Νέα μυστική υπόγεια βάση βάζει “φωτιά” στον Περσικό και φέρνει σενάριο ολοκληρωτικού πολέμου στο προσκήνιο
Το σώμα Ιρανών Φρουρών προειδοποίησε ότι η Τεχεράνη διαθέτει μια νέα υπόγεια πυραυλική βάση από την οποία μπορεί να εκτοξεύσει βαλλιστικούς πυραύλους στην περιοχή του Περσικού Κόλπου σε απόσταση πολλών εκατοντάδων χιλιομέτρων, απειλώντας ξεκάθαρα τα αμερικανικά πολεμικά πλοία στην περιοχή.

Για τον λόγο αυτόν η ιρανική τηλεόραση IRIB, παρουσίασε τον επικεφαλής του σώματος IRGC, Ταξίαρχο Hossein Salami ο οποίος προέβη στη σχετική ανακοίνωση.

Πρόκειται για το άνοιγμα μιας νέας βάσης, ακριβώς τη χρονική στιγμή που συμπίπτει με την επέτειο των ιρανικών πυραυλικών επιθέσεων σε βάσεις των ΗΠΑ στο Ιράκ.
Ο Ταξίαρχος ε.α. Amin Muhammad Hoteit του λιβανικού στρατού, δήλωσε ότι το Ιράν έχει τη δυνατότητα πυραυλικού κτυπήματος σε 54 στρατιωτικές βάσεις που είναι διάσπαρτες στην περιοχή και απειλεί την ασφάλεια 65.000 Αμερικανών στρατιωτών.

Σε συνέντευξή του σε ιρανικό ΜΜΕ (Tasnim Agency) , ο Hoteit είπε ότι η ιρανική επίθεση κατά των αμερικανικών δυνάμεων στην αεροπορική βάση Ain Al-Assad στο Ιράκ έδειξε ότι η Τεχεράνη είναι σε θέση να στοχεύσει έως και 54 βάσεις σε όλη τη Μέση Ανατολή.

Πριν από έναν χρόνο, η Τεχεράνη χτύπησε μια αμερικανική βάση σε αντίποινα για την εξουδετέρωση του διοικητή της Ιρανών Φρουρών, Qasem Soleimani, με την χρήση αμερικανικού drone στο διεθνές αεροδρόμιο της ιρακινής πρωτεύουσας στις 3 Ιανουαρίου 2020.

Υπενθυμίζεται ότι τον Αύγουστο του 2020, οι Ιρανοί παρουσίασαν δύο νέους πυραύλους, που πήραν το όνομά τους από τους στρατιωτικούς ηγέτες που σκοτώθηκαν από αμερικανικά πυρά.

Πρόκειται για βαλλιστικό πύραυλο με το όνομα “Χατζ Κασέμ” και τον πύραυλο Κρουζ “Αμπού Μαχντί”.

Σύμφωνα με ιρανικές πηγές, το εύρος του νέου ιρανικού βαλλιστικού πυραύλου είναι 1400 χλμ. Ενώ του πυραύλου Κρουζ είναι 1000 χλμ.

Αποκαλύπτεται έτσι ότι η Τεχεράνη έχει διπλασιάσει το εύρος και του πυραύλου Zolfagar, ο οποίος ήταν ικανός να καταστρέφει στόχους σε απόσταση έως και 700 km, με την απόσταση αυτή τώρα να ανέρχεται σε 1400 χλμ., δίνοντας του ταυτόχρονα το όνομα Qasem Suleimani.

Το Ιράν κατηγορεί τις ΗΠΑ ότι σχεδιάζουν με «πρόσχημα τις κινήσεις των Ιρανών» να κηρύξουν πόλεμο, ειδικά μετά και την ανάπτυξη των βομβαρδιστικών αεροσκαφών B-52.

Ο Ιρανός υπουργός εξωτερικών Mohammad Javad Zarif δήλωσε πριν λίγες ημέρες ότι οι ΗΠΑ σπατάλησαν εκατομμύρια δολάρια στέλνοντας βομβαρδιστικά B-52 στη Μέση Ανατολή, αντί να πολεμήσουν τον κορονοϊό.

Ο ίδιος τόνισε ότι ναι μεν η Τεχεράνη δεν επιδιώκει τον πόλεμο, αλλά προετοιμάζεται εντατικά να αμυνθεί ενάντια στην αμερικανική πρόκληση.

Εν τω μεταξύ, ο Χασίμ Σάφι αλ-Ντιν, επικεφαλής του Εκτελεστικού Συμβουλίου του κινήματος αντίστασης του Λιβάνου Χεζμπολάχ, δήλωσε στην ίδια τελετή ότι το μέτωπο της αντίστασης θα εκδικηθεί σίγουρα τη δολοφονία του Στρατηγού.

«Υποσχόμαστε στον Ιμάμη Χαμενεΐ και τη Δύναμη του IRGC Quds ότι η Αντίσταση δεν θα ηρεμήσει και δεν θα παραμείνει σιωπηλή προτού πάρει την εκδίκηση του στρατηγού Σολεϊμάνι», δήλωσε πρόσφατα ο Σάφι αλ-Ντιν.

Μια απόρρητη έκθεση, για την οποία αμερικανικές δημοσιογραφικές πηγές επικαλέστηκαν υψηλόβαθμο αξιωματούχο του Πενταγώνου, αναφέρει ότι η απειλή επίθεσης από το Ιράν έχει πλέον φτάσει σε υψηλότερο επίπεδο, ακόμα και μετά το περιστατικό με την δολοφονία του Ιρανού αξιωματούχου Σολεϊμανί.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Translate »