Έρχονται οι Κινέζοι στη Γάζα;- Οι ύποπτες κινήσεις ΗΠΑ με Patriot και κιτ JDAMS στο Ισραήλ
Γρίφος παραμένει το τι ακριβώς έκανε στο αεροδρόμιο του Τελ Αβίβ αμερικανικό γιγαντιαίο μεταγωγικό, ενώ έχουμε σφοδρότατη αντίδραση από την Κίνα για πρώτη φορά στην Μ.Ανατολή, ενδεικτικό ότι όλα έχουν αλλάξει πλέον.

Σύμφωνα με κινεζικές και ρωσικές πηγές, το βαρύ αεροσκάφος δεν παρέλαβε 120 Αμερικανούς υπαλλήλους από την χώρα με προορισμό την βάση Ραμστάιν στην Γερμανία, όπως αναφέρουν πολλά ΜΜΕ.
Οι ειδικοί σε Πεκίνο και Μόσχα αναφέρουν ότι η Ουάσιγκτον παρενέβη ήδη κρυφά στην ισραηλινο-παλαιστινιακή σύγκρουση, προμηθεύοντας το Ισραήλ με πρόσθετα συστήματα αεράμυνας.

Παρά το γεγονός ότι ο Πρόεδρος των ΗΠΑ Τζo Μπάιντεν ανακοίνωσε δημοσίως ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες δεν θα επέμβουν στην ένοπλη σύγκρουση μεταξύ Παλαιστινίων και Ισραηλινών, τα ξένα αυτά ΜΜΕ, ανέφεραν ότι ο αμερικανικός στρατός μετέφερε συστήματα Patriot στο Ισραήλ, καθώς τα ισραηλινά συστήματα δεν αρκούσαν για να αποκρούσουν τις επιθέσεις κορεσμού με πυραύλους που υλοποιεί η Χαμάς.
Το κινεζικό ειδησεογραφικό πρακτορείο «Soha» και το ρωσικό avia.pro, ανέφεραν ότι η Ουάσιγκτον φέρεται να έχει παραδώσει τους συγκεκριμένους πυραύλους στο Ισραήλ.

Τα ίδια αναφέρουν ότι το C-17 αναχώρησε από τη Βάση Ramstein στη γερμανική πολιτεία Ρηνανία-Παλατινάτο αργά το βράδυ της Πέμπτης και έφτασε στο Αεροδρόμιο Ben Gurion την Παρασκευή το πρωί.

Μετά την εκφόρτωση, το γιγαντιαίο στρατιωτικό αεροσκάφος των ΗΠΑ απογειώθηκε και επέστρεψε στη βάση του. Οι Αμερικανοί αξιωματούχοι δεν έχουν σχολιάσει επί του παρόντος αυτές τις πληροφορίες.

Αξίζει να σημειωθεί όμως, ότι μετά την δημοσιοποίηση αυτών των πληροφοριών, το Πεκίνο ανακοίνωσε ότι εάν η έρευνα αποκαλύψει επέμβαση των ΗΠΑ στην Ισραηλινο-Παλαιστινιακή, η Κίνα θα παράσχει την απαραίτητη βοήθεια στη Λωρίδα της Γάζας, αφήνοντας να εννοεί ξεκάθαρα ότι αυτή αφορά την προμήθεια όπλων στους Παλαιστινίους.

Η Ουάσιγκτον ενέκρινε βόμβες 735 εκατ, δολαρίων στο Ισραήλ

Η κυβέρνηση του Μπάιντεν τώρα, ενέκρινε την πώληση κιτ βομβών JDAMS, αξίας 735 εκατομμυρίων δολαρίων στο Ισραήλ, αυξάνοντας την ένταση σε ορισμένους Δημοκρατικούς γερουσιαστές που συμμετέχουν στην συζήτηση για την υποστήριξη της κυβέρνησης των ΗΠΑ προς την ισραηλινή κυβέρνηση του πρωθυπουργού Μπέντζαμιν Νετανιάχου.

Το Κογκρέσο ενημερώθηκε επίσημα για την προτεινόμενη πώληση στις 5 Μαΐου, ενώ ορισμένοι Γερουσιαστές θέλουν να μάθουν περισσότερα για τη νέα πώληση και το χρονοδιάγραμμα της.

«Αν επιτρέψουμε να περάσει αυτή η προτεινόμενη πώληση έξυπνων βομβών χωρίς να ασκηθεί πίεση στο Ισραήλ να συμφωνήσει για την κατάπαυση του πυρός, θα συνεχιστεί η αιματηρή σύγκρουση », δηλώνει ένας εξ αυτών των Γερουσιαστών.
Το μεγαλύτερο μέρος της πώλησης όπλων στο Ισραήλ αφορά κιτ βομβών (Joint Direct Attack Munitions) ή JDAMS, τα οποία μεταμορφώνουν τις αποκαλούμενες «χαζές» βόμβες σε πυραύλους ακριβείας.

Το Ισραήλ, το οποίο έχει αγοράσει σημαντικές ποσότητες JDAMS στο παρελθόν, ανακοίνωσε ότι οι αεροπορικές επιδρομές στη Γάζα καθοδηγούνται με συστήματα ακρίβειας για την αποφυγή πρόκλησης θυμάτων σε πολίτες, κατηγορώντας παράλληλα την Χαμάς, ότι χρησιμοποιεί πολίτες στον πυκνοκατοικημένο θύλακα της Γάζας ως ανθρώπινες ασπίδες.

Αυτήν την περίοδο οι Ισραηλινοί τσεκάρουν όλο το οπλοστάσιο τους σε αποθέματα όπλων, θέτοντας παράλληλα την αμυντική τους βιομηχανία “στο κόκκινο”, φοβούμενοι το άνοιγμα δύο ακόμη μετώπων από Συρία και Λίβανο.

Αν λέμε σε ένα υποθετικό πάντα σενάριο έχουμε την δημιουργία τριών μετώπων, τότε η διένεξη στο Ισραήλ μπορεί να εξαπλωθεί έως τα ιρανικά σύνορα και την Βόρεια Συρία στην οποία εδρεύουν ισχυρότατες τουρκικές δυνάμεις.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Translate »