ολόκληρο το ταμπλό, καθώς φαίνεται πλέον και στην πράξη οι δευτερεύουσες συνέπειες της υγειονομικής κρίσης που μαστίζει τη χώρα.

Την ίδια ώρα, τα εντεινόμενα περιοριστικά μέτρα λόγω της υγειονομικής κρίσης ασκούν διπλή πίεση στην οικονομία και ειδικά στα κρατικά ταμεία. Όπως επισημαίνουν αρμόδιες πηγές, το θέμα του χρέους μειώνει ακόμη περισσότερο το δημοσιονομικό περιθώριο που έχει η κυβέρνηση για τη λήψη μέτρων στήριξης. Και τούτο καθώς παρά τη ρήτρα διαφυγής η χώρα πρέπει να διατηρήσει, όλο το επόμενο διάστημα, την καλή εικόνα που έχει δημιουργήσει στις αγορές στις οποίες θα πρέπει να προσφεύγει για τη διατήρηση της ρευστότητας αλλά και για την επιστροφή σε επενδυτική βαθμίδα.

Τεχνικά τώρα, ο στόχος των 1.450 μονάδων στον FTSE 25 καθίσταται πλέον ακόμη δυσκολότερος, με το επίπεδο να έχει γίνει αντίσταση και επιθετική τάση. Η στήριξη των 1.424 μονάδων διασπάστηκε, με το επόμενο επίπεδο να είναι στις 1.368 μονάδες. Ο γενικός δείκτης έχασε απνευστί την περιοχή των 611 μονάδων, με το επόμενο επίπεδο να είναι στις 599 και 582 μονάδες. Οι 624 μονάδες είναι η κοντινή αντίσταση με τις 645 μονάδες η κύρια.

Ταμπλό
Στο ταμπλό τώρα, το -11,39% της Πειραιώς ξεχωρίζει, με τη Eurobank να είναι στο -5,26%. Απώλειες 4,90% σημειώνει η Εθνική, στο -4,42% είναι η Aegean και στο -4,26% η Βιοχάλκο, ενώ Ελλάκτωρ και Alpha Bank είναι στο -3,66% και -3,96% αντίστοιχα.

Άνω του -2% είναι οι ΔΕΗ, Σαράντης, ΟΛΠ, Μυτιληναίος και ΓΕΚ Τέρνα, ενώ άνω του -1% οι ΕΧΑΕ, Λάμδα, Motor Oil, Jumbo, Titan και Ελληνικά Πετρέλαια. Ήπια πτωτικά κινούνται οι Τέρνα Ενεργειακή, Φουρλής, ΕΥΔΑΠ, ΑΔΜΗΕ, ΟΠΑΠ και Coca Cola, με τον ΟΤΕ να είναι ο μόνος “θετικός” στον FTSE 25, με το +0,42% που καταγράφει.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Translate »