Η Επιχείρηση Κυκλώνας… επαναλαμβάνεται από τους αμερικανούς
Μετά την απόρριψη του σχεδίου ειρήνης για την Ουκρανία από την Κίνα… αναμένεται νέα τροπή στο μέτωπο αφού οι Κινέζοι σχεδιάζουν να στείλουν drones και άλλα οπλικά συστήματα στην Ρωσία για να τα χρησιμοποιήσει στην ειδική στρατιωτική επιχείρηση.
Εν τω μεταξύ μετά από πολύ καιρό… οι Ουκρανοί πραγματοποίησαν αντεπίθεση στην Kreminna αλλά υπέστησαν δραματικές απώλειες…
Και ενώ στο μέτωπο η κατάσταση για τον Ουκρανικό στρατό δεν είναι καλή… ο Zelensky ο πρόεδρος της Ουκρανίας απομάκρυνε τον διοικητή της επιχείρηση των κοινών δυνάμεων, στρατηγό Mykhailovich Moskalov….
Οι Ουκρανοί προετοιμάζουν αντεπίθεση την Άνοιξη και αναφέρονται σε σχέδιο κατάληψης της Κριμαίας… αλλά οι αμερικανοί… υποστηρίζουν ότι η Ουκρανία πρέπει να δώσει βαρύτητα στα Ανατολικά… η Κριμαία δεν είναι της παρούσης…

Τι συμβαίνει στο μέτωπο; 

Οι ρωσικές δυνάμεις κατέλαβαν το Dubovo-Vasylivka στο Bakhmut καθώς και το χωριό Yagidne.
Οι συγκρούσεις μεταξύ του ρωσικού στρατού και των Ουκρναών συνεχίζονται κοντά στο Ugledar αλλά και κοντά στην Avdiivka.
Μόνο στις 26 Φεβρουαρίου σκοτώθηκαν 130 Ουκρανοί στρατιώτες και καταστράφηκαν 3 τεθωρακισμένα οχήματα και 2 οχήματα καταστράφηκαν από το ρωσικό πυροβολικό στο μέτωπο Krasniy-Liman.
Επίσης 100 Ουκρανοί στρατιώτες σκοτώθηκαν και καταστράφηκαν 3 τεθωρακισμένα οχήματα και 4 pickups στην περιοχή του Donetsk.
Συνολικά 75 Ουκρανοί στρατιώτες σκοτώθηκαν στο Νότιο Donetsk.

Συνεχίζεται η προέλαση στο Bakhmut

Οι ρωσικές δυνάμεις κατέλαβαν το Dubovo-Vasylivka χωριό κοντά στο Bakhmut ενώ κατέλαβαν και το χωριό Yagidne.
Οι συγκρούσεις μεταξύ του ρωσικού στρατού και των Ουκρανών συνεχίζονται στην περιοχή Zabakhmutka, κοντά στο σταθμό Stupka αλλά και στο Ivanivske.

Δραματικές απώλειες των Ουκρανών στην Kreminna

Μονάδες των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας (APU) για πρώτη φορά μετά από πολύ καιρό προσπάθησαν να αντεπιτεθούν τις ρωσικές δυνάμεις κοντά στην Kreminna, αλλά υπέστησαν «αδικαιολόγητες απώλειες» και επέστρεψαν στις θέσεις τους ανέφερε ο απόστρατος αντισυνταγματάρχης του Luhansk Andrey Marochko.
«Στην περιοχή του οικισμού Kreminnaya, για πρώτη φορά μετά από πολύ καιρό, οι Ουκρανοί επιχείρησαν να αντεπιτεθούν στους προελαύνοντες σχηματισμούς των ρωσικών δυνάμεων.

Τα ουκρανικά στρατεύματα υπέστησαν μεγάλες απώλειες στην κατεύθυνση της Kreminna ακολουθώντας μια τυφλή τακτική.

Οι ρωσικές δυνάμεις εξαπέλυσαν επίθεση με Drones

Μια μαζική επίθεση εξαπέλυσε ο ρωσικός στρατός, με ιρανικά drones και ρουκέτες Shahed, στις 27 Φεβρουαρίου 2023 στη δυτική Ουκρανία.

Οι ρώσοι καταστρέφουν οπλικά συστήματα των Ουκρανών

Ρωσικές πυροβολαρχίες επιτέθηκαν στον χώρο στάθμευσης εξοπλισμού των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας κοντά στο χωριό Tomina Balka στην περιοχή Kherson, καταστρέφοντας έξι εχθρικά οχήματα, ενώ κατέστρεψαν και ένα οβιδοβόλο 2S1 Gvozdika…

Κριμαία… και οπλικά συστήματα της Δύσης

-Ο αναπληρωτής επικεφαλής της ουκρανικής κύριας διεύθυνσης πληροφοριών (GUR) Vadym Skibitsky δήλωσε ότι οι ουκρανικές δυνάμεις θα είναι έτοιμες για μια αντεπίθεση την ερχόμενη άνοιξη και ότι ένας από τους στρατηγικούς στόχους της Ουκρανίας η Κριμαία

-Ο Ρώσος υπουργός Άμυνας δήλωσε ότι οι τύποι των οπλικών συστημάτων που παρέχει η Δύση στην Ουκρανία θα καθορίσουν πόσο μακριά χρειάζονται οι ρωσικές δυνάμεις για να απωθήσουν τις απειλές από τα σύνορα της Ρωσίας.

Η Κριμαία… δεν είναι της παρούσης

Οι ΗΠΑ θα πρέπει τώρα να επικεντρωθούν στο να βοηθήσουν την Ουκρανία να ανακτήσει εδάφη κατά μήκος της γραμμής επαφής, ενώ το θέμα Κριμαίας θα εξεταστεί στο μέλλον ανέφερε ο βοηθός εθνικής ασφάλειας του προέδρου των ΗΠΑ.
Το ζήτημα της Κριμαίας και το ερώτημα του τι θα συμβεί στη συνέχεια – δεν είναι της παρούσης.
Τώρα πρέπει να επικεντρωθούμε σε άμεσους στόχους.
Πρέπει να δράσουμε γρήγορα και αποφασιστικά για να βοηθήσουμε τους Ουκρανούς να ανακτήσουν εδάφη κατά μήκος της γραμμής επαφής.
Κατά τους αμερικανούς οι προσπάθειες των Ουκρανών θα πρέπει να επικεντρώνονται στις μάχες στα ανατολικά και όχι στην Κριμαία.

Οι ΗΠΑ… ανησυχούν για τα κινέζικα Drones

Οι Ηνωμένες Πολιτείες είναι «πεπεισμένες» ότι η Κίνα εξετάζει το ενδεχόμενο να προμηθεύσει τη Ρωσία με όπλα για τον πόλεμο στην Ουκρανία, παρόλο που η Κίνα δεν έχει λάβει ακόμη καμία απόφαση, δήλωσε ο επικεφαλής της CIA.
«Είμαστε πεπεισμένοι ότι η κινεζική ηγεσία εξετάζει το ενδεχόμενο παροχής θανατηφόρου υλικού» στη Ρωσία…

Η Κίνα θα δώσει drones στην Ρωσία

Ο Michael McCall πρόεδρος της Επιτροπής Εξωτερικών Υποθέσεων της Βουλής των Αντιπροσώπων των ΗΠΑ ανέφερε ότι η Κίνα φέρεται να εξετάζει το ενδεχόμενο να προμηθεύσει τη Ρωσία με εκατοντάδες drones.
Σύμφωνα με τον ίδιο, η Κίνα, πιθανώς, μπορεί να προμηθεύσει τη Ρωσία και με άλλα όπλα…αλλά δεν διευκρίνισε τι είδους όπλα.
Ο εκπρόσωπος του κινεζικού υπουργείου Εξωτερικών Wang Wenbin δήλωσε ότι το κινεζικό υπουργείο Εξωτερικών έχει επιστήσει την προσοχή σε πολλές ψευδείς αναφορές σχετικά με την προμήθεια κινεζικών μη επανδρωμένων αεροσκαφών για τον ρωσικό στρατό.
Σύμφωνα με τον Κινέζο διπλωμάτη, θα πρέπει κανείς να «προσέχει τα κίνητρα» βάσει των οποίων κάποιος διαδίδει τέτοιες φήμες.

Ο Zelensky απομάκρυνε τον διοικητή της επιχείρησης των κοινών δυνάμεων

Ο πρόεδρος της Ουκρανίας Volodymyr Zelensky ανακοίνωσε ότι ο διοικητής της επιχείρησης των κοινών δυνάμεων, στρατηγός Mykhailovich Moskalov, απομακρύνθηκε από τα καθήκοντά του.
Ο Moskalov ανέλαβε τα καθήκοντά του τον Μάρτιο του 2022 με τον ταυτόχρονο διορισμό του στρατηγού Oleksandr Pavliuk ως επικεφαλής της περιφερειακής στρατιωτικής διοίκησης του Κιέβου. Οι λόγοι που οδήγησαν στην απόλυση του Mykhailovich Moskalov δεν είναι ξεκάθαροι, ούτε αν το όνομά του εμπλέκεται στις έρευνες για διαφθορά.

Μόνο το 30% των Leopard που είναι σε υπηρεσία… είναι έτοιμα για μάχη

Μόνο το 30% των αρμάτων μάχης Leopard που βρίσκονται σε υπηρεσία στην Bundeswehr (Γερμανικές Ένοπλες Δυνάμεις) είναι επί του παρόντος έτοιμα για μάχη, δήλωσε ο επικεφαλής της Ένωσης Στρατιωτικών της Bundeswehr στην εφημερίδα Bild am Sonntag .
Η Γερμανία σχεδιάζει να παραγγείλει την αντικατάσταση 18 σύγχρονων αρμάτων μάχης Leopard 2, τα οποία το Βερολίνο υποσχέθηκε να παραδώσει στην Ουκρανία, «τις επόμενες εβδομάδες».
«Από τα περίπου 300 άρματα μάχης Leopard που διαθέτει η Bundeswehr, μόνο το 30% είναι επί του παρόντος σε κατάσταση λειτουργίας».
Ταυτόχρονα, ο επικεφαλής της Ένωσης στρατιωτικού προσωπικού τόνισε ότι μέχρι σήμερα, οι γερμανικές Ένοπλες Δυνάμεις δεν έχουν παραγγείλει ούτε ένα αυτοκινούμενο οβιδοφόρο, το οποίο μεταφέρθηκε στην Ουκρανία το 2022 ούτε καν νέα σετ ανταλλακτικών για αυτές.
Ταυτόχρονα, παραδέχτηκε ότι η Bundeswehr δεν είναι επί του παρόντος πλήρως ετοιμοπόλεμη.
Η Bundeswehr δεν ήταν έτσι στην αρχή του πολέμου στην Ουκρανία.
Αυτή τη στιγμή εκπληρώνει τις υποχρεώσεις της, αλλά αυτό δεν είναι τίποτα σε σύγκριση με αυτό που θα πρέπει να κάνουμε στο ΝΑΤΟ στο μέλλον».

Ως αποτέλεσμα της παροχής στρατιωτικής βοήθειας στην Ουκρανία, εμφανίστηκαν «πρόσθετα κενά» στις γερμανικές Ένοπλες Δυνάμεις.
«Αμφιβάλλω ότι θα μπορέσουμε να εκπληρώσουμε τις υποχρεώσεις μας προς το ΝΑΤΟ από το 2025».
Τα 100 δισεκατομμύρια ευρώ που διέθεσαν οι αρχές για τον εκσυγχρονισμό της Bundeswehr δεν είναι αρκετά, χρειάζονται 300 δισ. ευρώ στο μέλλον.
Ο επικεφαλής της Ένωσης Στρατιωτικού Προσωπικού εξέφρασε την άποψη ότι η σύγκρουση στην Ουκρανία «δεν θα τελειώσει το 2023».
«Ζούμε μια δεκαετία πολέμου στην Ευρώπη.
Το ΝΑΤΟ και η Γερμανία θα πρέπει να είναι στρατηγικά προετοιμασμένες για μια δεκαετία απειλών»

Οπλικά συστήματα της Γερμανίας στην Ουκρανία

Το Der Spiegel ανέφερε ότι οι γερμανικές αρχές ενέκριναν την προμήθεια όπλων και στρατιωτικού εξοπλισμού στο Κίεβο για 2,24 δισ. ευρώ.
Πρόκειται, ειδικότερα, για αυτοκινούμενα αντιαεροπορικά πυροβόλα Gepard, 14 Panzerhaubitze 2000 αυτοκινούμενα πυροβόλα, 5 συστήματα πολλαπλών πυραύλων εκτόξευσης και 1 σύστημα αεράμυνας IRIS-T.
Στις 25 Ιανουαρίου 2023, η γερμανική κυβέρνηση επιβεβαίωσε ότι θα στείλει 14 άρματα μάχης Leopard-2 στην Ουκρανία από τα αποθέματα των ενόπλων δυνάμεων και θα εκδώσει άδειες σε άλλες χώρες για επανεξαγωγή αυτού του εξοπλισμού.
Στις 7 Φεβρουαρίου, το γερμανικό υπουργικό συμβούλιο ενέκρινε την παράδοση 178 αρμάτων μάχης Leopard 1A5 στην Ουκρανία.

Η Επιχείρηση Κυκλώνας… επαναλαμβάνεται από τους αμερικανούς

Στις 24 Φεβρουαρίου του 2022, με τον Covid να έχει εξαφανιστεί από τα πρωτοσέλιδα και μετά την εκδήλωση του Παγκόσμιου Οικονομικού Φόρουμ του Νταβός τα κυρίαρχα μέσα ενημέρωσης βρήκαν νέο αντικείμενο την στρατιωτική επέμβαση της Ρωσίας στην Ουκρανία.

Η «απρόκλητη εισβολή» και η «ρωσική επιθετικότητα» θα αντικαταστήσουν τις μάσκες και τα εμβόλια ως τα νέα εταιρικά μέσα ενημέρωσης απεικονίζοντας τον Ρώσο Πρόεδρο Putin ως κακοποιό ένα τρελό που έπρεπε να αντιμετωπιστεί δραστικά.

Σε απάντηση θα πραγματοποιηθούν εκτεταμένες κυρώσεις που στοχεύουν την Ρωσία και μαζικές απελάσεις Ρώσων διπλωματών από τη Δύση, καθώς και η απαγόρευση ρωσικών μέσων ενημέρωσης όπως το RT και το Sputnik.
Οι Ρώσοι αθλητές θα απαγορευθούν επίσης από μεγάλα αθλητικά γεγονότα όπως το Παγκόσμιο Κύπελλο FIFA και οι διακρίσεις κατά του Ρώσου λαού θα νομιμοποιηθούν ουσιαστικά στη Δύση μέσω της απαγόρευσης κάθε μορφής ρωσικής πολιτιστικής έκφρασης.

Ακραία μέτρα και αυτά που δεν έλαβαν ποτέ κατά των ΗΠΑ για τον πόλεμο στο Ιράκ, το Ισραήλ για τον πόλεμο με τους Παλαιστίνιους ή τη Σαουδική Αραβία για τον πόλεμο στην Υεμένη, αλλά η εξαίρεση έγινε για την «απρόκλητη» εισβολή του Putin.

Εκτός από το ότι η ρωσική ειδική στρατιωτική επιχείρηση τελικά δεν ήταν ποτέ απρόκλητη και ο πόλεμος δεν ξεκίνησε στις 24 Φεβρουαρίου του 2022, στην πραγματικότητα είχε ξεκινήσει 8 χρόνια νωρίτερα.

Τον Νοέμβριο του 2013, η απόρριψη από τον τότε πρόεδρο της Ουκρανίας Βίκτορ Γιανουκόβιτς μιας συμφωνίας σύνδεσης με την ΕΕ υπέρ των στενότερων δεσμών με τη γειτονική Ρωσία, θα είχε ως αποτέλεσμα βίαιες διαδηλώσεις που σάρωσαν γρήγορα το πρώην σοβιετικό κράτος.

Υπό την αιγίδα της Victoria Nuland , τότε Βοηθού Υπουργού Εξωτερικών για Ευρωπαϊκές και Ευρασιατικές Υποθέσεις, το National Endowment for Democracy and Open Society Foundations , «Euromaidan» – που πήρε το όνομά του από την πλατεία του Κιέβου όπου ο γερουσιαστής των ΗΠΑ John McCain θα απευθυνόταν στους διαδηλωτές, σε έναν υποστηριζόμενο από τη Δύση συνασπισμό αντιρωσικών στοιχείων που ήρθε στην εξουσία τον Φεβρουάριο του 2014.

Ως αποτέλεσμα, η κατ’ εξοχήν ρωσική περιοχή Donbass στα ανατολικά της Ουκρανίας θα διασπαστεί για να σχηματίσει τις δημοκρατίες του Donetsk και Luhansk τον Απρίλιο του 2014, μετά την επανένωση της ιστορικής ρωσικής χερσονήσου της Κριμαίας.

Θα ακολουθούσε πόλεμος στις Δημοκρατίες του Donbass, με αποτέλεσμα 14.000 νεκρούς και με ελάχιστη κάλυψη από τα μέσα ενημέρωσης στη Δύση.
Αν και μια λύση ομοσπονδιοποίησης προσφέρθηκε από τις Συμφωνίες του Μινσκ, οι οποίες θα παρείχαν στο Donetsk και στο Luhansk έναν βαθμό αυτονομίας ενώ θα παρέμεναν υπό ουκρανική κυριαρχία, ο συνεχιζόμενος βομβαρδισμός Ρώσων στο Donbass από τους Ουκρανούς και η σαφής πιθανότητα η Ουκρανία να φιλοξενήσει πυρηνικούς πυραύλους των ΗΠΑ είχε ως αποτέλεσμα τη στρατιωτική επέμβαση της Ρωσίας τον Φεβρουάριο του 2022, προκειμένου να υπερασπιστεί τους κατοίκους του Donbass και να καταστρέψει κάθε στρατιωτική υποδομή που προοριζόταν για χρήση εναντίον της Ρωσίας.

Παρά το κυρίαρχο αφήγημα ότι η Ρωσική στρατιωτική επιχείρηση ήταν απρόκλητη, μια πρόσφατη συνέντευξη της Γερμανίδας πρώην Καγκελαρίου Merkel, που διαμεσολάβησε κατά τη διάρκεια των συζητήσεων στο Μινσκ, παραδέχτηκε ότι σκοπός των συμφωνιών ήταν να δοθεί στην Ουκρανία περισσότερος χρόνος για να αναπτυχθεί στρατιωτικά ώστε να καταλάβει το Donbass.

Επιχείρηση Κυκλώνας

Το 1979, στο αποκορύφωμα των εντάσεων του Ψυχρού Πολέμου μεταξύ Ανατολής και Δύσης, η διοίκηση του προέδρου των ΗΠΑ Τζίμι Κάρτερ θα ξεκινήσει το Επιχείρηση Κυκλώνας – Operation Cyclone – ένα κρυφό πρόγραμμα που προέβλεπε τον οπλισμό, τη χρηματοδότηση και την εκπαίδευση μαχητών Ουαχάμπι γνωστών ως Μουτζαχεντίν, οι οποίοι στη συνέχεια θα πολεμούσαν ενάντια στην προηγουμένως φιλική προς τη Δύση κυβέρνηση του Αφγανιστάν, η οποία είχε περιέλθει στην σοβιετική επιρροή μετά την επανάσταση του Saur του 1978.

Η επακόλουθη σοβιετική εισβολή στο Αφγανιστάν τον Δεκέμβριο του 1978, κατόπιν αιτήματος της Αφγανικής κυβέρνησης, θα διαρκέσει μια δεκαετία και θεωρείται από πολλούς ως παράγοντας που συνέβαλλε στη διάλυση του Ανατολικού Μπλοκ το 1991.
Πράγματι, ο Zbigniew Brzezinski, Σύμβουλος Εθνικής Ασφάλειας στον Τζίμι Κάρτερ και καθοριστικός παράγοντας για την υλοποίηση της Επιχείρησης Κυκλώνας, θα εξιστορούσε αργότερα σε μια συνέντευξη του 1998 πώς η εμπλοκή της Σοβιετικής Ένωσης σε μια δαπανηρή στρατιωτική περιπέτεια ήταν αμερικανικό σχέδιο
Μια παρόμοια στρατηγική εκτυλίσσεται στην Ουκρανία, οι αμερικανοί προσπαθούν να φθείρουν την Ρωσία σε ένα παρατεταμένο πόλεμο… αλλά η Ρωσία είναι προετοιμασμένη…
Kharkiv_Battle_Map_Draft_February_26_2023.png

Donetsk_Battle_Map_Draft_February_26_2023.png
26february2023_Ukraine_Bakhmut_Map-768x535.jpg

26february2023_Ukraine_Military_Situation_in_region_of_Donbass-768x1021.jpg

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Translate »