Σύμφωνα με τον εκπρόσωπο του Ρωσικού Υπουργείου Αμύνης, Ιγκόρ Κονασένκοφ, Ρώσοι στρατιωτικοί χτύπησαν το σημείο ανάπτυξης ξένων μισθοφόρων στην περιοχή του Χάρκοβο.

«Η επιχειρησιακή τακτική και στρατιωτική αεροπορία, οι πυραυλικές δυνάμεις και το πυροβολικό εξόντωσαν 79 μονάδες πυροβολικού σε θέσεις βολής, ανθρώπινο δυναμικό και στρατιωτικό εξοπλισμό σε 183 περιοχές. Στην περιοχή του οικισμού Borovskoye, στην περιοχή του Χάρκοβο, χτυπήθηκε το σημείο προσωρινής ανάπτυξης μονάδας ξένων μισθοφόρων», δήλωσε.

Νωρίτερα, στις 29 Νοεμβρίου, ένας αξιωματικός του δεύτερου σώματος της Λαϊκής Πολιτοφυλακής της Λαϊκής Δημοκρατίας του Λουγκάνσκ (LPR) Andrei Marochko είπε ότι οι Πολωνοί μισθοφόροι που πολεμούσαν στο πλευρό της Ουκρανίας υπέστησαν μεγάλες απώλειες στην περιοχή των πόλεων Kremennaya, Lisichansk, Svatovo και σε άλλους τομείς του μετώπου.

Ο διοικητής της μονάδας ειδικών δυνάμεων Akhmat, Apty Alaudinov, ανέφερε στις 26 Νοεμβρίου ότι οι μονάδες των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας κοντά στους οικισμούς Svatovo και Kremennaya στο LPR αποτελούνται σχεδόν εξ ολοκλήρου από ξένους μισθοφόρους . Σύμφωνα με τον ίδιο, οι περισσότεροι από αυτούς είναι Πολωνοί, που παρουσιάζονται ως εθελοντές, αλλά στην πραγματικότητα είναι τακτικό στρατιωτικό προσωπικό των Πολωνικών Ενόπλων Δυνάμεων.

Περισσότεροι από 70 πύραυλοι για HIMARS και δύο MLRS καταστράφηκαν

Ο ρωσικός στρατός κατέστρεψε περισσότερους από 70 πυραύλους για τα HIMARS, σύμφωνα με τα όσα ανακοίνωσε το ρωσικό Υπουργείο Άμυνας.

Διευκρίνισε ότι το χτύπημα με όπλα ακριβείας προκλήθηκε στην αποθήκη όπλων πυραύλων και πυροβολικού, το οποίο βρίσκεται στο Krivoy Rog. 

Εκτός από τους πυραύλους για το HIMARS, ο ρωσικός στρατός κατέστρεψε δύο εκτοξευτές συστημάτων πολλαπλής εκτόξευσης πυραύλων (MLRS) MLRS, που βρίσκονταν επίσης στο ίδιο εργοστάσιο. Τέσσερις ακόμη τέτοιες εγκαταστάσεις υπέστησαν σοβαρές ζημιές.

Στις 9 Νοεμβρίου, το ρωσικό υπουργείο Άμυνας ανέφερε ότι τα ρωσικά στρατεύματα κατέστρεψαν μια αποθήκη των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας (APU) με ρουκέτες για HIMARS και Alder.

Το Υπουργείο Άμυνας ανακοίνωσε την καταστροφή δύο αμερικανικών σταθμών AN / TPQ-50

Επιχειρησιακή-τακτική και στρατιωτική αεροπορία, πυραυλικές δυνάμεις και ρωσικό πυροβολικό στις περιοχές των οικισμών Stupochki στη Λαϊκή Δημοκρατία του Ντόνετσκ (DPR) και Zeleny Gai στην περιοχή του Χάρκοβο, κατέστρεψαν δύο αμερικανικής κατασκευής ραντάρ αντι-μπαταριών AN / TPQ-50.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Translate »