Ο πρωθυπουργός της Ουγγαρίας Βίκτορ Ορμπάν δήλωσε σήμερα ότι η Ευρώπη δεν πρέπει να υποκύψει στην επιρροή του δικτύου των χρηματοδοτών του Τζορτζ Σόρος, το οποίο, όπως λέει, εργάζεται εδώ και χρόνια για να μετατρέψει την Ευρώπη σε μια ήπειρο μεταναστών.

Ο Ορμπάν αντέδρασε στο κείμενο της Soros στις 18 Νοεμβρίου για την πύλη «Project Syndicate», στο οποίο ο Αμερικανός επιχειρηματίας ουγγρικής καταγωγής συμβουλεύει τους Ευρωπαίους ηγέτες να τιμωρήσουν αυστηρά τα μέλη που δεν θέλουν να γίνουν μέλη της ενωμένης ευρωπαϊκής αυτοκρατορίας με το σύνθημα «ανοιχτός ουρανός».

Ο Ορμπάν έγραψε σε μια ανάρτηση στα αγγλικά στον επίσημο ιστότοπό του ότι πολλοί πιστεύουν ότι το «οικονομικό έγκλημα» του Σόρος δεν αξίζει να απαντηθεί για το γεγονός ότι οι οικονομικές του εικασίες κατέστρεψαν τη ζωή εκατομμυρίων ανθρώπων, αναφέρει το δημοσίευμα.

«Αν και είναι διαφορετικής καταγωγής, τα ευρωπαϊκά έθνη συνδέονται με μια κοινή ρίζα της πίστης μας. Η χριστιανική ελευθερία εξασφάλισε την ελευθερία της σκέψης και του πολιτισμού και δημιούργησε θετικό ανταγωνισμό μεταξύ των εθνών. Αυτό το υπέροχο αμάλγαμα αντίθεσης έχει καταστήσει την Ευρώπη την κορυφαία δύναμη τους τελευταίους αιώνες», δήλωσε ο Ορμπάν.

Η ιστορική εμπειρία δείχνει ότι η Ευρώπη θα είναι πάλι μεγάλη αν οι λαοί της γίνουν πάλι μεγάλοι και αντισταθούν σε κάθε μορφή αυτοκρατορικής φιλοδοξίας, επεσήμανε ο Ορμπάν.

Σύμφωνα με τον ίδιο, το δίκτυο Σόρος εργάζεται εδώ και χρόνια για να μετατρέψει την Ευρώπη σε μια ήπειρο μεταναστών.

«Σήμερα, το δίκτυο Σόρος, το οποίο προωθεί μια παγκόσμια ανοιχτή κοινωνία και επιδιώκει την κατάργηση των εθνικών πλαισίων, αποτελεί τη μεγαλύτερη απειλή για τις χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Οι στόχοι αυτού του δικτύου είναι προφανείς: η δημιουργία πολυεθνικών, πολυπολιτισμικών ανοιχτών κοινωνιών επιταχύνοντας τη μετανάστευση και καταργώντας τη λήψη αποφάσεων σε εθνικό επίπεδο και τοποθετώντας την στα χέρια της παγκόσμιας ελίτ», δήλωσε ο Orban

Ο Σόρος δήλωσε στο κείμενο ότι η Ουγγαρία και η Πολωνία, αν και επωφελούνται περισσότερο από τον προϋπολογισμό της ΕΕ, αντιτίθενται σθεναρά στον έλεγχο του κράτους δικαίου, όπως καθορίζεται από την ΕΕ.

Όπως είπε, αυτές οι δύο χώρες γνωρίζουν ότι είναι υπεύθυνες για την «παραβίαση» του κράτους δικαίου και δεν θέλουν να πληρώσουν το τίμημα.

Σύμφωνα με τον ίδιο, το βέτο στον προϋπολογισμό της ΕΕ είναι «ένα άνευ προηγουμένου βήμα» από δύο, όπως είπε, «εγκληματίες κατά συροή», οι οποίοι προκάλεσαν σύγχυση μεταξύ των μελών της ΕΕ, αλλά πιστεύει ότι υπάρχει ένας τρόπος για να το αντιμετωπίσει.

«Σε περίπτωση που δεν υπάρχει συμφωνία για τον νέο προϋπολογισμό, ο παλιός προϋπολογισμός, ο οποίος λήγει στο τέλος του 2020, θα παρατείνεται σε ετήσια βάση. Η Ουγγαρία και η Πολωνία δεν θα λάβουν κεφάλαια από αυτόν τον προϋπολογισμό, επειδή οι κυβερνήσεις τους παραβιάζουν το κράτος δικαίου», είπε ο Soros.

Πρόσθεσε ότι με τον ίδιο τρόπο, το Ταμείο Ανάκτησης θα μπορούσε να εφαρμόσει μια βελτιωμένη διαδικασία, όπως πρότεινε ο Guy Verhofstadt, και η ΕΕ θα μπορούσε να παραβλέψει το βέτο, το Orban-Kaczynski.

Μιλώντας για τον Πρόεδρο της Ουγγαρίας Βίκτορ Ορμπάν, είπε ότι είχε κατασκευάσει ένα περίπλοκο κλεπτοκρατικό σύστημα στην Ουγγαρία για να λεηλατήσει τη χώρα.

Ο Όρμπαν διεξάγει «πόλεμο» εναντίον του Σόρος για χρόνια, κατηγορώντας τον για διάφορες μυστικές συνωμοσίες.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Translate »