Ήταν μαζί με τον ΥΠΕΞ Ν.Δένδια ο οποίος επίσης τον διόρισε ως ειδικό απεσταλμένο της Ελλάδας στον οργανισμό ανασυγκρότησης της Ουκρανίας!

Ο Ιωάννης Ραπτάκης ο οποίος ορίστηκε τον Ιανουάριο από τον πρωθυπουργό Κ.Μητσοτάκη υποδιοικητής της ΕΥΠ και είναι ο επικεφαλής του Τμήματος Κατασκοπείας στην Ελλάδα, εμφανίστηκε μαζί με τον Έλληνα ΥΠΕΞ Νίκο Δένδια στην Ίμβρο όπου μάλιστα εν συνεχεία διανυκτέρευσε και παρέμεινε για την εορτή του Πάσχα στο νησί για προσωπικούς λόγους!

Με λίγα λόγια πραγματοποίησε ταξιδάκι αναψυχής στην Τουρκία καθώς εκεί συναντήθηκε με την σύζυγό Γ. Σουλτανοπούλου, η οποία είναι η γενική πρόξενος Κωνσταντινούπολης

Να το πούμε απλά: Απαγορεύεται ο υπεύθυνος κατασκοπείας της Ελλάδας να διανυκτερεύει στην Τουρκία (γιατί όσο κι αν θεωρείται η Ίμβρος ελληνικό νησί και μάλιστα δια της Συνθήκης της Λοζάνης θα έπρεπε να είναι και αυτόνομο, δεν παύει αυτή την στιγμή να αποτελεί τουρκικό έδαφος), ούτε θα έπρεπε να γνωστοποιηθεί ότι η σύζυγός του είναι η γενική πρόξενος Κωνσταντινούπολης επίσης για ευνόητους λόγους.

Η παραμονή του Ι.Ραπτάκη στην Ίμβρο για… προσωπικούς λόγους μπορεί να παραλληλιστεί μόνο με επίσκεψη του αρχηγού της CIA για… βόλτα και ψώνια στην Μόσχα.

Θα μπορούσε να συμβεί ποτέ κάτι τέτοιο;

Τα «φάουλ» όμως δεν σταματούν εδώ.

Με απόφαση του ΥΠΕΞ Ν. Δένδια ο Ι. Ραπτάκης ορίζεται ειδικός απεσταλμένος της Ελλάδας στον οργανισμό για την ανασυγκρότηση της Ουκρανίας και την βοήθεια στον ουκρανικό λαό!

Δεν έπρεπε ο υπεύθυνος κατασκοπείας της Ελλάδα να διοριστεί ως εκπρόσωπος της χώρας σε αυτό τον οργανισμό γιατί πολύ απλά έχει άλλη δουλειά να κάνει. Δεν είναι δυνατόν να έχει παράλληλες δραστηριότητες.

Είναι υποδιοικητής της ΕΥΠ και επικεφαλής του Τμήματος Κατασκοπείας με ποιο σκεπτικό θεώρησε ο ΥΠΕΞ ότι θα πρέπει να αποκτήσει και άλλες ασύμβατες με το αντικείμενό του (το οποίο αφορά την εθνική ασφάλεια) αρμοδιότητες;

Με λίγα λόγια τίθεται ζήτημα χαλαρότητας και ότι η ΕΥΠ παρουσιάζει εικόνα εντελώς… «χύμα» και εν τέλει ότι το μόνο αντικείμενο εργασίας που έχει είναι να παρακολουθεί τους Έλληνες πολίτες.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Translate »