Σφοδρές συγκρούσεις για έβδομη μέρα στον Καύκασο
Απορρίπτει κάθε είδους εκεχειρία στον Καύκασο ο Τούρκος πρόεδρος, Ρ.Τ.Ερντογάν, καθώς όπως δήλωσε ο στόχος είναι διττός: Αφενός, μεν, η δημιουργία μιας νέας παγκόσμιας τάξης η οποία θα περιλαμβάνει την Τουρκία και αφετέρου η ολοκληρωτική κατάληψη του Ναγκόρνο-Καραμπάχ από τις δυνάμεις Τούρκων, Αζέρων και Σύρων ισλαμιστών.

Συνεχίζει τις παρεμβάσεις ο Τούρκος πρόεδρος, παρά τις συστάσεις της Ρωσίας.

Όπως δήλωσε ο Ταγίπ Ερντογάν, η Τουρκία υποστηρίζει τους «καταπιεσμένους» στον Καύκασο, όπου η Άγκυρα στηρίζει το Αζερμπαϊτζάν στην επταήμερη σφοδρή μάχη του εναντίον αρμενικών δυνάμεων στον αποσχισθέντα θύλακα του Ναγκόρνο Καραμπάχ.

«Αγωνιζόμαστε μέρα και νύχτα για τη χώρα μας προκειμένου να πάρει τη θέση που της αξίζει στην συνολική παγκόσμια τάξη. Παραμένουμε στο πλευρό των καταπιεσμένων οπουδήποτε από τη Συρία μέχρι τη Λιβύη, από την Ανατολική Μεσόγειο μέχρι τον Καύκασο», είπε ο Τούρκος πρόεδρος.

«Σφοδρές μάχες» σημειώθηκαν στη γραμμή του μετώπου στο Ναγκόρνο Καραμπάχ, όπου στρατιώτες αυτής της αυτόνομης περιφέρειας «κατάφεραν να σταματήσουν τη μεγάλης κλίμακας επίθεση» του αζερικού στρατού, σύμφωνα με το αρμενικό υπουργείο Άμυνας.

Ο στρατός του Ναγκόρνο Καραμπάχ «κατάφερε να σταματήσει τη μεγάλης κλίμακας επίθεση του εχθρού» ανέφερε στη σελίδα της στο Facebook η εκπρόσωπος του υπουργείου, Σουσάν Στεπανιάν, η οποία σημείωσε πως «σφοδρές μάχες» σημειώνονται αυτή την ώρα σε πολλούς τομείς του μετώπου. Σε έναν από αυτούς, «οι δυνάμεις μας αντεπιτέθηκαν», διευκρίνισε η Στεπανιάν.
Σφοδρές συγκρούσεις σημειώνονται για έβδομη ημέρα ανάμεσα στον στρατό αυτής της αυτόνομης περιοχής του Αζερμπαϊτζάν, που υποστηρίζεται πολιτικά, οικονομικά και στρατιωτικά από την Αρμενία, και το Αζερμπαϊτζάν.

Αφότου ξεκίνησαν οι εχθροπραξίες την περασμένη Κυριακή, έχουν δοθεί μόνο μερικοί απολογισμοί που κάνουν λόγο συνολικά για 191 θανάτους: 158 στρατιώτες του Καραμπάχ, 14 Αρμένιοι άμαχοι και 19 Αζέροι άμαχοι, καθώς το Μπακού δεν κοινοποιεί τις απώλειές του.
Το Ναγκόρνο Καραμπάχ, η πλειονότητα των κατοίκων του οποίου είναι Αρμένιοι, αποσχίστηκε από το Αζερμπαϊτζάν στις αρχές των χρόνων του 1990.

Το μέτωπο έχει σχεδόν «παγώσει» από τότε, παρότι τακτικά σημειώνονται συγκρούσεις, αφού δεν έχει υπογραφεί ειρηνευτική συμφωνία.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Translate »