Κίνητρα για “διστακτικούς” ετοιμάζει η κυβέρνηση -Τα επόμενα βήματα άρσης του lockdown
Κίνητρα ψάχνει η κυβέρνηση ώστε να προτρέψει τον κόσμο να πάει να εμβολιαστεί.Ο περισσότερος κόσμος είναι διστακτικός και δε σπεύδει να κλείσει ραντεβού για να εμβολιαστεί.Τα επίσημα στοιχεία που προκύπτουν είναι ότι όχι μόνο διάφορες ηλικιακές ομάδες αλλά και σημαντικά τμήματα του πληθυσμού στην περιφέρεια δεν έχουν εμβολιαστεί.
Τα προνόμια αυτά θα δοθούν για να υπάρξει ένα επιπλέον κίνητρο στους πολίτες να εμβολιαστούν και δεν είναι ένα μέτρο που θα έχει τιμωρητικό χαρακτήρα για αυτούς που δεν έχουν κάνει το εμβόλιο.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Πολιτική 06.06.2021 – 09:508
Πέτσας: Προνόμια στους εμβολιασμένους για να καμφθούν οι αρνητές

Μέχρι σήμερα πάνω από 2,3 εκατ. πολίτες έχουν εμβολιαστεί πλήρως και σχεδόν 4 εκατ. έχουν λάβει μία δόση, με τη συμμετοχή των πολιτών να χαρακτηρίζεται ικανοποιητική, με σχεδόν όλα τα ραντεβού να έχουν καλυφθεί στις περισσότερες περιοχές, εκτός από 19 περιφερειακές ενότητες όπου η εμβολιαστική κάλυψη είναι χαμηλή.
Κυβερνητικοί παράγοντες, λοιμωξιολόγοι και ο ίδιος ο πρωθυπουργός ουκ ολίγες φορές έχουν απευθύνει έκκληση στους πολίτες για εμβολιασμό, προκειμένου να προστατευτούν τόσο οι ίδιοι, όσο και οι άνθρωποι με τους οποίους συναναστρέφονται.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Κοινωνία 18.05.2021 – 08:313
Γώγος: Τα “προνόμια” για εμβολιασμένους είναι κίνητρο για να εμβολιαστεί ο κόσμος
Η απροθυμία τους όμως αυτή δυσχεραίνει το χτίσιμο του τείχους ανοσίας του πληθυσμού, εντείνει την πίεση στο σύστημα υγείας και αυξάνει τους κινδύνους για νέα διασπορά του κορονοϊού είτε τοπικά είτε σε πανελλαδικό επίπεδο. Για το λόγο αυτό εδώ και καιρό μελετάται και δημιουργείται σταδιακά μία λίστα προνομίων για όσους έχουν εμβολιαστεί, ειδικά τώρα που πλησιάζουμε στη δυνατότητα για καθολικό εμβολιασμό όλων των ηλικιακών ομάδων.

Εμβολιασμοί: Σενάρια για τα προνόμια
Άρση της υποχρεωτικότητας στη διενέργεια των self tests

Τέλος της χρήσης μάσκας στους εξωτερικούς χώρους

Ελεύθερη είσοδος σε κέντρα διασκέδασης – μπαρ

Είσοδος σε εσωτερικούς χώρους στην εστίαση, δηλαδή σε καφετέριες και εστιατόρια

Άρση περιορισμών στα ταξίδια, όπως π.χ τα υποχρεωτικά rapid test.
Τα επόμενα βήματα
Σήμερα αναμένεται να ανακοινωθεί το άνοιγμα των όλων των εμβολίων για τους 25-29 ετών. Υπενθυμίζεται μέχρι στιγμής εμβολιάζονται μόνο με το μονοδοσικό εμβόλιο της εταιρείας Johnson & Johnson, όπως και η ηλικιακή ομάδα των 18-24.

Την Παρασκευή 11 Ιουνίου αναμένεται να ανακοινωθεί παράταση του ωραρίου κυκλοφορίας, ενώ στο τραπέζι των συζητήσεων θα τεθεί και το θέμα της μουσικής στην εστίαση. Σύμφωνα με πληροφορίες, η κυκλοφορία των πολιτών αναμένεται να παραταθεί από τις 00:30 στη 1:30

Εντός του Ιουνίου θα ξεκινήσουν και οι εμβολιασμοί κατ’ οίκον.
Τέλος Ιουνίου εκτιμάται ότι θα ληφθούν οι τελικές αποφάσεις για τα προνόμια των εμβολιασμένων, αφού προηγουμένως ξεπεραστούν κάποια νομικά κωλύματα.

Ανησυχία για τα κορονοπάρτι
Την ίδια ώρα, ανησυχητικές διαστάσεις λαμβάνουν τα κορονοπάρτι, καθώς δεν τηρείται κανένα μέτρο προστασίας από τους συμμετέχοντες με αποτέλεσμα να δημιουργούνται νέες εστίες κορονοϊού επικίνδυνες για τη δημόσια υγεία. Η ΕΛ.ΑΣ με ειδικές ομάδες κρούσης επιχειρεί να βάλει φρένο στο φαινόμενο αυτό, εστιάζοντας κυρίως σε τουριστικούς προορισμούς, αλλά και στην ηπειρωτική Ελλάδα.

Το σχέδιο περιλαμβάνει:

10μελείς ομάδες κρούσης (ΕΛ.ΑΣ.-Λιμενικό-Αρχή Διαφάνειας-υπουργείο Ανάπτυξης- Πολιτική Προστασία)

Ασύρματες κάμερες ζωντανής μετάδοσης

Drones περιπολιών

Κέντρο επιχειρήσεων

«Τράπεζα» συλλογής πληροφοριών

Στο στόχαστρο των ομάδων κρούσης θα βρίσκονται εκτός από τις βίλες και πλατείες, πεζόδρομοι, ταράτσες, παραλίες. Με τις ασύρματες κάμερες, και τα drones οι αρχές θα επιβλέπουν τα κορονοπάρτι σε πολυπληθή νησιά (π.χ. Μύκονος, Σαντορίνη, Πάρος) και θα δίνουν ζωντανά εικόνα στο κέντρο επιχειρήσεων, προκειμένου να υπάρχει έγκαιρη ειδοποίηση και κινητοποίηση για την αντιμετώπιση έκνομων ενεργειών.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Translate »