ΗΚίνα πρέπει να βελτιώσει τη χρήση των πόρων της, όπως η τεχνολογία, οι αλυσίδες εφοδιασμού και τα εθνικά αποθέματα «για να ενισχύσει τον στρατό της και να κερδίσει πολέμους», δήλωσε την Τετάρτη ο Κινέζος πρόεδρος Σι Τζινπίνγκ, όπως αναφέρει το Reuters.

Η ενίσχυση και η βελτίωση των «ολοκληρωμένων στρατηγικών ικανοτήτων» είναι μια νέα απαίτηση που έθεσε το Κινεζικό Κομμουνιστικό Κόμμα, είπε ο Σι Τζινπίνγκ στους εκπροσώπους του Λαϊκού Απελευθερωτικού Στρατού, της επίσημης ονομασίας του κινεζικού στρατού και της στρατιωτικής αστυνομίας κατά την ετήσια σύνοδο του κοινοβουλίου.

Φορώντας ένα στρατιωτικό χακί κοστούμι, ο Σι Τζινπίνγκ, ο οποίος πέρυσι εξασφάλισε την τρίτη του θητεία ως ηγέτης του Κομμουνιστικού Κόμματος, υπενθύμισε στους στρατιωτικούς ότι κυβερνώνται από το κόμμα.

«Η Κίνα πρέπει να κάνει καλύτερη χρήση της επιστήμης, της τεχνολογίας και της βιομηχανίας για να ενισχύσει τον στρατό της και να κερδίσει πολέμους», είπε, προτρέποντας τα εθνικά εργαστήρια να επιταχύνουν την έρευνα στρατιωτικής τεχνολογίας, ώστε η Κίνα να μην χρειάζεται να στραφεί σε άλλες χώρες για τις ανάγκες της στον αμυντικό τομέα.

Ο Κινέζος πρόεδρος ζήτησε την αύξηση της ευελιξίας των αλυσίδων εφοδιασμού, την εντατικοποίηση των έργων υποδομής και τη δημιουργία εθνικών αποθεμάτων για στρατιωτικούς σκοπούς. Ανέφερε επίσης την ύπαρξη «στρατηγικών κινδύνων» που πρέπει να λάβει υπόψη του ο κινεζικός στρατός, αλλά δεν τους διευκρίνισε.

Σε άλλη παρέμβαση, που έγινε την προηγούμενη ημέρα, ο Σι Τζινπίνγκ προειδοποίησε ότι «οι δυτικές χώρες, με επικεφαλής τις Ηνωμένες Πολιτείες, έχουν εφαρμόσει μια πολιτική περιορισμού, περικύκλωσης και καταστολής κατά της Κίνας, η οποία οδήγησε σε προκλήσεις χωρίς προηγούμενο για την ανάπτυξη της χώρας».

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Translate »